Bakan Yerlikaya duyurdu: Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik operasyon

Bakan Yerlikaya duyurdu: Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik operasyon

Bakan Yerlikaya duyurdu: Ankara ve Kayseri'd... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya eş zamanlı olarak Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli şahısın yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yeni bir operasyonun detaylarını paylaştı. Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada "Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilerin de nefeslerini keseceğiz. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaktır" dedi.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şunları ifade etti:

"Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli yakalandı. Halkımızı sömüren tefecilere de göz açtırmayacağız.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce tefecilere yönelik Ankara ve Kayseri’de düzenlenen operasyonlarda tefecilik suçu işleyen şüphelilerin:

Mağdurlardan zorla çek ve senet aldıkları, aldıkları çek ve senetler hakkında icra takibi başlatarak haciz yoluyla mağdurların mal varlıklarını ele geçirdikleri,

Mağdurlardan yüksek faiz karşılığı vermiş oldukları parayı tahsil etmek için işyerlerine ve ikametlerine giderek mağdurları baskı altına aldıkları ve tehdit ettikleri, 93 ayrı tefecilik olayında 107 mağdurdan ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 Milyon Türk Lirası haksız kazanç elde ettikleri,

Gruplar halinde hareket eden şüphelilerin kendilerine faizli para talebi geldiğinde mağdurun ödeme açısından güvenilir olup olmadığını birbirlerine sordukları ve mağdurları birbirlerine yönlendirerek kendi alacaklarını bir başka tefeciye borçlandırarak tahsil ettikleri tespit edilmiştir.

Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 15 ikamet ve 2 iş yerinde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda senet ve doküman ele geçirildi.

Yakalanan 15 şüpheliden 5’i tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.

Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilerin de nefeslerini keseceğiz. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaktır."

 

"Bakan Yerlikaya duyurdu: Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik operasyon" haberi, 22 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Yerlikaya duyurdu: Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik operasyon haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Yerlikaya duyurdu: Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik operasyon 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 21:55 Galatasaray Sutopu Takımı, şampiyonluk pozu verdi!
  2. 21:42 İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
  3. 21:39 Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
  4. 21:27 Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi
  5. 21:24 TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
  6. 21:22 CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
  7. 21:18 Hamas: "Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
  8. 21:17 Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
  9. 21:13 Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
  10. 21:12 Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu
  11. 21:11 Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
  12. 21:11 Almanya'yı Vuran Şiddetli Hava: Yağışlar ve Fırtınalar Felaketi Getirdi
  13. 21:09 Ev yapımı kaşarlı poğaça tarifi
  14. 21:09 Erdoğan: "Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"
  15. 21:08 Biden'ın Göç Politikası Açıklaması: Japonya ve Hindistan'a Yönelik Eleştiri
  16. 21:05 Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
  17. 21:05 RTÜK'ten TELE1 ve NOW TV'ye Yeni Ceza
  18. 21:03 İşte Sadakatin Kitabını Yazan 4 Burç!
  19. 21:03 Beyaz Saray: "İsrail davasındaki farklı tutumumuz, Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez"
  20. 21:01 Kişilik testi: Hangi nehir öfkenizle nasıl baş ettiğinizi ortaya çıkaracak
Politika Haberleri