Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na dava

Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na dava

Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Ekrem İmamoğl... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy atık suyu temel atma töreninde yaptığı açıklamaları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu‘na 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Bakan Adil Karaismaioğlu’nun avukatı Ömer Faruk Güzel tarafından nöbetçi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, Ekrem İmamoğlu’nun 5 Ekim 2022’de Kadıköy atık su ve yağmur suyu hattı yatırımları temel atma töreninde Karaismailoğlu’na yönelik asılsız, iftira içeren iddia ve ithamlarda bulunduğu ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal ettiği belirtildi.

AÇIKLAMALARI KABUL EDİLEMEZ BULDULAR

Dilekçede, Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasını hiçbir belge veya materyal ile desteklemediği, sadece iftira kastıyla hareket ettiği ifade edildi. Adil Karaismailoğlu hakkında herhangi açılmış bir dava bulunmamasına rağmen hakkında dava olduğu şeklindeki ifadeleriyle masumiyet karinesinin ihlal edilerek kamuoyunun yanlış yönlendirmeye çalışıldığı da vurgulandı. Yargı kararıyla sonuçlanan herhangi bir hüküm olmadığı halde “davalı Ekrem İmamoğlu’nun kendi uhdesindeki personellerine, herhangi bir bağımsız teknik kişilerce bilimsel veri olmaksızın hazırlanan düzmece teftiş raporu doğrultusunda, masumiyet karinesi gözetilmeksizin iftira atılmasının hukuk nezdinde kabul edilemez” olduğu belirtildi.

“KARAİSMAİLOĞLU YAPILMAMIŞ İŞİN PARASINI ÖDEDİ” SÖZLERİNE TEPKİ

Adil Karaismailoğlu’nun verdiği dilekçede, iş ve işlemlerinde Anayasa ve yasalara tam olarak bağlı hareket ettiği kaydedildi. Dilekçede, “Müvekkilim hiçbir iş ve işleminde hele hele konu millet adına yapılan harcamalar olduğunda, hiçbir şart ve koşulda haksız kazanç temin etmediği gibi, hiçbir yapıya, kuruma, kişi ya da kişilere de haksız kazanç temin etmemiştir. Davalının iddialarının tamamı baştan sona gerçek dışı olup, kamuoyunun önünde ulusal kanallarda ve sosyal medya üzerinden yapılan söylemler marifetiyle müvekkilim acı ve elem içinde bırakılmıştır. Israrla ve alenen müvekkil aleyhine ifade edilen ‘zavallı’ ifadesi ile ‘yapılmamış işin parasını ödedi’ şeklindeki iftiraların hukuk nezdinde hiçbir dayanağı olmadığı gibi tüm bunların maksadı, müvekkilimin uhdesinde yönetilen ulaşım ve altyapı projelerini gölgede bırakıp, anlamsız tartışmalar, aslı astarı olmayan iftiralarla müvekkili kamuoyu husumetine maruz bırakmaktır.

250 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİ

“Çamur at izi kalsın siyaseti üzerinden müvekkilimin yıpratılması kabul edilemezdir” denilen dilekçede, davalının küçük düşürmeye karalamaya yönelik kasıtlı, gerçek dışı ifadeleri nedeniyle Türk Medeni Kanunu’nda “Kişiliğin korunması, Türk Borçlar Kanunu’na göre “Haksız Fiillerden Doğan Borç İlişkileri Sorumluluk” ve “Kişilik hakkının zedelenmesi” maddelerinden yasal sorumluluğu bulunduğu belirtildi. Dilekçede, davanın kabul edilerek haksız fiilin doğurduğu sonuçlar nedeniyle yasal faiziyle birlikte 250 bin TL manevi tazminatın Ekrem İmamoğlu’ndan tahsiline karar verilmesi  talep edildi.

"Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na dava" haberi, 07 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na dava haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na dava 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 Belediye başkanları Özgür Özel'den Erdoğan’ı ikna etmesini istedi
  2. 09:45 Yanardağda fotoğraf çekilirken volkana düşen kadın feci şekilde can verdi
  3. 09:41 Abdurrahman Dilipak: Çok komik bir rejimimiz var
  4. 09:36 Songül Karlı: İstediğim bir insan çıkmadı karşıma
  5. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  6. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  7. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  8. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  9. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  10. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  11. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  12. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  13. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  14. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  15. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  16. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  17. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  18. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  19. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  20. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
Yargı Haberleri