Bakan Özhaseki: “Ajanslarla anlaşılıyor, milyarlarca lira para veriliyor”

Bakan Özhaseki: “Ajanslarla anlaşılıyor, milyarlarca lira para veriliyor”

Bakan Özhaseki: “Ajanslarla anlaşılıyor, mil... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 bin 500 Bağımsız Kentsel Dönüşüm Temel Atma ve Yıkım töreninde İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "Ajanslarla anlaşılıyor, milyarlarca lira para veriliyor. Troller ordusu tutuluyor" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 bin 500 Bağımsız Kentsel Dönüşüm Temel Atma ve Yıkım töreninde İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "Ajanslarla anlaşılıyor, milyarlarca lira para veriliyor. Troller ordusu tutuluyor" dedi.

İSTANBUL'DA EŞ ZAMANLI YIKIM VE TEMEL ATMA TÖRENLERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan 5 bin 500 Bağımsız Bölümün Kentsel Dönüşüm temel atma ve yıkım töreni Eyüpsultan İslambey Mahallesinde gerçekleşti. Kentsel Dönüşüm Projesi neticesinde eş zamanlı olarak Kartal, Bahçelievler, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Tuzla ilçelerinde yıkım yapılırken, Eyüpsultan, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Kartal, Zeytinburnu, Tuzla'da ise Temel Atma Töreni yapıldı. Programda Kartal Belediyesi tarafından Yunus Mahallesi'nde yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi Yıkım Töreni'ne ise canlı bağlantı yapıldı.

ÖZHASEKİ: "53 BİN CANIMIZI KAYBETTİK"

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depreminde 53 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Değerli arkadaşlar, bu işe mani olanlar, "bu bir hukuk savaşıdır" diyenler; "insanların mal emniyeti için anayasal bir güvencesini yapıyoruz" deyip bir kılıfla devam edenler sonrada efendim biz kentsel dönüşüme değil de rantsal dönüşüme karşıyız deyip buldukları sloganlar her türlü sorumluluktan kaçanlar ve hiçbir riskin eline altını sokmayanlar, bu manzara karşısında acaba az bir vicdanları fazla sızlıyor mudur? Bunları yaşadık, ne yazık ki bu durumlar ile karşı karşıyayız.

ÖZHASEKİ'DEN İMAMOĞLU'NA: "BİR TANE YAPIN, SİZİ DESTEKLEYEYİM"

Her ay konutların verileceğini söyleyen Bakan Özhaseki, "AFAD bize diyor ki 390 bin tane ev yaparsanız, biz bunu hak sahiplerine dağıtırız. Herkes evine kavuşmuş olur. Tam 307 bin konutun inşaatı başladı. Bu ay vereceğimiz konutlarla, önümüzdeki ay devam edecek açılışlarla 75 bin konutu teslim edeceğiz. Ondan sonra da her ay 15 -20 bin konutu vatandaşa teslim edeceğiz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Bakan Özhaseki, "Allah'ınızı seviyorsanız, ne olur rantsal dönüşüm yapmayın, yüzlerce belediyeniz var, söyleyin belediyelerinize kentsel dönüşüm yapsın. Hadi bir tane yapın? Bir tane yapında ben sizi destekleyeyim. Sonuna kadar destek vereceğim, şeref sözü, ama kimse gelmiyor.

VALİ GÜL: "İSTANBUL'UN ÇÖZÜLEMİYECEK HİÇBİR SORUNU YOK"

Programda konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "211 bina yıkıldı yaklaşık 637 bina yapılacak. İslambey Mahallesi Eyüpsultan'ın kadim mahallerinden, çok eski bir mahalle. Bu mahallenin dönüşümünde bu bir başlangıç olacaktır. Burası Gaziosmanpaşa sınırı." dedi.

Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'un çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Sorunlarının içerisinde en önemli sorunlarından birincisi kentsel dönüşüm. Sizlerin önderliğinde bizlerde yerelde üzerimize düşeni fazlasıyla yaparak bu sorunu kısa sürede İstanbul'umuzun gündeminden çıkarmış oluruz."

"Bakan Özhaseki: “Ajanslarla anlaşılıyor, milyarlarca lira para veriliyor”" haberi, 22 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakan Özhaseki: “Ajanslarla anlaşılıyor, milyarlarca lira para veriliyor” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Özhaseki: “Ajanslarla anlaşılıyor, milyarlarca lira para veriliyor” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:45 Bir dizi için daha final kararı alındı
  2. 10:41 Carlos Sainz Audi'nin F1 teklifini reddettiği iddialarını yalanladı
  3. 10:34 Cem Küçük: AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
  4. 10:29 Arkadaşına IBAN'ını verdi, hapse girdi
  5. 10:25 Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
  6. 10:22 ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 124,35
  7. 10:16 Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon
  8. 09:53 New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
  9. 09:48 Karar yazarı Akif Beki: CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
  10. 09:41 Bursa’da koltuk fabrikası iflas etti: Alacaklılar eşyaları yağmaladı
  11. 09:36 Bahar dizisindeki çekim hatası sosyal medyada gündem oldu
  12. 09:30 Serpil Çakmaklı yıllar sonra her şeyi itiraf etti: Aldatıldığımı gözlerimle gördüm
  13. 09:20 Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
  14. 09:12 Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
  15. 09:09 Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
  16. 09:04 Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
  17. 09:00 AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
  18. 08:50 Milyonlarca taraftar için emsal karar: Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
  19. 08:46 AK Parti'deki tartışmalara Erdoğan son noktayı koydu: Bazı isimler değişiyor
  20. 08:41 İktidar Gezi Parkı için devrede
Gündem Haberleri