Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki

Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki

Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki Yunanistan sınırında denetlemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a tepki gösterdi. Yunanistan sınırında açıklamalarda bulunan Bakan Akar tepkisinde şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan’ın yayılmacı tutum ve yaklaşımlar ve provokatif davranışlarla bir yere varamayacağını, bu politikaların matematikten, akıldan, izandan uzak olduğunu, boş hayal peşinde koşmaktan başka bir anlama gelmediğini görmesi lazım. Eşi benzeri olmayan iddialarla hem deniz hem hava sahalarının tamamına sahip çıkma iddiasıyla Türkiye'yi sınırlamak için ellerinden gelen gayreti gösteriyor.

Hudut namustur

Hudut güvenliğine de değinen Akar, TSK’nin "Hudut namustur" anlayışı içinde kahramanca ve fedakarca görevini yaptığını vurgulayarak, "Mehmetçik, sizler bunları bugüne kadar büyük bir kahramanlıkla, fedakarlıkla yerine getirdiniz. Gerçekten bu millete layık olduğunuzu açık bir şekilde gösterdiniz. Hudutlardaki Mehmetçik, çalışmalarıyla bir taraftan ter döküyor, gerektiğinde de 'ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışıyla' kan dökmeye dahi hazır olduğunu gösteriyor." dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Edirne'ye gitti.

Yunanistan sınırında alınan tedbirleri yerinde inceleyen Akar ve TSK'nin komuta kademesine Edirne Valisi Ekrem Canalp ile 1'inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni de eşlik etti. Bakan Akar ve komutanlar, daha sonra sınırın sıfır noktasındaki Arda Hudut Bölüğü'nü ziyaret etti.

Hudut tekmili alan Akar, bölük komutanına Türk bayrağı emanet etti. Bölük komutanı da kendisine emanet edilen bayrağı öperek teslim aldı. Hudut nöbeti tutan askerle de sohbet eden Akar, dürbünle Yunanistan sınırını inceledi.

Daha sonra hudut bölüğündeki askerlele bir araya gelen Akar, TSK'nin hudutların güvenliği için yapılması gereken ne varsa şimdiye kadar yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin Ege'deki sorunların uluslararası hukuka uygun, iyi komşuluk ilişkileri içinde, siyasi yol ve yöntemlerle, diyalog çerçevesinde çözümünden yana olduğunu vurgulayan Akar, "İki ülke halkının refah içinde, zenginliklerden istifade ederek yaşamasını temenni ediyor, bunu amaçlıyoruz fakat bunu anlatmakta zorluk çekiyoruz" dedi.

 

"Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki" haberi, 29 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 29 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  2. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  3. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  4. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  5. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  6. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  7. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  8. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  9. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  10. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  11. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  12. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  13. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  14. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  15. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  16. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
  17. 10:24 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi İçin Transfer Atağına Geçiyor: Porto'nun Golcüsü Galeno Hedefte!
  18. 10:21 Ergin Ataman'a "siyonizm" tehdidi: "İsrail'de siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin"
  19. 10:21 Ev Yapımı Süt Mısır Tarifi: Sokak Lezzetleri Evde!
  20. 10:18 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti
Gündem Haberleri