Bakan Özlü: 'Hayır söylemlerinin yüzde 99'u yalan'

Bakan Özlü: 'Hayır söylemlerinin yüzde 99'u yalan'

Bakan Özlü: 'Hayır söylemlerinin yüzde 99'u ... Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla Balçova Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Teşkilatı Danışma Toplantısı'na, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr....

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla Balçova Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Teşkilatı Danışma Toplantısı'na, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, AKP Milletvekili Necip Kalkan, AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, anayasa değişiklik sürecinde partilerin kara propaganda yaptığını belirterek, CHP'nin 30 maddelik kitapçığını eleştirdi. Delican, "Bizim 'Kararımız Evet' kitapçığımız var. CHP'nin 'Neden hayır' kitabı var. 18 maddeyi açıklamak yerine 30 tane yalanla 'Neden Hayır' demişler. Açın bakın hiç birinde anayasa değişikliğinin temel maddeleri yok. Kara propaganda yapıyorlar. Biz gerçekleri söylüyoruz" dedi. Bülent Delican, AKP'nin hazırladığı 'Kararımız Evet' kitapçığından anayasa değişikliği teklif edilen 18 maddeyi okudu.
 

"CHP EVET DESEYDİ DE REFERANDUMA GİDECEKTİK"

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, her halükarda referanduma gidileceğini söyleyerek şöyle konuştu: "CHP de bu değişikliğe evet deseydi de biz yine de referanduma gidecektik. Türkiye üzerine oynanan hain oyunlara rağmen yoluna devam ediyor. Devam ederken halka soruyor. 'Nasıl yaparsam doğru olur' diye soruyor."
 

"DİKTATÖRLER SEÇİMLE DEĞİL DARBEYLE GELİR"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, referanduma 56 gün kaldığını hatırlatarak, "Evet' veya 'hayır' diye oy kullanacağız. Esas özü nedir? Burada 2 önemli konu var. Referandumda evet çıkması halinde koalisyon dönemlerine ebediyen son veriyoruz. Seçilen cumhurbaşkanı hükümeti kuracak. İkincisi, hep gördüğümüz cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasındaki anlaşmazlıklara son verecek. Mustafa kemal Atatürk'ün son dönemi de dahil cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında hep anlaşmazlık olmuştur. Bu sistemde bu sorun ortadan kalkacak. Size söyleyebileceğim en önemli çıktı budur. Bu referandumdan sonra rejim değişikliği olacak diktatörlük gelecek diyorlar. Diktatörler seçimle gelmez darbeyle gelir. AK Parti 2002 yılında serbest seçimlerle geldi. Akabinde her 4 yılda bir devam eden seçimler yaşadık. 2007-2001-2015 ve bunlar Türkiye'de düzenli bir şekilde yapıldı. Bir diktatörlük sistemi olsa bu seçimler yapılır mı? Külliyet yalan, buna inanmayın. İkinci iddia rejimin değişeceği yönünde. Rejim 1923'te değişti. Cumhuriyet geldi. O tarihten beri cumhuriyetle yönetiliyoruz. Bu bir sistemin değişikliğidir. Güçlü iktidarla yönetileceğimiz bir sistem değişikliğidir. İzmir'de güzel bir sonuç çıkacağını bekliyoruz" diye konuştu.
 

"HAYIR SÖYLEMLERİ KARŞILIĞINI BULMUŞ GÖRÜNÜYOR"
 

Referandum sürecinde işlerinin zor ve kolay yanları olduğunu söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, "Zor tarafı şuana kadar muhalefetin başlattığı hayır kampanyasında bir takim söylemler karşılığını bulmuş gibi görünüyor. Ama işimiz kolay, bu karşılık gören söylemlerin yüzde 99'u yalan ya da yanlış. Bunlarda örnekler vermek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülkemizin kazanımları ya da getirilmek istenen değişiklikler ne olacak. Türkiye tam demokrasi yolunda büyük bir adam atmaktadır. Halkın kendi kendini yönetmesi için tarihi bir fırsat elde edilmektedir. 2007'de temeli atılan bu sistemin tamamlanması önemlidir. Biz dün rüyamızda gördüğümüz bir sistemi getirmeye çalışmıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN REJİMİ 1923'TE BELİRLENDİ"


Anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği olmadığını söyleyen Hotar, "Türkiye'nin rejimi 1923'te Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti ilan etmesiyle belirlendi. Bu güne kadar geldi bugünden sonra da devam edecek. Bu bir rejim değişikliği değildir. Halka karar alma gücü verilmektedir. Yüzde 5'i geçen partililerin genel başkanları ve 100 bin imza toplayan herkes aday olabilecek. Hayırcılara söylemek gerek, hayır demek yerine genel başkanınıza söyleyiniz aday olsun, bu yarışa girsin, seçim kazansın hatta cumhurbaşkanı olsun" diye konuştu. Her kuvvetin kendi içinde güçleneceğini söyleyen Hotar, " Yasama, yargı ve yürütme kendi içinde güç yoğunlaşmasına sahip. Bu güç yoğunlaşması hiç bir kurumu diğerinin daha gerisine ya da üzerine getirmiyor. Bu bir reform başlangıcı bir yeniden diriliş hareketi. Türkiye dünyanın gelişmiş 10 ülkesinden biri olma yolunda ilerliyor" dedi.

"Bakan Özlü: 'Hayır söylemlerinin yüzde 99'u yalan'" haberi, 19 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Özlü: 'Hayır söylemlerinin yüzde 99'u yalan' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Özlü: 'Hayır söylemlerinin yüzde 99'u yalan' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  2. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  3. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  4. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  5. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  6. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  7. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  8. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  9. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  10. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  11. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  12. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  13. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  14. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  15. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  16. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  17. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  18. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  19. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  20. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
Politika Haberleri