Bahçeli’ye tarihi hatırlatma!

Bahçeli’ye tarihi hatırlatma!

Bahçeli’ye tarihi hatırlatma! AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir" sözlerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, "Çamuru karşı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir" sözlerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, "Çamuru karşı tarafa atmadan önce iyi düşünün sayın Erdoğan, önce sizin elinize bulaşacak" ifadelerini kullanırken MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye de seslenerek, "Sayın Bahçeli'ye hatırlatılması gereken mesele; darbe gecesi 1.38'de basın kuruluşlarına geçtiği metin. 'Hiçbir ülkücü sokağa çıkmayacak' ifadeleri de hala MHP'nin internet sitesinde durmaktadır. Bugün tankın önüne yatanları anarken ve överken Bahçeli'nin sokağa çağrının yanlış olduğunu söyleyen basın açıklamasını hatırlamakta fayda var" dedi.

Özel, "İlker Başbuğ'a neden FETÖ'yle mücadele etmedin diye soruyor. İlker Başbuğ adına cevap veriyorum, senin döneminde kaç tane silahlı kuvvetlerden ihraç oldu? Cevap 32. İlker Başbuğ'dan sonra görev yapanlar neden muaf? Kahraman Hulusi Akar, devletin başı bir soru soruyor, döneminde kaç tane ihraç oldu?" ifadelerini kullandı.

Özel'in konuşmasının satır başları şöyle:

"Karşımızdakilerin telaşı suçluların telaşıdır. Suçluları telaşıyla yapılmış grup toplantısını gördük.

Gözlem noktalarımızın tehdit altında kalabileceğini söylemiştik. Bunları dinlemediler. Rejim ilerledi. Dış politikada savruluyoruz, bedelini Mehmetçik ödüyor. Bedelini hepimiz ödüyoruz.

Mehmetçik neden orada şehit oluyor sorusu vicdanların sorudur. İdlib konusunda Türkiye lehine, diplomatik adımlar atılmalıdır. Türkiye'nin gücünü Mehmetçiğin hayatını tehlikeye sokacak her türlü tırmanışa karşı adımları atması gerektiğini söylüyoruz.

Bugün Enis Berberoğlu ve Eren Erdem'i hedef gösterdi. Sayın Berberoğlu'nu casuslukla suçladı. Berberoğlu o iddialardan yargılandı ve beraat etti. Sizin kontrolünüzdeki o giyotin mahkemesi dahil dönüp dolaşıp casus diyemedi. Enis Berberoğlu'na casus demek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir. Eren Erdem'in hakkındaki suçlamalardan aklanma hakkını kürsüden talimat vererek elinden almaktadır.

İtirafçılar, her şey ortada. Ertesi gün darbe başarılı olsaydı kim göreve gerecekti o kayıp. Bahçeli'ye açıklanmayan açıklayabilme imkanı olmayan Recep Tayyip Erdoğan'dır. O listeye oradan baksınlar. Sayın Bahçeli, herkes aklına başına alsın düşünsün bakalım. O darbe dinci bir darbe. Kılıçdaroğlu'na idam düşmeseydi yine Hamzakoy düşerdi. Sayın genel başkanımız zindanı boylardı. Bu darbe Atatürkçüleri, aydınlanmacıları, bilimi savunanları hesap alırdı. İran'dan beter olurdur. Merak etme sayın Bahçeli, en beter biz olurduk. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi.

BAHÇELİ'YE HATIRLATMA

Sayın Bahçeli'ye hatırlatılması gereken mesele; darbe gecesi 1.38'de basın kuruluşlarına geçtiği metin. "Hiçbir ülkücü sokağa çıkmayacak" ifadeleri de hala MHP'nin internet sitesinde durmaktadır. Bugün tankın önüne yatanları anarken ve överken Bahçeli'nin sokağa çağrının yanlış olduğunu söyleyen basın açıklamasını hatırlamakta fayda var.

Çamuru karşı tarafa atmadan önce iyi düşünün sayın Erdoğan, önce sizin elinize bulaşacak.

MİT'in MGK'ya yapmış olduğu sunumlar diyor ki bu adam orduya yerleşiyor, bu adamların temizlenmesi lazım. Erdoğan benim de imzam var diyor. İmzan var da, ne yapman gerekiyor? Gereğinin yapılmasını sağlamak.

Dünyada hiçbir hukuk devletinde ceza hukukunda şöyle bir şey yoktur; 'bir suç bir tarihten önce yapıldığında suç değil, sonra suç.' O tarih cemaatin Recep Tayyip Erdoğan'ın nasırına bastığı tarihtir. Böyle bir şey olur mu? Birden o tarihte bir aydınlanma olmuş Erdoğan'a, gözlerdeki perde kalkmış, CHP'nin yıllardır söylediğine ikna olmuş beyler. Doğru değil.

BAŞBUĞ AÇIKLAMASI

İlker Başbuğ'a neden FETÖ'yle mücadele etmedin diye soruyor. İlker Başbuğ adına cevap veriyorum, senin döneminde kaç tane silahlı kuvvetlerden ihraç oldu? Cevap 32. İlker Başbuğ'dan sonra görev yapanlar neden muaf? Kahraman Hulusi Akar, devletin başı bir soru soruyor, döneminde kaç tane ihraç oldu?"

"Bahçeli’ye tarihi hatırlatma!" haberi, 12 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli’ye tarihi hatırlatma! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli’ye tarihi hatırlatma! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  5. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  6. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  7. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  8. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  9. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  10. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  11. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  12. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  13. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  14. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  15. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  16. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  17. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  18. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  19. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  20. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
Politika Haberleri