Bakan Çavuşoğlu: Çok şükür kısa süre içinde toparladık. Bizim devlet-millet olarak, el ele vererek tüm deprem

Bakan Çavuşoğlu: Çok şükür kısa süre içinde toparladık. Bizim devlet-millet olarak, el ele vererek tüm deprem

Bakan Çavuşoğlu: Çok şükür kısa süre içinde ... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:- "Acımız ortak ve birlik, beraberlik içinde acımızın da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi de ayağa kaldıracağız. Daha da güçleneceğiz inşallah"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, devlet ve milletin el ele vererek tüm deprem bölgelerini ayağa kaldıracağını belirterek, "Acımız ortak ve birlik, beraberlik içinde acımızın da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi de ayağa kaldıracağız. Daha da güçleneceğiz inşallah." dedi.

Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Malatya'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Malatya'da da depremin etkili olduğu diğer iller gibi her şeyin kontrol altına alındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un depremin ilk gününden itibaren Malatya'da bulunduklarını belirten Çavuşoğlu, "Sayın bakanlarımızın koordinesinde tüm kuruluşlarımız, kurumlarımız, askerimiz, jandarmamız, polisimiz, gönüllülerimiz, korucularımız ve farklı bölgelerden gelen yine belediyelerimiz, koordinatör valilerimiz, yani devletimizin tüm kurumları burada, Malatya'da da her yerde olduğu gibi depremzede kardeşlerimizin imdadına koştular. Biz de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay'ın koordinesinde Ankara'dan takip ettik. Fırsat buldukça da sahaya gelip buradaki çalışmalara küçük de olsa destek vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, depremin ilk gününden itibaren dost ve müttefik ülkelerin temsilcilerini ağırladıklarını dile getirerek, Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyar Saidov ile Gaziantep'te bir araya geldiklerini ifade etti.

Malatya'da yaptığı incelemelerde bakanların gayretli çalışmalarıyla vatandaşların öncelikle çadır ihtiyacının karşılandığını, yiyecek, barınma, çocukların eğitimi gibi konuların da koordine edildiğini gördüklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Gerçekten öğretmenlerimiz de fedakarca çalışıyor. Aynı şekilde depremzedelere ve öğrenci kardeşlerimize de her türlü psikolojik destek de veriliyor. Kısa sürede tedbirler alınmış. Bunun için de sizleri tebrik ediyoruz. Bu donatı alanlarında yine vatandaşlarımızın giyim ve diğer ihtiyaçlarının da Malatya'da karşılandığını gördük. Aşevleri kurulmuş, vatandaşlarımızın yiyecek ihtiyaçları karşılanıyor. Tabii vatandaşlarımız haklı olarak öncelikle çadırdan daha iyi imkanlara taşınmak istiyor. Tabii burada da konteyner çalışmaları, kampları kurulmaya başladı. Bunu gördük. Vatandaşlarımızın esas beklentisi Sayın Cumhurbaşkanımız sahayı dolaşırken ilettiği gibi yıkılan evlerinin yerine yenisinin yapılması. Bunu da inşallah bir sene içinde hayata geçireceğiz. Mart ayında inşaata başlayacağız. Haziran sonuna kadar da hepsinin temelleri atılmış olacak. Diğer taraftan sahada genel anlamda vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılama yönünde el birliğiyle çalışıyoruz."

Çavuşoğlu, bugüne kadar 102 ülkeden yardım teklifi geldiğini, 89 ülkeden de yardım ulaştırıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Toplam 11 bin 500 civarında ekip sahadaydı. 37 ülkeden gelen 7 bin 146 kişi ülkesine döndü. Döndükleri ülkelerde de bizim büyükelçilerimiz onları karşılayıp teşekkür ediyorlar. 4 bin 344 kişi var. Sahra hastaneleri duruyor. Bugün Adıyaman'da İran'ın kurduğu sahra hastanesini ziyaret ettik. Tarihimizin en büyük afetini yaşıyoruz. Bunu sadece biz söylemiyoruz, herkes böyle değerlendiriyor ama bizi arayan ve durumu soran herkese şunu söylüyoruz, elbette sizin elinizde bilimsel veriler vardır ama sahaya inince televizyondan veya Ankara'dan yurt dışından gördüğümüzden çok daha kötü tablo. Çok şükür kısa süre içinde toparladık. Bizim devlet, millet olarak el ele vererek tüm deprem bölgelerini ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bu doğrultuda hep birlikte inşallah çalışmaya devam edeceğiz. Acımız ortak ve birlik, beraberlik içinde acımızın da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi de ayağa kaldıracağız. Daha da güçleneceğiz inşallah."

"Bakan Çavuşoğlu: Çok şükür kısa süre içinde toparladık. Bizim devlet-millet olarak, el ele vererek." haberi, 18 Şubat 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Çavuşoğlu: Çok şükür kısa süre içinde toparladık. Bizim devlet-millet olarak, el ele vererek.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Çavuşoğlu: Çok şükür kısa süre içinde toparladık. Bizim devlet-millet olarak, el ele vererek.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  2. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  3. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  4. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  5. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  6. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  7. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  8. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  9. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  10. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  11. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  12. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  13. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  14. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  15. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  16. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  17. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  18. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  19. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  20. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
Politika Haberleri