Bahoz Erdal iddiasını TSK da doğrulamadı

Bahoz Erdal iddiasını TSK da doğrulamadı

Bahoz Erdal iddiasını TSK da doğrulamadı Anadolu Ajansı, PKK yöneticilerinden “Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin’in Suriye’de öldürüldüğünü iddia etti. AA, Suriye’de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi’ye dayandırdığı...

Anadolu Ajansı, PKK yöneticilerinden “Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin’in Suriye’de öldürüldüğünü iddia etti. AA, Suriye’de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi’ye dayandırdığı haberinde, Bahoz Erdal ve korumaları ile birlikte 8 kişinin yer aldığı aracın önceki akşam Himo beldesinden Kamışlı’ya giderken vurulduğunu iddia etti. AA’nin haberine göre Hasekavi, “Bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini'' ileri sürdü.

Suriyeli olan Bahoz Erdal’ın IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları sonrası bir grup PKK’li ile Suriye’ye geçtiği, burada YPG’lilere eğitim verdiği iddia edilmişti. HPG Basın İletişim Merkezi Bahoz Erdal’ın hayatta olduğuna ilişkin açıklama yaptı. İddialar üzerine görüştüğümüz Kobani Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kürdo, “Türk basınında daha önce de birçok kez Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü yönünde iddialar ortaya çıktı ancak her seferinde bunların yalan olduğu ortaya çıktı'' diyerek Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddiasını reddetti. Kuzey Irak’taki KDP kaynakları ve PYD yetkilileri ise böyle bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Rojava’daki birçok gazeteci de iddiayı reddederek, MİT’in Bahoz Erdal’ı takibi sırasında izini kaybedince böyle bir iddia ortaya atarak, Erdal’ın yerini tespit etmeye çalışıyor olabileceğini ileri sürdü.

Tel Hamis Tugayları’nın Haseke bölgesinde faaliyet gösteren küçük bir grup olduğu belirtilirken, Ahrar üş Şam ile birlikte hareket ettiği ve MİT tarafından desteklendiği iddia edildi.

TSK doğrulamadı

Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü iddiasını Genelkurmay ve güvenlik birimleri doğrulamadı. Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün haberine göre; Genelkurmay, MİT ve Emniyet, iddianın doğru olup olmadığını araştırıyor. PKK militanları arasındaki telsiz konuşmaları incelenirken, takip altındaki telefonlarda Fehman’ın öldürüldüğüne dair doğrulayacak bir konuşma geçmedi. Yerel kaynaklar Tel Hamis Tugayları’nın isimlerini duyurmak için böyle bir açıklama yaptıklarını öne sürdü. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise “Hüseyin’in öldürüldüğü haberini aldık'' dedi.

21 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli’de 17 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı. Van Valiliği güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çıkan çatışmada 2 PKK’linin öldürüldüğünü duyurdu. Ağrı’da Kovancık Köyü yakınlarında çıkan çatışmada 2 PKK’li öldürüldü.

"Bahoz Erdal iddiasını TSK da doğrulamadı" haberi, 10 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bahoz Erdal iddiasını TSK da doğrulamadı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahoz Erdal iddiasını TSK da doğrulamadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  2. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  3. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  4. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  5. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  6. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  7. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  8. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  9. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  10. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  11. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  12. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  13. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  14. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  15. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  16. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  17. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  18. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  19. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  20. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
Gündem Haberleri