Bakan Süleyman Soylu'dan Thodex kurucusu Fatih Özer'le ilgili açıklama: "İadesini bekliyoruz"

Bakan Süleyman Soylu'dan Thodex kurucusu Fatih Özer'le ilgili açıklama:

Bakan Süleyman Soylu'dan Thodex kurucusu Fat... "Suçlunun serbest gezmesine veya suçuna devam etmesine yönelik anlayışı kabul etmiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in iadesi ile ilgili olarak, "Mahkemenin ardından iadesini bekliyoruz" dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hem bunlar organize suç örgütleri hem mali suçlar hem de diğer suçlarla ilgilidir. Örneğin; INTERPOL birimimiz de açıkladı. Dünyanın neresinde olursa olsun izliyoruz, takip ediyoruz, bunları Türkiye'ye getirmek için çaba sarf ediyoruz.

Serkan Kurtuluş'u 20 Haziran 2020'de Arjantin'de yakalattık ve orada cezaevinde. Onunla birlikte Deniz Camgöz de orada, aynı şekilde Arjantin'de cezaevinde. Türkiye'de birçok cinayet işlemiş, Gürcistan'da adli kontrolle çıktıktan sonra kaçan Barış Boyun da İtalya'da Rimini şehrinde yakalandı ve şu an hapiste, iadesini bekliyoruz. Volkan Rençber de Karadağ'da yakalandı.

Mehmet Sabri Şirin de Hollanda'da yakalanmış oldu. Bunların hepsi organize suç örgütü üyeleri. Muhataplarımızla sürekli görüşme halindeyiz. Bulgaristan ve Arnavutluk İçişleri Bakanlarıyla görüştük. Önümüzdeki mahkemelerden sonra iade edileceklerini bekliyoruz. Oranın da iç hukuk sistemi var ve iç hukuk sistemi işliyor.

"Biz başka ülkelerdeki insanları izleme kabiliyetinde değiliz"

Biz başka ülkelerin iç hukuk sistemine bir şey söyleyemeyiz. Radoje Zivkovic'i 2018 yılında sahte kimlikle bulunurken yakaladık ve burada onun kafasına çuval geçirerek Sırbistan'a iade ettik lakin 2 yıl içinde oradan çıktı. Biz başka ülkelerdeki insanları izleme kabiliyetinde değiliz. Türkiye'ye kaçak yollarla girdi ve burada bir saldırı sonucu öldürüldü. İstanbul Emniyeti'nin başarılı bir çalışmasıyla eylemi yapanları, eylemi yönlendirenleri ve eyleme aracı olanların tamamı 12 kişi gözaltına alındı.

"Cenk Çelik 36 saat içinde yakalandı"

Cenk Çelik'in yaralanması olayı var. 36 saat içinde Edirne'den yurt dışına kaçarken yakalandı. Bugün veya yarın da mahkemeye çıkacaktır. Hem silahı hem kendisi yakalandı lakin o iş orada kalmayacak. Milletimize şunu söylemek isterim; suç olduktan sonra suçun veya suçlunun serbest gezmesine veya suçuna devam etmesine yönelik anlayışı kabul etmiyoruz. Suçluyu dağda da şehirde de buluyoruz ve adalete teslim ediyoruz. Bütün bunları gerçekleştirirken devletin gücünü de ortaya koymaya çalışıyoruz. Kim nerede olursa olsun suç işlerse bunun hesabını verecektir." 

Ne olmuştu? 

Türkiye’nin 'en büyük üçüncü kripto para borsası' olarak bilinen Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp 20 Nisan 2021'de yurt dışına kaçmıştı. Yaklaşık 400 bin yatırımcının, 2 ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtilen parası dolandırılmıştı. Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı. 

Özer, Arnavutluk’un Durres kentinde Temyiz Mahkemesi'ne çıkarılmış; Hakim Florjan Kalaja tarafından görülen davada, Özer’in tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.         Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yeniden hakim karşısına çıktı. 

Elbasan Savcılığı tarafından yürütülen 'Brain' adlı operasyon çerçevesinde, ülkenin güneyinde bulunan Vlora kentine bağlı Himara ilçesinde yardım ve yataklık eden 2 kişi ile birlikte gözaltına alınan Özer, Elbasan hapishanesine getirilmişti.

Özer, Elbasan ilinde bulunan bölge mahkemesinde hakim karşısına çıkarılmıştı. Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından aranan Özer’in tutuklu yargılanmasına karar vermişti.

 

 

"Bakan Süleyman Soylu'dan Thodex kurucusu Fatih Özer'le ilgili açıklama: "İadesini bekliyoruz"" haberi, 22 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Süleyman Soylu'dan Thodex kurucusu Fatih Özer'le ilgili açıklama: "İadesini bekliyoruz" haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Süleyman Soylu'dan Thodex kurucusu Fatih Özer'le ilgili açıklama: "İadesini bekliyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  2. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  3. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  4. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  5. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  6. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  7. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  8. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  9. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  10. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  11. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  12. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  13. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  14. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  15. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  16. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  17. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  18. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  19. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  20. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
Politika Haberleri