Bakan Vahit Kirişci: Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız

Bakan Vahit Kirişci: Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız

Bakan Vahit Kirişci: Kırsala dönmeli, insanl... Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız. Kırsalın, gençlerimiz ve kadınlarımız açısından cazip hale getirilmesi, geleceğimize yönelik beşeri sermayemize güçlü bir dinamizm kazandıracaktır” dedi.

Aktif olarak kullanılmayan köy okullarının tekrar açılarak ilkokul, anaokulu, halk eğitimi merkezi gibi hem çocukların hem ebeveynlerin bir arada eğitim alacağı mekanlar olarak tasarlanan köy yaşam merkezlerinin sayısı 2 bine ulaştı. 

Tamamlanan 2 bin köy yaşam merkezinin açılış töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra 81 ilin milli eğitim müdürleri ve muhtarlar katıldı. 

Tarımın bir istikbal ve istiklal meselesi olduğuna vurgu yapan Bakan Kirişci, küresel gelişmelerle bu meselenin daha da kritik bir önem kazandığını dile getirdi.  Kirişci, gıda güvenliğinin en stratejik konulardan birisi hatta milli güvenlik meselesi haline geldiğini ifade etti. 

“İnsanlığın devamı, yaşamın sosyal ve ekonomik açıdan sürdürülebilirliği için, tarım sektöründe faaliyet gösteren nüfusun genç, dinamik, yöneten ve yönlendiren bir yapıda olması zorunluluktur” diyen Bakan Kirişci, tarımsal üretimin, artan dünya nüfusunu besleyebilmek için 2050 yılına kadar, küresel düzeyde yüzde 60 artması gerektiği bilimsel çalışmalarla ortaya koyulduğunu anlattı. 

“Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız” 

Kirişci, şöyle devam etti: 

“Sınırlı kaynaklara rağmen tarımsal üretimi artırmaktan başka yol ve çare yoktur. Bunun için doğru ve etkili yöntemlerle; hem verimliliği artırmamız, hem ekiliş alanlarımızı ve beşeri sermayemizi maksimum seviyede değerlendirmemiz, hem de sürdürülebilirliği sağlamamız gerekiyor. Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız. Kırsalın, gençlerimiz ve kadınlarımız açısından cazip hale getirilmesi, geleceğimize yönelik beşeri sermayemize güçlü bir dinamizm kazandıracaktır. Aynı zamanda çocuklarımızı ve kırsaldaki iş gücü potansiyelimizi üretime teşvik ederek gerekli bilgi ve farkındalıklara sahip kılmalıyız.” 

1 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları Köy Yaşam Merkezleri Projesi iş birliği protokolünün önemine değinen Bakan Kirişci, şunları aktardı: 

“Bakanlıklarımıza ait eğitim merkezlerinin, hazırlayacağımız ortak takvim ve programlar çerçevesinde, çiftçi eğitim faaliyetleri için kullanılmasını sağlayacağız. Mesleki ve teknik eğitime yönelik, ortaklaşa etkinlikler ve farkındalık faaliyetleri yürütülecek. Tarım teknolojilerindeki gelişmeler, akıllı tarım, dijital tarım, dikey tarım, topraksız tarım gibi konularda öğretmen ve öğrencilerimize yönelik ortak eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Yapacağımız bu çalışmalarda sahadaki en büyük destekçilerimiz, her zaman yanımızda olan siz değerli muhtarlarımız olacaksınız. Allah hepinizden razı olsun.”  (İHA) 

"Bakan Vahit Kirişci: Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız" haberi, 07 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Vahit Kirişci: Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Vahit Kirişci: Kırsala dönmeli, insanlarımızı doğduğu yerde doyurmalıyız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  2. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  3. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  4. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  5. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  6. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  7. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  8. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  9. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  10. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  11. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  12. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  13. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  14. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  15. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  16. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  17. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  18. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  19. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  20. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
Politika Haberleri