'Bakan yardımcısının kardeşi hemşire dövdü' iddiası: ''Sana ne lan, ben hastane müdürüyüm''

'Bakan yardımcısının kardeşi hemşire dövdü' iddiası: ''Sana ne lan, ben hastane müdürüyüm''

'Bakan yardımcısının kardeşi hemşire dövdü' ... Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Duygu Güneş, hastanede İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görev yapan Rüştü Moğul ve bir çalışan tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığını açıkladı.

KESK’e bağlı SES Zonguldak Şubesi, yaşananların ardından açıklama yaptı.

Zonguldak yerel basınına yansıyan haberlere göre, hemşire Güneş, Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul’un ağabeyi olan İdari ve Mali İşler Müdürü Rüştü Moğul ile hastane içine giren bir kedi sebebiyle tartışma yaşadı.

“SANA NE LAN BEN HASTANE MÜDÜRÜYÜM”

Duygu Güneş yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Ben 4 senedir Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde hemşireyim. Aynı zamanda bir hayvan severim. Hastane içine girmiş olan bir kediyi koliye konulup bir yere atılacağı konusunda bilgi geldi. Ben hemen aşağıya indim. Müdür bey ile giriş katta karşılaştık. Elinde kutuyla hastaneden çıktı. Arkasından ‘Müdür bey kediyi nereye götürüyorsun’ dedim. Döndü ve bana ‘sana ne lan’ dedi. Garaja doğru yürümeye devam etti. Arkasından garaja gittim. Kediyi nereye götürüyorsunuz bana verin. Madem bir sıkıntı var ben alırım dedim. ‘Sana ne lan, ben hastane müdürüyüm sana mı soracağım diyerek üstüme yürüdü. Ben yine sakinliğimi koruyarak, ‘Müdür Bey kediyi bana verin, bu şekilde olmaz. Hayvanda kutunun içinde aşırı derecede korkmuş bir şekilde ağlıyordu. Aracın kapısını açarak kedinin bulunduğu kutuyu içeriye fırlattı. Kapıyı kapattı. Kendisi de aracın ön tarafına binecekti, önüne geçtim, kediyi istedim. Beni iki kolumdan tutup sarsmaya başladı ve ‘sana mı soracağım, sana ne?’ diyerek yan tarafa doğru fırlattı.

SÜRGÜLÜYÜ KAPIYI ELİNİN ÜZERİNE KAPATTILAR

Kendisi aracın arka tarafına geçti. Kapıyı açıp kediyi tekrar istedim. Bu sırada şoför geldi o da bana ‘Sana ne lan, manyak, defol git buradan’ diyerek beni fırlattı. Müdürün kapısını kapattı. Ayağa kalkıp tekrar kapıyı açtım. Kapının arasına elimi koydum. Kediyi istedim. ‘Elini çek’ dediler. Çekmeyeceğim söyledim ve kediyi istedim. Elim oradayken sürgülü kapıyı ikisi birden bilerek kapattılar. Bir arkadaş kapıyı açınca elimi kurtardım.

“ŞİKAYET EDİLSE BİLE SORUŞTURMA AÇILMAYACAK”

Onlar da gaza basıp gittiler. Sonra darp raporu aldım ve şikayetçi oldum. Nöbette başka bir kişi gelerek, müdürün kardeşinin Adalet Bakan Yardımcısı olduğunu ve şikayet etsem bile soruşturma açılmayacağını söyledi. Ben, bir hayvanı korumaya çalışırken saldırıya uğradım.”

“BUGÜN BİR HEMŞİRENİN ELİNİN ÜSTÜN KAPATILAN KAPI YARIN HEPİMİZİN YÜZÜNE KAPATILACAKTIR”

Sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan hemşire Duygu Güneş’in açıklamasının ardından SES Zonguldak şube es başkanı Aytekin Aygün de açıklamalarda bulundu.

“Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalışan sendikamız üyesi hemşire Duygu Güneş, hastane müdürü ve başka bir hastane çalışanı tarafından sözlü, fiziksel şiddete maruz bırakılmıştır” diyen Aygün, şöyle devam etti:

“Sağlıkta önlenmeyen ve her geçen gün artarak devam eden şiddetin bir uzantısı olarak, hiçbirimiz güvende değiliz. İş yerlerimizde uğradığımız yıldırma ve psikolojik şiddeti reddederken bir üyemizin Hastane Müdürü ile yanındaki başka bir çalışan tarafından darp edildiğini öğrenmek sabrımızı taşıran son damla olmuştur. Hemşire Duygu Güneş’e yapılan, özelde tüm hayvan dostlarına ve kadınlara, genelde ise tüm sağlık emekçilerine yapılmıştır.

Sağlık sisteminin tüm eksiklerine rağmen yürütülen sağlık hizmetleri sağlık emekçilerinin özveri ve çabasının bir ürünüdür. Basına yansıyan ve yansımayan sağlıkta şiddet vakalarının tamamı sağlıkçıları bir araya getirmektedir ve elbette onları şiddete karşı topyekün bir mücadeleye itmektedir. Sağlık emekçileri hangi şartta olursa olsun şiddetin uygulayıcısı ya da destekçisi olamaz, olmamalıdır. Fakat yaşanan olay gösteriyor ki hemşire arkadaşımıza şiddet uygulayan onu darp etmekte sakınca görmeyenler, bu gücü ‘müdür’ ve ‘erkek’ olmaktan almış ve gösterdiği şiddette bir beis görmemiştir.

Yaratılan şiddetin tüm hastanenin havasını zehirleyeceği ortadadır. Bizler, sağlıkçı arkadaşlarımızın güvenliği ve iş barışı için şiddet faillerinin çalışma ortamından uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyoruz.

İş yerlerimizde şiddetsiz ve sağlıklı bir çalışma ortamının kurulması için, şiddete karşı çıkan tüm örgütlerin, herkesin karşı tavırlarını ortaya koymaları gerektiğini düşünüyoruz.

Birimize gösterilen şiddet hepimize gösterilmiştir.

Bugün bir hemşirenin elinin üstüne kapatılan kapı yarın hepimizin yüzüne kapatılacaktır.

Bugün bir hemşirenin kollarını sıkıp morartan eller yarın hepimizin soluğunu kesecektir.”

Açıklamasının devamında, “İstediğine ulaşamayınca hemşire bir kadını darp etmekten geri durmayan, şiddeti, sağlık alanında çalışmasına rağmen meşrulaştıran yöneticinin acilen görevden alınması gerekmektedir” diyen Aygün, adli süreç başlattıklarını da açıkladı.

"'Bakan yardımcısının kardeşi hemşire dövdü' iddiası: ''Sana ne lan, ben hastane müdürüyüm''" haberi, 22 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Bakan yardımcısının kardeşi hemşire dövdü' iddiası: ''Sana ne lan, ben hastane müdürüyüm'' haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bakan yardımcısının kardeşi hemşire dövdü' iddiası: ''Sana ne lan, ben hastane müdürüyüm'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  2. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  3. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  4. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  5. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  6. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  7. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  8. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  9. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  10. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  11. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  12. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  13. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  14. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  15. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  16. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  17. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  18. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  19. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  20. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
Gündem Haberleri