Bakanlıkta anketli fişleme! 'Çalışanların eline toplu tabanca verip Rus ruleti oynatıyorlar'

Bakanlıkta anketli fişleme! 'Çalışanların eline toplu tabanca verip Rus ruleti oynatıyorlar'

Bakanlıkta anketli fişleme! 'Çalışanların el... Tarım ve Orman Bakanlığı, “performans değerlendirme” kapsamında, tüm birimlere “personel değerlendirme anketi” gönderdi. 26 Nisan’a ...

Tarım ve Orman Bakanlığı, “performans değerlendirme” kapsamında, tüm birimlere “personel değerlendirme anketi” gönderdi. 26 Nisan’a kadar anketin doldurulup kuruma gönderilmesi istenirken, doldurmayan personel hakkında “göreve itaatsizlikten” soruşturma başlatılabileceği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Personel Genel Müdürlüğü aracılığıyla birimlere gönderdiği anket ile personelin birbirini “performans değerlendirmesine” tabi tutmasını istedi.

Personel Bilgi Yönetim Sistemi’nden her personele özel olarak gönderilen anketlerde, personel isimleri verilerek hakkında değerlendirme yapılması istendi. 26 Nisan’a kadar anketi doldurmayan personel hakkında “göreve itaatsizlikten” soruşturma başlatılabilecek.

Personel Genel Müdürlüğü aracılığıyla, personelin şahsına ait Personel Bilgi Yönetim Sistemi’ne gönderilen ankette, kişinin, kendisiyle aynı düzeydeki başka personeli değerlendirmesi istendi.

Edinilen bilgiye göre, kurum tarafından değerlendirilmesi istenen kişiler, ankette isim olarak da belirtildi. 13 soruluk ankette, “çalışma arkadaşlarıyla bilgi, kaynak, deneyimlerini paylaşır”, “çalışma arkadaşlarıyla dayanışma ve işbirliği içinde çalışır”, “Göreve gereği temas halinde bulunduğu kurum içindeki kişilerle olumlu, nesnel, önyargısız ilişkiler kurar”, “Kişisel bakım ve görünümüne dikkat eder”, “Kurumsal vizyon ve misyonu benimser” gibi soruların puanlandırılması istendi.

26 Nisan’a kadar anketin doldurulup kuruma gönderilmesi istenirken, doldurmayan personel hakkında “göreve itaatsizlikten” soruşturma başlatılabileceği belirtildi.

‘RUS RULETİ OYNATILIYOR’

Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, Cumhuriyet’ten Sena Yaşar'a yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bu ankette neyin amaçlandığı, geri dönüşün nasıl değerlendirileceği, çalışan kamu görevlisinin kendi mesai arkadaşı hakkında düzenleyeceği anketin ne kadar objektif olacağı kuşkuludur” dedi.

Halkın, yönetenler tarafından ayrıştırıldığını belirten Durmuş, “Anketi düzenleyen çalışanın diğer çalışanları değerlendirirken hangi kriteri göz önünde bulunduracağı şüphelidir. Böyle bir anket, çalışanlar arasında muhbirlik mekanizmasını geliştirecektir. Bakan Pakdemirli çalışanları dil, din, mezhep, etnik köken, sendikal ve siyasal tercihlerine göre ayrıştırmak istiyor. Bu ayrıştırmayı da yine emekçilere yaptırmak istiyor. Çalışanların eline toplu tabanca verip Rus ruleti oynatıyor. Sendika üyelerimizin asla bu oyuna düşmemelerini ve anketi doldurmamalarını istiyoruz. Konuyu yargıya taşıyacağız.”

"Bakanlıkta anketli fişleme! 'Çalışanların eline toplu tabanca verip Rus ruleti oynatıyorlar'" haberi, 27 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bakanlıkta anketli fişleme! 'Çalışanların eline toplu tabanca verip Rus ruleti oynatıyorlar' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakanlıkta anketli fişleme! 'Çalışanların eline toplu tabanca verip Rus ruleti oynatıyorlar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  2. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  3. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  4. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  5. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  6. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  7. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  8. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  9. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  10. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  11. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  12. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  13. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  14. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  15. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  16. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  17. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  18. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  19. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  20. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
Politika Haberleri