Bakan Dönmez: Dünyanın en büyük güneş santrali enerji üretimine başladı

Bakan Dönmez: Dünyanın en büyük güneş santrali enerji üretimine başladı

Bakan Dönmez: Dünyanın en büyük güneş santra... Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralinin elektrik üretmeye başladığını duyurdu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralinin elektrik üretmeye başladığını duyurdu. Bakan Dönmez, "Konya il sınırları içerisinde dünyadaki en büyük güneş enerjisi santrali inşaatı devam ediyor. Konya Karapınar'da tam 1000 megavat kurulu gücündeki tesisin yapımı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle güneş paneli fabrikasını hizmete almıştık. O günden itibaren santral sahasında güneş panelleri monte edilmeye ve elektrik üretmeye başladı. İnşallah 2 yıl içerisinde bu 1000 megavatlık kurulu gücü de tamamlamış olacağız." dedi.

Enerji Koordinasyon toplantısı için Konya'ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sektör temsilcileri ve oda başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Fatih Dönmez, Konya'ya yapılan enerji yatırımlarını anlattı. Bakan Dönmez, "18 yılda yapılan yatırımın bedeli 6 milyar lira civarında. Bu yıl içerisinde yatırım hedefimiz 612 milyon lira bu da elektrik ve doğalgaz hedefimiz. Konya aynı zamanda bir sanayi kenti değil, tarım kenti. Özellikle iç turizm başta olmak üzere turizmde hizmet sektörünün hızlıca geliştiği bir yer. Ama aynı zamanda enerji kenti. Hamdolsun Konya'mızın başta güneş olmak üzere yenilenebilir enerji potansiyeli en yüksek olan kentlerimizden birisi." dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ ENERJİ ÜRETMEYE BAŞLADI

Konya'nın Karapınar ilçesindeki güneş enerjisi santralinin, enerji üretimine başladığını duyuran Bakan Fatih Dönmez şöyle dedi: "Konya il sınırları içerisinde dünyadaki en büyük güneş enerjisi santrali inşaatı devam ediyor. Konya Karapınar'da tam 1000 megavat kurulu gücündeki tesisin yapımı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle güneş paneli fabrikasını hizmete almıştık. O günden itibaren santral sahasında güneş panelleri monte edilmeye ve elektrik üretmeye başladı. İnşallah 2 yıl içerisinde bu 1000 megavatlık kurulu gücü de tamamlamış olacağız."

KONYA NÜFUSUNUN YÜZDE 85'İ DOĞALGAZ KULLANIYOR

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ayrıca 4 tane biyokütle santralimiz var ki daha çok hayvansal atıkların bertarafı ve değerlendirilmesi kapsamında 90 megavatlık bir tesisten bahsedebiliriz. 2 tane hidroelektrik santralimiz, 2 tane rüzgar 1 tane termik olmak üzere toplamda 1580 megavatlık bir kurulu gücümüz de söz konusu. Konya nüfusunun yüzde 85'ine denk gelen bir doğalgaz erişimi söz konusu. 15 ilçe doğalgazı kullanıyor, geriye kalan 16 ilçemize doğalgazı, ne zaman ve nasıl götürebiliriz bunun müzakeresini gerçekleştirdik. Öncelikle nüfusu daha yüksek olan ilçelerimiz başta olmak üzere kalan ilçelerimize de bir planlamayla doğalgazı ulaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

"Bakan Dönmez: Dünyanın en büyük güneş santrali enerji üretimine başladı" haberi, 02 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Bakan Dönmez: Dünyanın en büyük güneş santrali enerji üretimine başladı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Dönmez: Dünyanın en büyük güneş santrali enerji üretimine başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  2. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  3. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  4. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  5. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  6. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  7. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  8. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  9. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  10. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  11. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  12. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  13. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  14. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  15. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  16. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  17. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  18. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  19. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  20. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
Yerel Gündem Haberleri