Bahçeli'nin Gelecek Partisi için kullandığı 'siyasi artıklar' lafına Davutoğlu'ndan yanıt: Önce aynaya bakmalı

Bahçeli'nin Gelecek Partisi için kullandığı ... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KRT TV'de Elif Doğan Şentürk ve Saygı Öztürk'ün sunduğu Özel yayına konuk oldu. Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen özel yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, erken seçim sorusu için "Bu ülkede hiçbir siyasetçinin demokrasi kökleşene kadar erken seçim olmaz deme lüksü yok. Hukuken erken seçim zor. Bahçeli fiili olarak götürebilir. Meclis’te Cumhurbaşkanının çalışmasını bütçe yoluyla engeller. Erdoğan bunun için Bahçeli’nin ağzına bakmak zorunda. Bahçeli bunu ister mi, 2001 ‘de 2018’de nasıl dediyse şimdi de der. Sosyolojik ve ekonomik şartlar seçimi zorunlu kılıyor. 2021'de seçim muhtemeldir. 2022'de büyük ihtimaldir. 2023'e kalması ise bence küçük bir olasılıktır" yanıtını verdi.

BAHÇELİ ÖNCE AYNAYA BAKSIN
 

Bahçeli'nin, partisi için sarf ettiği 'Siyasi artıklar' sözü için, "Ben  siyasete 2009 yılında bakan olduktan sonra girdim. Bahçeli 20 sene önce, 15 sene kadar Genel Başkanlık yaptı. Bahçeli aynaya bakmalı" dedi.

"Bahçeli'nin hedefi şu; ben görüyorum onu, siyasi akıl olarak AK Parti'den daha ileride seyreden bir akıl. Bu konuda da ayrılmadan önce Cumhurbaşkanı'nı uyarmıştım. Bu tür ittifaklarda açık ve net bir ittifak yapılmamışsa, yani koalisyon protokolüne benzer... İttifakın, hükümetin her hatasından Bahçeli bir pay almıyor. Hükümeti istediği zaman suçlayabiliyor. Bahçeli bu konforla şunu yaptı. Bunun neticesini de aldı. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra MHP’nin oyları düşmüş, Bahçeli MHP kitlesi nezdinde de itibarını kaybetmişti. İYİ Parti’yi doğuracak muhalefet hareketi başlamıştı. Son derece başarısız bir liderdi. Bu arada Bahçeli eğer bir 'Siyasi fosil' varsa, bana da 'Siyasi artıklar' dedi. Ben  siyasete 2009 yılında Bakan olduktan sonra girdim. Bahçeli 20 sene, benden önce 15 sene kadar Genel Başkanlık yaptı. Bahçeli aynaya bakmalı. Bahçeli'nin hesabı şu; Tayyip Erdoğan ve AK parti iktidarın gücünü elinde tutsun ama gerçek gücü ben kullanayım. Onlar yıpransın. Onlardan kaçan oylar, MHP’ye aksın. Bu başarılı da oldu. MHP'nin oyları büyük ölçüde İYİ Parti'ye gitti. Ak Parti'den kaçan oylar ki  şu an yüzde 15, 16 civarındadır. 49,5'dan 34'lere düştü. Bahçeli, yeni partilerin çıkmasından, özellikle de Gelecek Partisi'nden rahatsız. Bugün askıda ekmeğin bir sorumlusu Erdoğan ise ikinci sorumlusu  Bahçeli'dir." 

 

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları...

"Bahçeli'nin Gelecek Partisi için kullandığı 'siyasi artıklar' lafına Davutoğlu'ndan yanıt: Önce ay." haberi, 29 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli'nin Gelecek Partisi için kullandığı 'siyasi artıklar' lafına Davutoğlu'ndan yanıt: Önce ay.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'nin Gelecek Partisi için kullandığı 'siyasi artıklar' lafına Davutoğlu'ndan yanıt: Önce ay.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Politika Haberleri