Bakan Kurum ve Soylu Elazığ'da: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla örnek konut yapacağız

Bakan Kurum ve Soylu Elazığ'da: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla örnek konut yapacağız

Bakan Kurum ve Soylu Elazığ'da: Cumhurbaşkan... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da İl Değerlendirme toplantısına katıldı.

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da İl Değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "Elazığ ve Malatya'da toplamda 36 bin konut yapılarak Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini yapmış olduk. Tamamlanmış konutlarımızı teslim ettik. Etaplar halinde de teslim sürecimiz devam ediyor" dedi. Bakan Soylu da, peşi sıra gelen afetlerle büyük acılar yaşandığını, bu sıkıntılı günlerde devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

Elazığ'a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilikte düzenlenen İl Değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada 24 Ocak 2020'de Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde, Elazığ'da 37, Malatya'da da 4 olmak üzere toplam 41 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Türkiye olarak yasa boğulmuştuk. Depremden sonra toplam 24 bin 900 konut yapımı planlandı. Elazığ ve Malatya'da toplamda 36 bin konut yapılarak Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini yapmış olduk. Elazığ içinde çok önemli bir deprem dönüşümünü gerçekleştirdik. Aynı zamanda belirlemiş olduğumuz rezerv alanlarda da yeni uydu kentlerin yapımını tamamlamış olduk. Bu çerçevede konutlarımızın büyük kısmını teslim ettik. Etaplar halinde de teslim sürecimiz devam ediyor" diye konuştu.

'ÖDEMELER 18 YIL EŞİT TAKSİTLE OLACAK'

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşümün ödemelerinin nasıl olacağıyla ilgili bir beklentileri olduğunu ifade eden Bakan Kurum şunları söyledi:

Onu da bugün yapmış olduğumuz istişarelerde hep birlikte karar vermiş olduk. Ödemeleri Eylül 2022 itibariyle başlayacak ve faizsiz bir şekilde 18 yıl eşit taksitle ödemelerini gerçekleştiriyor olacaklar. Bu da deprem dönüşümünde vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına attığımız bir adımdı. Hak sahibi olamayanlar yine 2'nci evi olanlar gibi problemler vardı. O günkü yapmış olduğumuz istişarelerde böyle bir çözümü bulmuştuk. Bu çerçevede de aslında büyük bir dönüşümü gerçekleştirmiş olduk. Biz her afete sayın bakanımızla, bütün ekibimizle gidiyoruz. Allah'a şükür hiçbir afetin altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti kalmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde vatandaşımızla birlik, beraberlik ruhu içerisinde bu çalışmaları yürüttük. Allah'ın izniyle bundan sonra da aynı anlayışla çalışacağız. Biz Elazığ'a, Malatya'ya geldiğimizde ya da Antalya'ya, Giresun'a, Kastamonu'ya gittiğimizde artık kendi memleketimize gitmiş gibi hissediyoruz. Burada aylarca, günlerce kaldık. Sağ olsunlar onlar da bizi bağırlarına bastılar. Bugün büyük bir coşkuyla heyecanla bizi karşıladılar. 24 Ocak'ta çektiğimiz acının, hüznün yerine mutluluğa hep birlikte şahit olacağız.

'PEŞİ SIRA GELEN AFETLERLE BÜYÜK BİR SINAMADAN GEÇTİK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, peşi sıra gelen afetlerle hem ülkemizin hem de insanlarımızın büyük bir sınamadan geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Acılar yaşadık, sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Vatandaşımızın bu süreçlerden sonra beklediği, devletimizin kendine el uzatmasıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade, bize verdiği talimatlar ve tüm paydaşlarımızla, tüm arkadaşlarımızla her an her meseleyi takip etme konusunda ortaya koyduğu duyarlılık elbette ki bize ayrı bir güç verdi. Sonra sıkıntılar olmadı mı? Özellikle afette her meselenin kendine ait oluşturulabilecek farklı bir çözümü söz konusu. Ev yapılamayacak yerlerde evler yaptık. Vatandaşımızın devlete olan itimatının, güveninin sarsılmamasına yönelik adım ortaya konuldu. Elazığlı, Malatyalı hemşerilerimiz kışın ortasında çok zor günler geçirdiler ama el birliğiyle bu atlatıldı. O zorluğun atlatılması diğer karşı karşıya kaldığımız afetlerde bize öğretici oldu. Hem kısmen bize güven verdi, cesaret verdi hem devletin el birliğiyle tüm kurumlarıyla ortaya koyduğu süreç bize ciddi bir öğreticilik ortaya koydu. Afetlerin acı tecrübeleri var ama afetlerin şöyle bir sonucu da var; şehirler yenileniyor. Altyapısıyla yenilenmiş oluyor, binalar yeniliyor. Yeni dönemin hem imar ve inşa açısından hem de ihya açısından modelleri de ortaya çıkmış oluyor. Bir afet konutu değil, orta üst diyebileceğimiz donanımla olabilecek bir konut yapımıyla ve modeliyle karşı karşıya kaldık. Bu da Türkiye'nin geldiği noktanın, seviyenin neresi olduğunu göstermektedir. Elazığ'la ilgili Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat; "Biz vatandaşımıza model ve örnek bir konut yapacağız" oldu. O konutlar bundan sonrası için de örnek teşkil edecek. Şehirlere bir de karakter kazandırıyor. Biz tamamlayalım, afet konutlarını bitirelim diye bir anlayış ortaya konulmadı. Hem vatandaşımıza yakışır hem de devletin elini uzatmasıyla birlikte ortaya konulacak konutlar o şehre bir mimarı üslup kazandırıyor."

 

"Bakan Kurum ve Soylu Elazığ'da: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla örnek konut yapacağız" haberi, 26 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Kurum ve Soylu Elazığ'da: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla örnek konut yapacağız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Kurum ve Soylu Elazığ'da: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla örnek konut yapacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  2. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  3. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  4. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  5. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  6. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  7. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  8. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  9. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  10. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  11. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  12. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  13. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  14. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  15. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  16. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  17. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  18. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  19. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  20. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
Politika Haberleri