Bakanlık: Sağlıkçıların koronaya yakalanması görev alanımız değil

Bakanlık: Sağlıkçıların koronaya yakalanması görev alanımız değil

Bakanlık: Sağlıkçıların koronaya yakalanması... Sağlık Bakanlığı, koronavirüse yakalanan sağlık emekçilerinin kendi görev alanına girmediğini öne sürdü. Bakanlık, "testi pozitif çıkan kaç sağlık...

Sağlık Bakanlığı, koronavirüse yakalanan sağlık emekçilerinin kendi görev alanına girmediğini öne sürdü. Bakanlık, "testi pozitif çıkan kaç sağlık çalışanı için meslek hastalığı bildiriminde bulunuldu?" sorusuna "Görev alanımız değil" yanıtını verdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emi, yeni tip koronavirüse (Covid-19’e) yakalanan sağlık çalışanlarına ilişkin “iş kazası” ya da “meslek hastalığı” bildirimi yapılmadığına yönelik iddiaları nisan ayında TBMM gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunmuştu. Hastane ve sağlık kuruluşlarının Covid-19 tanısı konan personele yönelik Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına “meslek hastalığı” koduyla bildirim yapma zorunluluğunu hatırlatan Emir, “Covid-19 testi pozitif çıkan sağlık çalışanlarının kaçı için meslek hastalığı bildiriminde bulunulduğu”na yönelik bilgi istemişti.

'BAKANLIĞIMIZIN GÖREV ALANINA GİRMEMEKTEDİR'

Önergeyi yanıtlayan Bakan Koca, gündeme getirilen konular ve sorulara “Bakanlığımız görev alanına girmemektedir” yanıtını verdi. Bakanlığın yanıtını “Topu taca atmak” olarak değerlendiren Emir, şunları söyledi:

“Burada olay şurada düğümlenmekte. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 7 Mayıs 2020 tarihinde yayınladığı genelgeyle ‘Covid-19 salgınına maruz kalan ve sağlık hizmet sunucularına müracaat eden sigortalılara, iş kazası ve meslek hastalığı sayılmayan hastalık kapsamında değerlendirme yapılmasının istendiğini’ yazılı olarak belirtmiş. Sağlık Bakanlığı’nın da bu genelge doğrultusunda COVID-19 testi pozitif çıkan sağlık çalışanları için ‘iş kazası’ veya ‘meslek hastalığı’ bildirimi yapmadığı iddia ediliyor.

Covid-19 testi pozitif çıkan sağlık çalışanlarının, ‘meslek hastalığı’ tanımına tam olarak uymasına karşın bu işin dışında tutulmasının anlaşılabilir bir şey olmadığını söyleyen Emir; “İktidar, iş alkışa gelince sağlık emekçilerinin yanında ama konu mesleki risklere bağlı hastalık olunca sorumluluktan kaçıyorlar. Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanları ile başka ortamda hastalığa yakalananların devlet gözünde aynı şartlarda görülmesini vicdanlar kıyas kabul etmez” dedi.

'MAĞDURİYETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR'

Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından; gerek özel gerekse kamu sağlık kuruluşlarındaki sağlık çalışanları yönünden bulaş halinde, işe bağlı hastalığın bildirilmesi için yapılması gerekenlerin, istenecek bilgilerin, kişilerin hak kaybına yol açmayacak biçimde açıklıkla belirlenip duyurulmasının gerektiğine dikkat çeken Emir şunları söyledi:

“Covid-19 mücadelesinde en riskli grupta yer alan, Cumhurbaşkanı’nın ve Sağlık Bakanı’nın dilinden düşürmediği sağlık çalışanları için bu konuda ortak bir düzenlemenin ivedi yapılarak, mağduriyetlerin önüne geçilmesi sağlanmalıdır.”

"Bakanlık: Sağlıkçıların koronaya yakalanması görev alanımız değil" haberi, 26 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bakanlık: Sağlıkçıların koronaya yakalanması görev alanımız değil haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakanlık: Sağlıkçıların koronaya yakalanması görev alanımız değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Haberleri