Bakan Vedat Bilgin: Türk modernleşmesi hızlı ilerliyor

Bakan Vedat Bilgin: Türk modernleşmesi hızlı ilerliyor

Bakan Vedat Bilgin: Türk modernleşmesi hızlı... Vedat Bilgin, tarım toplumundan modern topluma geçişte 30 yıl içerisinde önemli bir mesafe alındığını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İstihdamın artması, verilecek eğitim destekleriyle istihdamın daha nitelikli iş bölümüne doğru evrilmesi, Türk modernleşmesinin daha ileri bir aşamaya taşınmasına katkı yapacaktır" dedi.

Bilgin, Bakanlığa bağlı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ATO Congresium'da düzenlenen "İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) Projeler Fuarı"na katıldı.

Programda konuşan Bilgin, İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının Türk milletini çok üzdüğünü ifade etti. Terörün insanlık suçu olduğunu belirten Bilgin, terör saldırısını gerçekleştiren canileri, katilleri lanetledi.

Bilgin, Türkiye'de alınan önlemler sayesinde terörün bitme noktasına geldiğine dikkati çekerek terör saldırılarının, dünyanın her yerinde gerçekleştirildiğine işaret etti.

Bu saldırılara karşı sessiz kalanların ve teröre doğrudan veya dolaylı destek verenlerin insanlık suçuna ortak olduklarını kaydeden Bilgin, terörü şiddetle ve nefretle kınadı.

Bilgin, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

30 yılda tarım toplumundan modern topluma

Bakan Bilgin, Türkiye'nin modernleşme yönünde mesafe almasının, modern ülke ve kurumlarla daha büyük iş birliklerini gerektirdiğini belirterek, böylece modernleşme sürecinin hızlanacağını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'a Türkiye'deki birçok projeye desteklerinden dolayı teşekkür eden Bilgin, Türk modernleşmesinin hızla ilerlediğini bildirdi.

Türkiye'nin 30 yılda tarımsal toplumdan modern topluma doğru demografik olarak büyük mesafe kat ettiğine işaret eden Bilgin, modernleşmenin aynı zamanda meslekleşme, endüstriyel üretim demek olduğunu ifade etti.

Modernleşme sürecinde mesleklerin, niteliksel derinlik kazanmasının, fonksiyonel farklılaşmaları icra edecek hüviyetlere kavuşmasının önemli olduğunu dile getiren Bilgin, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği ile yapılan projelerin önemli bir kısmı eğitimle ilgilidir ve meslekleşmeyi fonksiyonel hale getirecek, nitelikler kazandıracak bir eğitimdir. Yani klasik eğitimin dışında özel eğitim proseslerini kapsamaktadır. Bu fevkalade önemlidir. Bunun daha önemli hale gelmesi ise bu mesleki farklılaşmayı doğrudan doğruya istihdamla buluşturmaktır. İstihdamın artması, verilecek eğitim destekleriyle istihdamın daha nitelikli iş bölümüne doğru evrilmesi, Türk modernleşmesinin daha ileri bir aşamaya taşınmasına katkı yapacaktır. Bunun özellikle üniversitelerle, çeşitli eğitim kurumlarıyla iş birliği halinde geliştirilmesiyse bilimsel, teknolojik değişim hızımızı modernleşmeyle bütünleştirecek, modernleşmeyi ivmelendirecek bir etki yaratacaktır. Bu aşamada, iş birliği kapsamında sürdürülen bu projelerin Türkiye'ye ve insan gücümüze hatta yarınlarımıza değer katacak girişimler olduğunu düşünüyorum."

EYT sorusu soruldu

Mevcut konjonktürün yüksek enflasyon, savaş, gıda ve tahıl krizi gibi bazı olumsuzlukları meydana getirdiğine işaret eden Bilgin, Türkiye'nin son yıllarda birçok alanda çok önemli gelişmeler sağladığına dikkati çekti.

Bilgin, "Türkiye, bütün bu sorunların çözümünde rol aldı. Çözüm üreten bir konumda olması bakımından da uluslararası sistemde önemli barışçıl bir rol oynamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın girişimiyle tahıl krizinin çözülmesi başlı başına büyük bir meselenin çözümüne dönük bir tavırdır" dedi.

Bakan Bilgin, program sonunda gazetecilerin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sorusuna ise "Ben bu konularla ilgili açıklamaları genel bir basın toplantısıyla yapıyorum" yanıtını verdi.

(AA)

 

"Bakan Vedat Bilgin: Türk modernleşmesi hızlı ilerliyor" haberi, 17 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Vedat Bilgin: Türk modernleşmesi hızlı ilerliyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Vedat Bilgin: Türk modernleşmesi hızlı ilerliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  2. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  3. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  4. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  5. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  6. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  7. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  8. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  9. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  10. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  11. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  12. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  13. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  15. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  16. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  17. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  18. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  19. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  20. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
Politika Haberleri