Bakan Yanık: Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduk

Bakan Yanık: Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduk

Bakan Yanık: Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine... Bakan Yanık, ocak ayına ilişkin yapılan destek ödemelerin detaylarını paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

Bakan Yanık, ocak ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan nakdi yardımlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Yanık, çeşitli sosyal yardım programlarıyla desteklerini sürdürdüklerini söyleyerek, "Elektrik yardımından barınma yardımına, sosyal ekonomik destekten evde bakım yardımına, Genel Sağlık Sigortası yardımından eğitim yardımına kadar birçok başlıkta vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz" dedi.

143 milyon TL elektrik tüketim desteği

Bakan Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere ocak ayı içerisinde 143 milyon TL elektrik tüketim desteği verdiklerini ifade etti. Bakan Yanık, sağlık güvencesi olmayan ya da sağlık sigortası primleri bakanlıkça karşılanan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için destekte bulunduklarını kaydetti. Bu doğrultuda Genel Sağlık Sigortası primlerinin karşılandığını kaydeden Bakan Yanık, "Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödemesi gereken 1,9 milyar TL’lik Genel Sağlık Sigortası primini bakanlık olarak biz üstlendik. Ayrıca 2,6 milyon TL’lik hastane, ilaç, reçete, optik katılım payı adı altında ödenen tutarı da hak sahiplerine iade ettik" diye konuştu.

"Engelli vatandaşları aileleri ile destekliyoruz"

Engelli vatandaşlara yönelik politikalar geliştirmenin yanı sıra ekonomik destek de verdiklerini belirten Bakan Yanık, bu kapsamda 1,138 milyar TL engelli aylığını ve 957 milyon TL evde bakım yardımını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını ifade etti. İhtiyaç sahibi ailelerin aile bütünlüğünü korumayı hedeflediklerini kaydeden ve bu doğrultuda sosyal ekonomik destek sunduklarını söyleyen Bakan Yanık, "Ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ile ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu doğrultuda ailelerimize toplamda 234,6 milyon TL destekte bulunduk" ifadesini kullandı.

"Kış mevsimi için 220 milyon TL aktarıldı"

Bakan Yanık, vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için yeni bir ek kaynak hazırladıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın kış aylarındaki ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik verdik. Bu kapsamda ilk etapta 220 milyon TL’yi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına aktardık" dedi.

Çoklu doğum ile dünyaya gelen 0- 2 yaş aralığında çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarına yönelik olarak destekte bulunduklarını belirten Bakan Yanık, bu 3 yardım kapsamında hak sahiplerinin hesaplarına toplamda 259 milyon TL’yi yatırdıklarını kaydetti. Bakan Yanık, ayrıca doğum sonrasında talep eden her vatandaşa doğum yardımı kapsamında 30,2 milyon TL destek sağladıklarını bildirdi.

"Pandemi destekleri sürüyor"

Bakan Yanık, Covid-19 nedeniyle hayata geçirilen Salgın Sosyal Destek Programı ile dönemsel ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ettiklerini bildirdi. e-Devlet üzerinden Faz-3 destek başvurusunun sürdüğünü belirten Bakan Yanık, ocak ayına ilişkin 7,3 milyon TL Faz-3 ödemesi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bakan Yanık, "Bu ay içerisinde aktardığımız 5,8 milyon TL’lik barınma yardımı ile oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerinin yapımı, bakım-onarımını gerçekleştirdik. Ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduk" ifadesini kullandı. 

"Bakan Yanık: Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduk" haberi, 12 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Yanık: Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduk haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Yanık: Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduk 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  2. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  3. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  4. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  5. 11:31 Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim: Araç Sahiplerine Nefes Aldıran Gelişme
  6. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  7. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  8. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  9. 11:26 Sözleşmeliden Kadroya Geçenlerin Dikkatine! Emeklilik Hayaliniz Yanabilir: Uzmanlardan Kritik Uyarı
  10. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  11. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  12. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  13. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  14. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  15. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  16. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  17. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  18. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  19. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  20. 10:50 Türkiye Ekonomisine Çare: Prof. Dr. Hakan Kara'dan Çarpıcı Çözüm Önerileri ve Faiz Stratejileri
Politika Haberleri