Bakan Soylu'dan gazeteci Öztürk'e: 'Bu yazı namussuzluktur'

Bakan Soylu'dan gazeteci Öztürk'e: 'Bu yazı namussuzluktur'

Bakan Soylu'dan gazeteci Öztürk'e: 'Bu yazı ... Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Trabzon Belediyesi’nde işçi olarak işe başlayıp Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kadar yükselen Ali Ayvazoğlu’nun

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Trabzon Belediyesi’nde işçi olarak işe başlayıp Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kadar yükselen Ali Ayvazoğlu’nun hikayesini, “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlığıyla haberleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter’dan yazı için yaptığı yorumda, “Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur” dedi.

Öztürk’ün haberine göre, Ali Ayvazoğlu belediye şirketinde işe başladı, ardından eşinden boşandı ve AK Parti’de çalışan Bahar Ayvazoğlu’yla evlendi. Ali Ayvazoğlu’nun bu evlilikten sonra hızla yükseldiğini belirten Öztürk, Trabzon’un 20 yıllık Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız’ın görevinden alınarak yerine vekaleten Ali Ayvazoğlu’nun bu görevi yürüttüğünü yazdı. 2015’te Bahar Ayvazoğlu’nun milletvekili seçildiğini hatırlatan Öztürk, Ali Ayvazoğlu’nun da bu göreve asaleten atandığını belirtti. Ali Ayvazoğlu sonra da Trabzon’dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne atandı. Saygı Öztürk, Ali Ayvazoğlu’nun bu görevde de uzun süre kalmayacağını ve bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağının ileri sürüldüğünü ifade etti.

[caption id="attachment_119393" align="alignnone" width="694"] Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Trabzon Belediyesi’nde işçi olarak işe başlayıp Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kadar yükselen Ali Ayvazoğlu’nun hikayesini, “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlığıyla haberleştirdi.[/caption]

SOYLU: BU YAZI NAMUSSUZLUKTUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Öztürk’ün haberinin yer aldığı tweet’ini alıntılayarak “İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” ifadelerini kullandı.

İŞTE GAZETECİ ÖZTÜRK'ÜN SOYLU'NUN SİNİRLERİNİ ALT ÜST EDEN YÜKSELİŞ YAZISI

Trabzon böyle bir yükseliş görmedi

Ali Ayvazoğlu, belediyede işçi kadrosunda işe başladı. Şimdi milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu ile evlendi. Ardından özel kalem müdürü oldu. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı.

Trabzon bugünlerde ilginç bir yükseliş hikayesine tanıklık ediyor. Ali Ayvazoğlu, Trabzon Belediyesi'ne bağlı TRABEL şirketinde işçi kadrosunda çalışırken, aynı zamanda Atatürk Köşkü'nde bekçi olarak görev yaptı. Bahar Hanım (Bahar Ayvazoğlu) ise Mustafa Yanmış'ın Merkez İlçe Başkanlığı döneminde AKP'ye sekreter olarak işe alındı.

Ayvazoğlu, ilçe binasına sıkça gidip gelmeye başladı. Evli olan Ali Ayvazoğlu, Bahar Hanım'la dostluğunu ilerletti. Ayvazoğlu eşinden ayrıldı ve Bahar Hanım'la evlendi. AKP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş'ün, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilmesi üzerine boşalan Kadın Kolları Başkanlığı'na Bahar Ayvazoğlu atamayla getirildi.

Ali Ayvazoğlu, eşinden ayrıldıktan sonra Bahar Ayvaz- oğlu ile evlenince memuriyette jet hızıyla yükseldi.

KARİYER BAŞLIYOR

2014'de Ortahisar Belediye Başkanlığı kuruldu. Başkanlığa AKP İl Başkanı Ahmet Metin Genç seçildi. Genç, özel kalem müdürü bulunmasına rağmen Ayvazoğlu'nu kağıt üstünde özel kalem müdürü yaptı. Daha önce turist rehberliği de yapan Ayvazoğlu'nun üst bir göreve getirilmesi için çalışma yapıldı. Trabzon'un 20 yıldır Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız görevinden alındı. Böylece Ali Ayvazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine vekaleten başlatıldı.

2015'te Bahar Ayvazoğlu'nun milletvekili seçilmesinden sonra Ayvazoğlu da bu göreve asaleten atandı. Eşin Trabzon'da, milletvekilinin Ankara'da bulunması sorununu aşmak için formül bulundu. Ayvazoğlu, Trabzon'dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne atandı. Ancak bu görevde de uzun süre kalmayacağı, bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağı ileri sürüldü.

GAZETECİLER TUTUKLANMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kez de bir yazısı nedeniyle Saygı Öztürk’ü açıkça hedef aldı. Daha önceden Soylu’nun sosyal medyadan adeta hedef gösterdiği Müyesser Yıldız çok geçmeden tutuklanmıştı.

Damat Albayrak ile Bakan Soylu arasındaki soğuk savaş

İstanbul Emniyeti’ne de sıçradı

"Bakan Soylu'dan gazeteci Öztürk'e: 'Bu yazı namussuzluktur'" haberi, 18 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Bakan Soylu'dan gazeteci Öztürk'e: 'Bu yazı namussuzluktur' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Soylu'dan gazeteci Öztürk'e: 'Bu yazı namussuzluktur' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
    2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
    3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
    4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
    6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
    7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
    8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
    9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
    10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
    11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
    12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
    13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
    14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
    15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
    16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
    17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
    18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
    19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
    20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
    Otomotiv Haberleri