Bakan Gül: "Kadın cinayetleri bir terör eylemidir!"

Bakan Gül:

Bakan Gül: "Kadın cinayetleri bir terör eyle... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te İl Pandemi Kurulu'nun toplantısında kadın cinayetlerinin terör eylemi olduğunu belirterek, "Bu eylemlere karşı hepimiz topyekûn mücadele edeceğiz" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te İl Pandemi Kurulu'nun toplantısına katıldı.

Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantının ardından açıklama yapan Bakan Gül, erkek arkadaşının evinde hayatını kaybeden Duygu Delen'in ailesini ziyaret ettiğini söyledi. Bakan Gül, şöyle konuştu:

"Duygu Delen hadisesi hepimizin yüreğini parçalayan bir hadise. Biz de bu gün kederli ailesine taziyede bulunduk. Hepimizin ortak acısıdır. Bu kadın cinayetleri ve kadına şiddet hepimizi yaralayıcı ortak acıdır. Bir baba, eş olarak söylemek isterim; Kadın cinayetleri bir terör eylemidir. Bu eylemlere karşı hepimiz topyekûn mücadele edeceğiz. Bu mücadelede mevki-makamdan öte bir yaklaşım içerisinde olmamız gerekiyor. Asıl olan kadının onurudur, insan haysiyetidir. Dolayısıyla insan onuru, kadın onuru her şeyin üzerindedir. Bu mücadeleyi verirken bu hassasiyetle yaklaşmak gerekir. Bu süreçte kadına yönelik şiddette asla ve asla hiçbir toleransın gösterilmemesi gerekir. Baktığımız zaman işin başında, küçük diyerek hasır altına itilen bazı olayların büyüyerek cinayetle sonuçlandığını görüyoruz. Dolayısıyla hem kolluk hem yargı makamları ve toplumun her kesiminin duyarlılığının en üst düzeyde olması beklentimizdir. Hiçbir şekilde hata kabul edilemeyecek ve tedbirsiz davranılacak bir konu değildir. En ufak, her türlü şiddetin önemsenmesi, titizlikle takip edilmesi gereken bir süreçtir. Elbette tüm bu olaylarda yargının önünde dosyadaki delil durumuna göre karar verilmektedir. Biz de yine yargı mensuplarının bu hassasiyetle devam ederek, bu meselelerin üstüne giderek sonuçlandıracaklarına olan inancımız tamdır. Elbette giden canlar geri gelmiyor ama yapanın yanına kar kalmaması gerektiğini ve cezaları neyse onları çekmeleri gerektiği hepimizin ortak dileğidir. Tamel yaklaşımımız kadına şiddette sıfır tolerans ve bu konuda hiçbir şekilde hata ve özensizliğin asla olmamasıdır."

'VATANDAŞLARIMIZIN KURALLARA UYMASI ÇOK MÜHİM'

Salgınla kalıcı mücadele yapmak adına temizlik, maske ve mesafeye çok ciddi bir şekilde dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bakan Gül, "Salgınla mücadele anlamında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, anında ve en etkin şekilde mücadele etti. Bütün dünyanın gıpta ettiği bir sonuca ulaştık. AK Parti iktidarının yapmış olduğu sağlıktaki alt yapının güçlü olması ve milletimizin duyarlılığı ile salgınla mücadelede önemli sonuçlar elde ettik. Bugün Gaziantep'te sağlık değerlendirme toplantısında hem genel hem de özelde alınacak tedbirleri konuşmuş olduk. Bu salgınla kalıcı mücadele yapmak adına temizlik, maske ve mesafeye çok ciddi bir şekilde riayet etmemiz lazım. Çocuklarımız okula gitmek için çırpınıyorlar. Okulların açılması elimizde. Adli yılı önümüzdeki hafta açacağız. Tüm bu hizmetleri daha sağlıklı şekilde verilmesi için vatandaşlarımızın bu kurallara uyması çok mühim. Önümüzdeki dönemde de hükümet olarak tedbirlerimizi alıyoruz" şeklinde konuştu.

'BU MÜJDELER ARTARAK DEVAM EDECEK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği doğalgaz müjdesiniyle ilgili de konuşan Gül, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjde tüm yurtta büyük bir heyecan ve sevinç oluşturdu. 83 milyon bu müjdenin verilmesiyle sevince boğuldu. Tüm bu keşfin sonucunda doğalgazın bulunması vatandaşlarımızın cebine yansıyacak. Türkiye enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtulacak. Bu bütün memleketimiz için müjdedir. Bu doğalgaz toplumun herkesimi için önemli bir müjdedir. Özellikle 2017'de Milli Enerji Politikaları'nın yürürlüğe sokulması ile birlikte bunların meyvelerini almış olduk. Arama, sondaj çalışmalarıyla Karadeniz'de ay yıldızlı bayrağımıza gururla bakacağımız bu tabloyu yaşadık. Cumhurbaşkanımız bu müjdeleri arttırarak sürdürecektir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına emin adımlarla gidiyoruz. Ekonomik olarak, enerjide dışa bağımlı olmayan bir ülke olarak, güçlü ve büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Emeği geçen herkese milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Mavi vatan bizin için bir damlası bile feda edilemeyecek bir vatandır. Ülkemizin bir çakıl taşını vermiyorsak, mavi vatanında bir damlasını sonuna kadar koruyacağız. Gerek Doğu Akdeniz'de aramalarımızı, sondaj çalışmalarımızı, Ege, Marmara, Karadeniz'deki egemenlik sınırlarımızı koruma, arama ve sondaj çalışmalarını yapacağız. Hiç kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi uluslar arası hukuktan kaynaklanan tüm haklarımızı da sonuna kadar kullanacağız. Türkiye emin adımlarla yürümeye devam edecektir" dedi.

 

"Bakan Gül: "Kadın cinayetleri bir terör eylemidir!"" haberi, 22 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakan Gül: "Kadın cinayetleri bir terör eylemidir!" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Gül: "Kadın cinayetleri bir terör eylemidir!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  2. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  3. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  4. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  5. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  6. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  7. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  8. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  9. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  10. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  11. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  12. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  13. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  14. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  15. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  16. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  17. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  18. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  19. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  20. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
Gündem Haberleri