Bakan Işıkhan, CHP'li Belediyelerin Vergi Borçlarının Peşine Düştü

Bakan Işıkhan, CHP'li Belediyelerin Vergi Borçlarının Peşine Düştü

Bakan Işıkhan, CHP'li Belediyelerin Vergi Bo... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını tahsil etmek için harekete geçti. Bu adım, borçların en kısa sürede yasal yollarla tahsil edilmesi amacıyla atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, CHP’li belediyeler başta olmak üzere, tüm belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarının tahsili için harekete geçti. Bu çerçevede, borçların en kısa sürede yasal yollarla tahsil edilmesi hedefleniyor.

Bu konuda yeni bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’nın mali sürdürülebilirliğinin korunması gerektiğini belirterek, "Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız," dedi.

CHP'yi SGK borçları üzerinden eleştiren Bakan Işıkhan, "Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki iki ayda 120 milyar liraya yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP'li. Peki, CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne durumda biliyor musunuz? Son beş yılda bu borç 885 kat arttı. 'AK Parti'den borçlu belediyeler devraldık' diyorlar. Ama ben sormak istiyorum: Bu 885 kat artan borcu AK Parti'den mi devraldılar? İzmir CHP'ye AK Parti'den mi geçti? Son birkaç ayda borç 5,3 milyar liradan 7,8 milyar liraya yükseldi ve İzmir, SGK'ya en borçlu belediye haline geldi. CHP belediyeciliğinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız, İzmir’e bakın. İzmir'in CHP'li ilçeleri de büyükşehrin izinden gidiyor, borçları hızla artıyor. Bu belediyelerin borç sarmalından çıkması lazım," ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara’daki Büyükşehir Belediyelerinin de İzmir’den farklı olmadığını belirten Bakan Işıkhan, "CHP'li belediyelerin çoğu bu durumda. İki ayda 96 milyardan 120 milyar liraya çıkan borç, müdahale edilmezse 200 milyar liraya, belki de 300 milyar liraya ulaşacak. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak borçlarımızı yasal yollarla tahsil etme kararlılığındayız. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK olarak aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız," şeklinde konuştu.

CHP'nin, belediyelerin borçlarının yapılandırılması ve gelir artırıcı önlemler için yasa teklifi hazırlığı yaptığı biliniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında yapılan toplantıda, CHP’nin gölge bakanlarının, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmeler yapması planlandı.

 

"Bakan Işıkhan, CHP'li Belediyelerin Vergi Borçlarının Peşine Düştü" haberi, 01 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Işıkhan, CHP'li Belediyelerin Vergi Borçlarının Peşine Düştü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Işıkhan, CHP'li Belediyelerin Vergi Borçlarının Peşine Düştü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 15 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Volkan Demirel Osimhen hakkında iddiada bulundu: "Nasıl buraya geldiğini araştırmak lazım!"
  2. 02:34 Fenerbahçe'deki Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı alındı
  3. 02:13 Kiracılar ve ev sahipleri için kriti: Tam 4 katına fırladı!
  4. 02:11 Sabancı Holding'den tam 137 milyon dolarlık büyük anlaşma!
  5. 02:08 30 Milyonluk yatırım ile kurulmuştu! Türkiye'nin dev firması satıldı: Yeni sahipleri artık onlar!
  6. 01:39 Pew Araştırması: Türkiye'de Halkın %69'u Liderin Aynı Dini Paylaşmasını Önemsiyor
  7. 01:35 AZ Alkmaar'dan Heerenveen'e Tarihi Fark: 9-1!
  8. 01:33 AKOM'dan Uyarı! Balkanlardan Gelen Serin Hava Sıcaklıkları Düşürecek!
  9. 01:30 Serenay Sarıkaya henüz hazır değilmiş!
  10. 01:26 Ünlü şarkıcı Justin Timberlake suçunu kabul etti
  11. 01:21 MasterChef'te 6. haftanın son eleme adayı belli oldu
  12. 00:57 Kanada'ya Giden Türk, Restoranlarının Nasıl Yakıldığını Anlattı
  13. 00:52 Amazon ve Flipkart'a büyük darbe: Antitröst yasalarını ihlal ettiler!
  14. 00:20 Suudi Arabistan tanıtımda kadın mankenlerin kıyafetleri dikkat çekti
  15. 00:02 Kızılcık Şerbeti'nde Afiş Krizi: Kaan Taşaner'den Tepki
  16. 23:43 Sabancı Holding, 137 milyon dolarlık büyük bir finansman anlaşması imzaladığını açıkladı
  17. 23:32 Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu'ndan Tepki Çeken Sözler
  18. 23:24 İsmet Taşdemir: "Son Dakikalarda Yine Canımız Yandı"
  19. 22:57 Okan Buruk’tan Çaykur Rizespor Maçı Sonrası Açıklamalar ve Icardi’nin Dönüş Tarihi
  20. 22:52 Samsunspor’dan Hakem Oğuzhan Çakır’a Sert Tepki: "Hakem Hataları Devam Ediyor
Politika Haberleri