Bakan Soylu, gazeteci olmaya karar verdi

Bakan Soylu, gazeteci olmaya karar verdi

Bakan Soylu, gazeteci olmaya karar verdi Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğin kalmadığını savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Şimdi dönüp her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum..." ifadelerini kullandı.Araştırmacı gazeteciliğin ‘neredeyse bittiğini’...

Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğin kalmadığını savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Şimdi dönüp her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum..." ifadelerini kullandı.

Araştırmacı gazeteciliğin ‘neredeyse bittiğini’ söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şimdi dönüp her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum” dedi. Radyo D’de ‘Adem Metan Show’ programına katılan Soylu, “Gazetecileri eleştirir misiniz? Yanlış bilgi verdiklerinde kendilerine ulaşıp düzeltme yapar mısınız?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bazı gazeteciler var ideolojik olarak kopmuşlar, doğruyu görmüyorlar. Biz ne dersek diyelim bizi yok hükmünde görüyorlar. Biz onları ikna edemeyiz. Onlarla uğraşmam ama yazdıklarını okurum nasıl psikolojide olduklarını bilmem gerek. Ben gazetecilik mesleğini en çok eleştiren bir siyasetçiyim. Bir gazetecinin hata yapma lüksü yoktur. Bizim vardır ama onların yoktur. Bir gazeteci bir iki kere hata yaparsa affedilir. Basın mensupları artık çok rahatlar. Bir dönemin gazetecileri çok emek verirdi. Şimdi dönüp her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum. Şu an eleştirerek düzeltilmesi gereken onca konu var ki anlatamam.

​Araştırmacı gazetecilik şu an yok neredeyse. Türkiye’de birçok şey üretilir. Beni affedin ama en ağır iş adliye muhabirliği oldu. Dün Ertuğrul Özkök bir yazı yazmış kendisine mektup yazdım. Yazısında eksikler vardı. Bu eksikleri mektup yazar ilettim. Beni eleştiriyor. Bana, ‘Siz Kadıköy’de dans eden kadınlara müdahaleyi savunuyorsunuz’ diyor. Niye ben karşı olayım beni bağışlayın dans eden kadınlar ‘devlete, polise, hakime tecavüzcü katil’ derse biz nasıl çözeriz bu işi? Türkiye kadına şiddet, cinayette Avrupa yasaları ile eş değerde ilerliyor. Bu konuda her kesimden desteğe ihtiyacımız var. Biz destek bekliyoruz. İdeolojik tutum beklemiyoruz. Ben de mektupta dedim ki ‘keşke dans etselerdi de devlete katil, tecavüzcü demeselerdi’ biz huzur iklimi inşa etmeye devam edeceğiz.”

‘YEREL YÖNETİM GÖREV ALANIM’

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut yönetimini nasıl buluyorsunuz?” sorusuna da cevap veren İçişleri Bakanı Soylu, “Ben bir İstanbul seçmeniyim. İstanbul Süleymaniye’de doğdum. İstanbul’da Milletvekili seçildim aynı zamanda yıllarca burada siyaset yaptım. Yine İçişleri Bakanı olarak yerel yönetim benim görev alanım. Benim değerlendirmemden öte İstanbul seçmeni değerlendirmeli. Benim için önemli olan bu” dedi.

‘KAMPANYA YAPMAK İSTERDİM’

Programın sunucusu Adem Metan’ın “Bu işi yapmasaydınız ne iş yapmak isterdiniz?” sorusuna da cevap veren İçişleri Bakanı Soylu, “Kampanya yapmaya bir yeteneğim var. Bir de şöyle bir meslek hep aklımda kaldı ben İstanbul işletme mezunuyum şöyle iki yüz üç yüz kişinin çalıştığı bir üreten şirketi yönetmek istemişimdir. Gittiğim yerlerde üretim yapıldığını görünce imrenerek bakarım” dedi.

"Bakan Soylu, gazeteci olmaya karar verdi" haberi, 12 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bakan Soylu, gazeteci olmaya karar verdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Soylu, gazeteci olmaya karar verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
    2. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
    3. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
    4. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
    5. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
    6. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
    7. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
    8. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
    9. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
    10. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
    11. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
    12. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
    13. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
    14. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
    15. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
    16. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
    17. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
    18. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
    19. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
    20. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
    Haberleri