Bakan Kurum'dan Bodrum'da göstermelik ceza

Bakan Kurum'dan Bodrum'da göstermelik ceza

Bakan Kurum'dan Bodrum'da göstermelik ceza Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaptığı incemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada toplam bin 611...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaptığı incemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada toplam bin 611 konut ve 4 otelin yer aldığı 8 projenin 1 aylığına durdurulduğunu duyurdu. Durdurulan projelerden birininde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'küstüm' dediği okul arkadaşı Mesut Toprak'a ait olduğu ortaya çıktı.

İmar planlarına ve yapı ruhsatlarına aykırılıkları bulunan projelerin ünite adetini verip isimlerini paylaşmayan Kurum, “ Bu imara aykırılıkların giderilmesi için ilgili firmalara bir ay süre verilmiştir. ifadelerini kullandı.

İmar planlarına ve yapı ruhsatlarına aykırılıkları bulunan projelerin ünite adetini verip isimlerini paylaşmayan Kurum, “ Bu imara aykırılıkların giderilmesi için ilgili firmalara bir ay süre verilmiştir. Bu bir aylık süre içerisinde firmalarımız imara aykırılıkları giderecekler, gidermemeleri durumunda namı hesaplarına resen Bakanlık olarak, valilik, kaymakamlık eliyle de biz imara aykırılıkları gidereceğimizi buradan tüm vatandaşlarımıza iletmek isterim. Bu çerçevede 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8, 32 ve 42’inci maddeleri gereği durdurma, yıkım ve para cezası işlemleri verilmiş ve ilgililer hakkında da Türk Ceza Kanunu’nun 184’üncü maddesi gereği işlem yapılacak” dedi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; durdurulan projelerden biri de Tay Group'un Four Seasons Resorts and Private Residence projesi. Tay Group'un Yalıçiftlik'te 1 milyon metrekarelik alana kuracağı Four Seasons Bodrum’un 2020 yılında açılması planlanıyordu. 1 milyar dolar yatırım değerine sahip projede 125 odalı otel ile 400 villa yer alacak.

İstanbul'daki Four Seasons Sultanahmet ve Beşiktaş’taki Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’un da sahibi olan Tay Gruop'un Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim.

ERDOĞAN “KÜSTÜM KONUŞMUYORUM” DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okul arkadaşı olan Mesut Toprak, Zeytinburnu'nda yükselen 16/9 adlı projeyi inşa ettikten sonra gündeme gelmişti.

Tarihi Yarımada'nın silüetini bozduğu gerekçesiyle tepki toplayan 16/9 projesine tepkisini dile getiren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sahibiyle konuştum. (Mesut Toprak) Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” demişti.

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul İmam Hatip Lisesi mezunu. Fatih'te bulunan okulun binası yıkılarak Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla yeniden inşa edildi. 2017 yılında hizmete açılan yeni okul binasının müteahhidi Mesut Toprak'tı.

Erdoğan'ın aynı zamanda sınıf arkadaşı olan Toprak ile yıllar sonra yan yana ilk kez burada birlikte kamuoyunun karşısına çıktı. 29 Eylül 2017'de İmam Hatip Lisesi'nin yeniden hizmete açılışı nedeniyle düzenlenen tören iki arkadaş arasında buzların da tamamen eridiğinin göstergesi oldu. Toplam 60 milyon lira bedelle inşa edilen okul, ertesi gün gazetelere “Küsleri okul barıştırdı” yönüyle haber oldu.

"Bakan Kurum'dan Bodrum'da göstermelik ceza" haberi, 21 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Kurum'dan Bodrum'da göstermelik ceza haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Kurum'dan Bodrum'da göstermelik ceza 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Politika Haberleri