Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer fırsatlarını artırmak'

Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer fırsatlarını artırmak'

Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer ... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadınlara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi Geliştirme Programı'nda yaptığı açıklamada, dijital becerilerin önemine vurgu yaptı. Göktaş, kadınların STEM alanlarında güçlenmesinin Türkiye'nin ekonomik kalkınması için kritik olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadınlara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi Geliştirme Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, 21. yüzyılda bilginin en büyük güç olarak kabul edildiğini belirterek, 4. Sanayi Devrimi ile birlikte teknolojilerin üretim, sanayi ve sosyal yaşamı hızla dönüştürdüğünü ifade etti. Bu dönüşümün dijitalleşme ve otomasyon gücüyle ilerlediğini vurguladı. 

Göktaş, temel bilgisayar becerilerinin dijitalleşme sürecinde yeni teknolojilerle zenginleştiğini ve günümüzde verilerin insan zekasına benzer yöntemlerle yorumlanabileceğini dile getirdi. Bu durumun, çalışma hayatında köklü değişimler ve yeni meslek tanımları oluşturduğuna dikkat çekti. Yapay zeka ve veri biliminin, bu dönüşümün önemli bir temsil alanı olduğunu belirten Göktaş, doğru analiz ve stratejilerle değerlendirilen verilerin toplumun her alanında inovatif çözümlerin anahtarı olabileceğini söyledi.

Göktaş, 2020 yılında yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, 2030 yılında en büyük değişikliğin yüzde 63 oranında teknoloji becerilerinde olacağı tahmininde bulundu. Geleceğin dünyasının kapılarını yalnızca dijital teknolojilerin dilini bilenlere açacağını belirten Göktaş, kadınların ve kızların dijital becerilerini geliştirmelerinin kritik bir önem kazandığını vurguladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre, üniversite eğitimine başlayan öğrencilerin yüzde 55'inin kadın olduğunu belirten Göktaş, ancak STEM alanlarında mezun olan kadın oranının yalnızca yüzde 34,4 olduğunu ifade etti. Yakın gelecekte mesleklerin yüzde 75'inin STEM alanlarında olacağı öngörülüyor. Bakanlık olarak, kadın ve erkekleri kapsayan bütüncül bir anlayışla toplumun güçlenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kadınları, teknoloji ve inovasyon alanlarında güçlendirmenin ülkenin geleceğine önemli bir yatırım olduğunu belirten Göktaş, kadınlar ve kız çocukları için teknolojik becerileri artırmaya yönelik eğitim programları düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca, "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nın 81 ili kapsadığını ve bu planla kadınlara teknolojik ve dijital dönüşüme uyumlu yeni beceriler kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bugün başlatılan Kadınlara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi Geliştirme Programı'nın projenin en güçlü adımlarından biri olduğunu ifade eden Göktaş, programın STEM alanında eğitim almış genç kadınlara yönelik tasarlandığını belirtti. Bu programla kadınların yapay zeka ve veri bilimi konusundaki yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Göktaş, bu programla 2028 yılı sonuna kadar kadın istihdam oranını yüzde 36,2'ye ve kadın iş gücüne katılım oranını yüzde 40,1'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında daha fazla yer almasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Göktaş, "Kadının gücünü ekonomik kalkınmanın merkezine yerleştirmek, Türkiye'nin küresel arenada rekabetçi bir pozisyona ulaşması için vazgeçilmezdir." dedi.

"Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer fırsatlarını artırmak'" haberi, 15 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer fırsatlarını artırmak' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer fırsatlarını artırmak' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 15 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 BM'den acil ateşkes çağrısı!
  2. 02:13 AB'den Putin'i kızdıracak karar: Milyarlarca Euro Ukrayna'ya verilecek!
  3. 02:08 Örümcek Adam'dan Gazze'ye destek!
  4. 02:02 Bakan Göktaş: 'Hedefimiz kadınların kariyer fırsatlarını artırmak'
  5. 02:00 Türkiye Eskrim Federasyonunun yeni başkanı Abdurrahman Karataş oldu!
  6. 01:56 İbrahim Hatipoğlu: 'Son iki senenin tüm pozisyonları incelensin'
  7. 01:54 Alman sözcü Fischer: 'Gazze'de soykırım yapıldığına dair emare görmüyoruz'
  8. 01:51 Denizde mahsur kalan göçmenleri Türk kaptan kurtardı!
  9. 01:48 Pençe-Kilit bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi!
  10. 01:45 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'Bütün enerjimizi kullanmak üzere koşuyoruz'
  11. 01:42 Kenan Yıldız cezalı duruma düştü!
  12. 01:39 Rochemback 43 yaşında sahalara döndü!
  13. 01:33 İzlanda teknik direktörü Age Hareide: 'Bunlar basit penaltılar'
  14. 01:30 Vikingler dönemine ait ortalama 50 çok iyi korunmuş iskelet bulunmuş oldu
  15. 01:25 Ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor!
  16. 01:21 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: 'Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesi bizim için çok değerli'
  17. 01:17 Asansör boşluğuna düşüp ölen Beren davasında 3 itfaiye erine tutuklama!
  18. 01:12 NASA, Europa Clipper'ı fırlattı: 2030'da hedefe ulaşacak!
  19. 01:03 Hakan Çalhanoğlu: 'Karakterimizi sahaya yansıttık'
  20. 00:59 Vincenzo Montella'dan Kerem Aktürkoğlu sözleri: 'Çok takip ettiğim bir futbolcu'
Türkiye Haberleri