Bakan Şimşek "Çalınmadık kapı bırakmayacağız" dedi ve açıkladı! Tek tek tespit edildi

Bakan Şimşek

Bakan Şimşek "Çalınmadık kapı bırakmayacağız... Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı saat ticareti yapan mükellefleri tek tek belirleyerek, 2023-2024 döneminde 4 milyar lira değerinde kayıt dışı ticareti gün yüzüne çıkardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı saat ticareti yapan mükellefleri tek tek belirleyerek, 2023-2024 döneminde 4 milyar lira değerinde kayıt dışı ticareti gün yüzüne çıkardı.

MÜKELLEFLER TEK TEK BELİRLENDİ

AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgilere göre, VDK, kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Kurul bünyesindeki Risk Analiz Merkezi'nde gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda, kayıt dışı saat ticaretiyle uğraşan mükellefler tespit edildi.

Yaklaşık 6 bin 500 mükellef üzerinde yapılan çalışmada, aynı alıcıların birden fazla kez kayıt dışı lüks saat temin etmesi incelendi. Kayıtlı olarak alınan saatlerin belge düzenlenmeden satılması, kayıtsız temin edilen saatlerin kayıtsız olarak satışı, lüks saatlerin yanı sıra bunların taklitlerinin ve antika saatlerin ticareti gibi birçok usulsüz işlem VDK'nin dikkatini çekti.

thumbs-b-c-4e93c786de13f6464aad7771cd7ae933.jpg

Yapılan çalışmalar sonucunda 2023 ve 2024 yıllarında hacmi ortalama 4 milyar liraya ulaşan büyük bir kayıt dışı ekonomi ortaya çıkarıldı. Analizlere göre, farklı marka ve modellerdeki gerçek veya sahte binlerce saat, vergi ödenmeden el değiştiriyor.

İMİTASYON SAATLER RADARDA

VDK'nin analizleri sayesinde, ilk aşamada 944 farklı marka ve model saatin kayıt dışı satışları tespit edildi. Bu saatlerden bazıları, Rolex, Omega ve Patek Philippe gibi ünlü markaların taklit ürünleri olarak kaydedildi.

Sadece kayıt dışı imitasyon saat ticareti değil, aynı zamanda orijinal saatlere yönelik tüketici profilleri de izleniyor. Değeri milyonlarca lirayı bulan lüks saatlerin alıcılarının gelir ve harcama profilleri inceleniyor. Görünür bir kazancı olmayan mükelleflerin lüks saatlere harcadıkları miktarlar dikkate alınarak bu gelirlerin kaynağı araştırılıyor. Bu süreçte, kara para aklama ve gelir saklama gibi suçlarla ilgili de derinlemesine incelemeler yürütülüyor.

thumbs-b-c-2f3dff50ec0ab8b5c26569260b3af93b.jpg

"ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ "

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda yaptığı değerlendirmede, hiçbir alanda denetim yapılmadan bırakılmayacağına vurgu yaptı. Şimşek, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Vergide adalet ve etkinlik sözü verdik, bu söz doğrultusunda kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisiyiz. Vergide adaleti sağlamak için en önemli konu kayıt dışılıkla mücadeledir. Programın esaslarından bir tanesi de kayıt dışılıkla mücadeledir."

"Bakan Şimşek "Çalınmadık kapı bırakmayacağız" dedi ve açıkladı! Tek tek tespit edildi" haberi, 20 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bakan Şimşek "Çalınmadık kapı bırakmayacağız" dedi ve açıkladı! Tek tek tespit edildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Şimşek "Çalınmadık kapı bırakmayacağız" dedi ve açıkladı! Tek tek tespit edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:22 Ahmet Çakar detayları açıkladı: Mourinho'ya EYT çıktı
  2. 22:21 Mourinho'dan hakem tepkisi: "Yediğimiz 2. gol bazı takımlar için faul oluyor"
  3. 22:19 Sakaryaspor-İstanbulspor maçının arkasından
  4. 22:17 Samsunspor Başkanı Yıldırım Fenerbahçe'yi hedef gösterdi: "Zamandan çaldılar!"
  5. 22:14 Mourinho sitem etti: "Şimdiden 7 puan kaybettik!"
  6. 22:14 Trump’tan McDonald’s’a yönelik hamle
  7. 22:11 Balıkesir'deki tarım ve ağaçlık alanlar maden çalışmaları için kamulaştırıldı
  8. 22:08 Kolombiya'da kokain üretimi yüzde 53 artışla tarihi zirveye ulaştı!
  9. 22:01 Yavuzyılmaz: 'Fernas madencileri ile Fernas şirketi arasında uzlaşı sağlandı'
  10. 21:01 Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel hastanelerle ilgili açıklamalarda bulundu
  11. 20:09 Giovanni van Bronckhorst’dan maç öncesi açıklama geldi
  12. 20:09 Fenerbahçe, Fred'in yaşadığı sürpriz durumla sarsıldı
  13. 20:08 Bu üç belirti, çamaşır makinesinin yakın zamanda arızalanacağının işaretleridir
  14. 20:08 Jose Mourinho, kadroda iki değişiklik yaptı
  15. 20:08 Van Bronckhorst: "En büyük sorun..."
  16. 20:04 Baro Seçimlerinde Sürpriz Sonuç: Kaboğlu, Yeni Başkanlık Koltuğunda
  17. 19:59 Adalet Bakanı Tunç: "Narin'i Katledenler Yargı Önünde Hesap Verecek
  18. 19:45 Bebek Cinayetlerini Aydınlatan Savcı, Çete Lideriyle Gözaltı Anında Aynı Karede
  19. 19:33 Şamil Tayyar'dan Yenidoğan Çetesi Hakkında Sert Sözler: "Katil, Katildir!
  20. 19:25 Sağlıkta Yeni Dönem: Denetimler Artacak, Komisyonlar Kurulacak!
Ekonomi Haberleri