Bakan Şimşek: 'Enflasyonda katılıkları azaltmada önemli mesafe katettik'

Bakan Şimşek: 'Enflasyonda katılıkları azaltmada önemli mesafe katettik'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, hizmet enflasyonundaki düşüş ve iyileşen enflasyon beklentilerinin, ekonomideki katılıkları azaltmada önemli ilerleme kaydedildiğini vurguladı. Yıllık enflasyon ise yüzde 47,1’e geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, hizmet enflasyonundaki azalma ve iyileşen enflasyon beklentilerinin, Türkiye ekonomisindeki katılıkları azaltmada kaydedilen önemli ilerlemeyi gösterdiğini belirtti. Yıllık enflasyon yüzde 47,1 olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verileri üzerine yaptığı değerlendirmede, hizmet enflasyonundaki azalma ve iyileşen enflasyon beklentilerinin, ekonomideki katılıkları azaltmada kaydedilen önemli ilerlemeyi gösterdiğini belirtti.

Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin X platformunda paylaşımlar yaptı. Kasım ayında yıllık enflasyonun yüzde 47,1 olarak gerçekleştiğini ve mayıs ayına göre 28,4 puanlık bir gerileme yaşandığını vurguladı. Ayrıca, son iki aydır gıda enflasyonunun yüksek seyretmesine rağmen yıllık mal enflasyonunun yüzde 40’ın altına indiğini ifade etti.

Bakan Şimşek, hizmet enflasyonunun ise Kasım ayında aylık yüzde 1,6 ile 2021 yılının Kasım ayından bu yana en düşük seviyesine gerilediğini, yıllık hizmet enflasyonundaki düşüş eğiliminin de devam ettiğini söyledi. Bu gelişmelerin, iyileşen enflasyon beklentileri ile birlikte ekonomideki katılıkların azaltılmasında kaydedilen önemli mesafeyi gösterdiğini belirtti.

"Bakan Şimşek: 'Enflasyonda katılıkları azaltmada önemli mesafe katettik'" haberi, 03 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bakan Şimşek: 'Enflasyonda katılıkları azaltmada önemli mesafe katettik' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Şimşek: 'Enflasyonda katılıkları azaltmada önemli mesafe katettik' 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Ocak 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:17 Yeni Araştırma: Manyetik Kuzey Kutbu Son Beş Yılda Sibirya'ya Daha Yaklaştı
  2. 08:13 Ümit Özdağ'dan Çarpıcı Paylaşım: “İmralı'da Öcalan Daha Rahat Yatmıştır
  3. 08:02 100 Yıllık Et Üreticisi İflas Başvurusunda Bulundu
  4. 07:39 Tutuklanan Ümit Özdağ'ın Savcılıktaki İlk İfadesi Ortaya Çıktı
  5. 07:33 Çanakkale Boğazı'nda Sis Alarmı: Gemi Trafiği Çift Yönlü Kapatıldı
  6. 07:24 Türkiye'nin Yüreği Yanıyor: Aynı Aileden 14 Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 07:13 Barcelona'dan Şampiyonlar Ligi'nde Nefes Kesen Geri Dönüş!
  8. 07:08 Yangın Faciası Sonrası Şahan Gökbakar’dan Sert Yorum: "Siz Nasıl İnsansınız!
  9. 07:05 Kredi Borçları Tavan Yaptı: CHP’li Kanko, Hükümeti Sorumsuzlukla Suçladı
  10. 07:01 Armağan Çağlayan'dan Grant Kartal Yangınına Dair Çarpıcı Paylaşım
  11. 06:58 Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar 5 Derece Düşüyor, Kuvvetli Yağışlar Kapıda!
  12. 06:40 Bilim İnsanından Edremit Fayı Uyarısı: Deprem Fırtınası Yaşanabilir!
  13. 06:35 Yangın Faciası Nedeniyle 1 Günlük Milli Yas İlan Edildi
  14. 06:25 Zam Yapıldı, Enflasyon Buharlaştırdı: Emekli Aylıklarında Büyük Kayıp
  15. 06:18 Bupar Araştırma Sonuçları: Diyanet’e Güvenenlerin Oranı %11’e Düştü
  16. 03:26 Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybeden isimler açıklandı
  17. 03:25 Trump 'Gazze' mesajı verdi: "Ben olmasaydım rehineler dönemezdi"
  18. 01:37 100 Yıllık Köklü Şirket İflas Başvurusunda Bulundu!
  19. 01:37 Mahkeme, iki kez süre tanıdı ancak bu yeterli olmadı: Tarım devi iflas etti!
  20. 01:15 Büyük perakende devi tarafından desteklenen elektrikli araç şirketi iflas etti!
Ekonomi Haberleri