Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile artık tüm işlemler ücretsiz hale getirildi!

Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile artık tüm işlemler ücretsiz hale getirildi!

Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile artık... İçişleri Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın dikkatini çeken önemli bir duyuru yaptı. Bu yeni düzenlemeyle ilgili olarak belirli işlemlerin artık ücretsiz olduğu kamuoyuna duyuruldu. Bu haberin ardından milyonlarca vatandaş, en yakın Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti.

İçişleri Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın dikkatini çeken önemli bir duyuru yaptı. Bu yeni düzenlemeyle ilgili olarak belirli işlemlerin artık ücretsiz olduğu kamuoyuna duyuruldu. Bu haberin ardından milyonlarca vatandaş, en yakın Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti. 

KİMSE ÜCRET ÖDEMEYECEK!

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların cüzdanlarında bulunan çeşitli kartlar nedeniyle yaşadığı sorunları çözmek için yeni bir düzenleme getirdi. Bu yeni uygulama ile artık vatandaşlar, cüzdanlarında fazladan kart taşımak zorunda kalmayacaklar; çünkü tüm kartlar tek bir yerde toplanacak. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve ehliyet gibi belgeler, bundan böyle tek bir kart üzerinde birleştirilecek ve kullanılabilecek. Bu uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşların nüfus müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Sadece 5 dakikalık bu işlemle birlikte tüm kartlar bir araya getirilmiş olacak.

yeni-kimlik-kartlari.jpg

Artık cüzdanınızda birden fazla kart taşıma zorunluluğu sona eriyor. Yeni düzenlemeye göre, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve ehliyet gibi belgelerinizi tek bir kartta birleştirebileceksiniz. Bu uygulamadan faydalanmak için tek yapmanız gereken, nüfus müdürlüğüne başvurmak olacak. Üstelik bu işlem yalnızca 5 dakika sürecek ve tüm kartlarınız bir araya getirilmiş olacak.

KİMLİK VE EHLİYET NASIL BİRLEŞTİRİLİR?

Nüfus müdürlüklerinden randevu alarak kolayca iki kartı birleştirebilirsiniz. İlk olarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden randevu almanız gerekecek.

Eğer yeni kimlik kartınız ve ehliyetiniz varsa, herhangi bir belgeye ihtiyaç olmadan birleştirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, ehliyetiniz eski ise, bu durumda 15 TL'lik bir ücret ödemeniz gerekecek.

Yeni kimlik başvurusunda bulunurken, 37 TL harç bedelini ödeyerek son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafı da ibraz etmeniz gerekecek. Yenileme işlemleri sırasında eski ehliyet ve kimliğinizin de yanınızda bulunması gerekiyor. Bu işlemler tamamlandığında, yeni kimlik ve ehliyetiniz adresinize gönderilecektir. Bu süreci sadece randevu alarak kolayca tamamlayabilirsiniz.

nufus-mudurlugu-1.jpg

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün Randevu Al sayfasını açın. Ardından "TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme" seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan ekranı onaylayın. Kişisel bilgilerinizi girin ve il ile ilçe seçimini yapın. Randevu alınacak kişiyi belirleyin ve uygun randevu saatinizi seçin.

HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Yeni kimlik kartınız ve sürücü belgeniz varsa, kartları birleştirme işlemi için herhangi bir belgeye ihtiyacınız yoktur. Yeni kimlik ve ehliyetinizi yetkililere teslim ettikten sonra işlemlerinizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Kartınız birkaç gün içinde adresinize teslim edilecektir.

"Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile artık tüm işlemler ücretsiz hale getirildi!" haberi, 15 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile artık tüm işlemler ücretsiz hale getirildi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile artık tüm işlemler ücretsiz hale getirildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:21 İsmail Kartal: 'Mayıslar Bizim Olacak'
  2. 11:19 1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 182'si serbest bırakıldı
  3. 11:17 Gazze'deki Yıkım: UNMAS'a Göre 37 Milyon Ton Moloz ve 100 Milyon Dolarlık Temizlik İhtiyacı
  4. 11:15 İsmail Saymaz: Hafızlık töreninde Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta
  5. 10:55 Twang'in Kralı Duane Eddy, 86 Yaşında Aramızdan Ayrıldı: Müzik Dünyasının Büyük Kaybı
  6. 10:51 İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet hakkında 15 Temmuz iddiası
  7. 10:51 Blinken, İsrail ve Hamas'a Ateşkes Çağrısı Yaptı
  8. 10:48 2 Mayıs 2024 güncel altın tutarları
  9. 10:47 Hastalarıyla ilişkiye giren doktorun işine son verildi
  10. 10:44 2 Mayıs 2024 Dolar ve Euro fiyatları
  11. 10:41 Rachel Araz valeye ödediği parayı paylaştı: Hayatımın en pahalı valesini ödedim
  12. 10:41 Susan Sarandon'ın Güçlü Konuşması: Filistin'e Destek ve Adalet Mücadelesi
  13. 10:38 Fenerbahçe Beko, Play-off Serisinde 2-1 Öne Geçti ve Final Four İçin İstanbul'da Heyecan Dorukta!
  14. 10:36 Dört yaşındaki çocuğa cinsel taciz mahalleyi ayağa kaldırdı
  15. 10:32 Simit Fiyatlarında Devrim: Ticaret Bakanlığı Kontrolü!
  16. 10:31 CHP'li Türker Ateş paylaştı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  17. 10:29 İsrail'in Gazze'ye Yönelik Hava Saldırısı: 7 Ölü, 5 Yaralı
  18. 10:25 Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
  19. 10:23 Türk Şirketleri ABD Yaptırımlarının Hedefinde: Rusya'ya Destek İddialarıyla Gerginlik
  20. 10:21 Karar yazarı Osman Sert: İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı
Gündem Haberleri