Bakan Varank: Cumhurbaşkanımız bu ülke için dertlidir

Bakan Varank: Cumhurbaşkanımız bu ülke için dertlidir

Bakan Varank: Cumhurbaşkanımız bu ülke için ... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya'nın Merzifon ilçesince düzenlenen toplu açılış töreninin ardından Çorum'a gitti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya'nın Merzifon ilçesince düzenlenen toplu açılış töreninin ardından Çorum'a gitti. Bakan Varank, burada 25 fabrika ve 4 projenin açılışı için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Progama; Vali Mustafa Çiftçi, Çorum AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ile Belediye Başkanvekili İsmail Yağbat da katıldı.

'BOŞ LAF ÜRETENLERDEN DEĞİLİZ'

Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Çorum'a hizmet siyasetlerine durmaksızın devam ettiklerini belirterek, "Perşembe günü Microsoft Türkiye AR-GE Merkezi'ni İstanbul'da açtık. Ülkemizin hızla gelişen Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine çok güçlü bir aktör daha kazandırdık. Devamında dün, dünyanın en uzun orta açıklı asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü Cumhurbaşkanımızla birlikte açtık. Ve Asya ile Avrupa'yı bir kez daha birleştirdik. Biz birileri gibi daha ortada dikili bir ağacı bile yokken sadece boş laf üretenlerden değiliz. Tam aksine saymakla bitmeyen eserlerimizle huzurunuza geliyoruz. Ziya Paşa'nın dediği gibi "Ayinesi iştir bir kişinin lafa bakılmaz'; işte sadece bu hafta yaptıklarımız bile bu milletle olan gönül bağımızın en güçlü göstergesi. Çanakkale destanının nişanesi olacak bu devasa yatırım aynı zamanda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına da ışık tutacak inşallah. Peki yeter mi? Elbette hayır. Bugün de Anadolumuzun güzide şehirleri Amasya ve Çorum'u çok kıymetli yatırımlarla buluşturuyoruz" dedi.

'ÇORUMLUNUN YAPTIĞINI HERKES YAPAMAZ'

Daha birkaç saat önce, Merzifon'da 20 fabrikanın açılışını yaptıklarını anımsatan Bakan Varank, "Çorum'da 320 milyon lira yatırım tutarına sahip 25 fabrikanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Makineden tekstile, gıdadan yapı elemanlarına kadar birçok alanda üretim yapan bu fabrikalar 650 kişiye istihdam sağlıyor. Bu rakamlar elbette başarılı ve değerli. Ama bu yatırımların bizi geleceğe daha umutla baktıran önemli bir özelliği daha var. Nedir o biliyor musunuz? Hepsinin pandemi döneminde hayata geçmiş olması.Bu gerçekten bizim için çok kıymetli. Çünkü tüm dünyada üretimin, ticaretin durma noktasına geldiği bir dönemde, bizim cevval girişimcilerimiz korkmadan yatırımlarına devam etti. Ülkemiz ekonomisine güvenin bir göstergesi olan bu yaklaşım da zaten Anadolu insanına yakışan bir erdem" diye konuştu.

'YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLERİN ÖNEMİNİ ÇOKTAN ANLAMIŞTIK'

Tüm dünya ekonomilerinin zor sınavlara tabi tutulduğu tarihi zamanlardan geçildiğini kaydeden Bakan Varank, "Önce pandemi, şimdi de savaş şartları derken küresel rekabet koşuları adeta yeniden şekilleniyor. Bu rekabetin temel belirleyicisi de yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yüksek teknoloji oluyor. Biz zaten yerli ve milli teknolojilerin önemini çok daha öncesinden görüp gerekli adımları atmaya başlamıştık. Savunma sanayii başta olmak üzere her alanda dışarıya olan ekonomik ve teknolojik bağımlılığımızı azaltacak atılımlar yaptık. Bu zor süreçler de bize, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Milli Teknoloji hamlesi vizyonunun ne kadar doğru ve yerinde bir strateji olduğunu gösterdi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımız da sağladığı desteklerle bütçeleri toplamı 8 milyon lirayı aşan 4 önemli projeyi ilimize kazandırdı. Bugün ayrıca o projelerin de resmi açılışını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

'KOBİ'DE LİMİTİ 250 MİLYONA ÇIKARDIK'

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla devam ettiğini de aktaran Bakan Varank, şöyle konuştu:

"Ülke olarak çok büyük hedeflere doğru emin adımlarla ilerlerken en büyük destekçilerimizden biri de Çorum. Bizler de bu desteği karşılıksız bırakmamak için var gücümüzle Çorum'un imkân ve kabiliyetlerini artıracak yatırımlar yaptık. Bu bağlamda, Bakanlık olarak 2002'den günümüze kadar; Çorum'daki OSB'lerimize verdiğimiz kredi desteği 160 milyon liraya ulaştı. Toplamda 5 bin KOBİ'ye verdiğimiz destek 100 milyon liraya yaklaştı. KOBİ olma şartlarından biri olan satış hasılatı veya mali bilanço limitini 125 milyon liradan 250 milyon liraya çıkardık. Böylece daha fazla işletmemiz KOBİ statüsü kazanarak desteklerden faydalanma imkânı elde edecek. Bugün açılışını yaptığımız yatırımlar ve sizlerin üstün gayretleriyle Anadolu'nun parlayan yıldızı olmaya devam edecek."

 

"Bakan Varank: Cumhurbaşkanımız bu ülke için dertlidir" haberi, 19 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Varank: Cumhurbaşkanımız bu ülke için dertlidir haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Varank: Cumhurbaşkanımız bu ülke için dertlidir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  2. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  3. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  4. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  5. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  6. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  7. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  8. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  9. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  10. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  11. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  12. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  13. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  14. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  15. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  16. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  17. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  18. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  19. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  20. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
Politika Haberleri