Bakan duyurdu: Emeklilere indirim ve ayrıcalıklar tanınacak

Bakan duyurdu: Emeklilere indirim ve ayrıcalıklar tanınacak

Bakan duyurdu: Emeklilere indirim ve ayrıcal... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle ilgili, "Bakanlık olarak "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Programı'nı hayata geçireceğiz. Program kapsamında emeklilerimize; konaklamadan ulaşıma, gıdadan giyime, sağlığa, sosyal ve eğitim faaliyetlerine kadar birçok hizmette ayrıcalık, öncelik, indirim ve benzeri uygulamaların yapılması sağlanacak" dedi.

Bakan Işıkhan, bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, Bakan Işıkhan'ın yanı sıra bakan yardımcıları, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve Memur-Sen Emekliler Komisyon Başkanı Ali Küçükkösen de yer aldı. Burada konuşan Bakan Işıkhan; işçisi, işvereni, emekçisi, memur ve emeklisiyle 85 milyon vatandaşın refahının aynı zamanda Türkiye'nin refahı ve gücü olduğunu söyledi. Işıkhan, emeklilerin ise bu refahı en çok hak edenler arasında yer aldığını belirtti. 2024 yılını emekli yılı olarak ilan ettiklerini hatırlatan Işıkhan, bu yılın emekliler için bugüne kadar sağlamış oldukları imkanların çeşitlenerek artacağı bir yıl olacağını söyledi.

 

'AYLIK FARKLARI BİR HAFTA İÇİNDE YATACAK'

'Emekliler Yılı'na dair ilk adımı, emeklilere yapılan ek zamla attıklarını dile getiren Işıkhan, "2024 yılının ilk yarısı için memur emeklilerimize yüzde 49,25 artış sağlamıştık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ise yüzde 37,57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11,68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emeklilerimiz için eşitledik. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın maaş artış oranını da memur emeklisi vatandaşlarımız gibi yüzde 49,25'e yükseltmiş olduk. Tüm emeklilerimize buradan bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanı sıra bildiğiniz gibi emeklilerimizin emekli aylıkları her yılın ocak ve temmuz aylarında artmaktadır. Temmuz ayında da memurlar için toplu sözleşmenin; SSK ve Bağ-Kur için de mevzuat çerçevesinde emekli aylıkları artmaktadır. Zam oranları Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah" diye konuştu.

'TOPLAM 164,6 MİLYAR LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEDİK'

Emeklilerin refahını artırmak için 2018 yılında bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek yılda 2 bayram için toplamda 2 bin lira bayram ikramiyesi vermeye başladıklarını hatırlatan Işıkhan, "2021 yılında bu tutarı, 2 bin 200 liraya, 2023 yılı içinse 4 bin liraya yükselttik. 2023'te Ramazan Bayramı'nda 24,6 milyar lira, Kurban Bayramı'nda ise 25,6 milyar lira olmak üzere; 2018 yılından bugüne kadar da toplam 164,6 milyar lira bayram ikramiyesini emeklilerimize ödedik. Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) diye bilinen düzenlemeyi hayata geçirdik. Bu kapsamda yaklaşık 2 milyon sigortalıya çok kısa sürede aylık bağladık ve emekli yaptık" ifadelerini kullandı.

 

'EMEKLİLERİMİZİ ESKİSİNDEN İYİ HALE GETİRDİK'

Işıkhan, emekliler üzerinden muhalefete de eleştirilerde bulunarak, "Emeklileri ancak oy deposu olarak gören, seçimden seçime hatırlayan, oy devşirmek için emeklilerimiz hakkında her türlü yalana, yanlışa başvuran muhalefetin aksine, biz emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik. Bundan sonra da hizmetlerimizi sürekli geliştirmeye ve emeklilerimizi sadece ekonomik olarak değil, sosyal olarak da güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

"Bakan duyurdu: Emeklilere indirim ve ayrıcalıklar tanınacak" haberi, 26 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan duyurdu: Emeklilere indirim ve ayrıcalıklar tanınacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan duyurdu: Emeklilere indirim ve ayrıcalıklar tanınacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  2. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  3. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  4. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  5. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  6. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  7. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  8. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  9. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  10. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  11. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  12. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  13. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  14. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  15. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  16. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  17. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  18. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  19. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  20. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
Politika Haberleri