Bakanlıktan istifa eden Mehmet Özhaseki aktif siyaseti bıraktığını açıkladı

Bakanlıktan istifa eden Mehmet Özhaseki aktif siyaseti bıraktığını açıkladı

Bakanlıktan istifa eden Mehmet Özhaseki akti... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini Murat Kurum'a devreden Mehmet Özhaseki aktif siyaset hayatına son verdiğini açıkladı.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sona eren bakanlık görevinin ardından memleketi Kayseri'ye geldi. Özhaseki'yi Kayseri Havalimanı'nda Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, partililer ve vatandaşlar karşıladı.

"21 YIL KADAR BÜYÜK BİR MÜCADELE OLDU"

Mehmet Özhaseki, "Tabii yolun sonuna geldik. Her işin bir başlangıcı var. Bir de sonuçlanması var. Ömür de böyle. Hayata geliyorsunuz. Göz açıp kapayıncaya kadar her şey bitiyor. Sonra da Cenabıhakk'ın huzuruna yol alıp gidiyorsunuz. Bizim maceramız 1994'te başladı. Zor günlerdi. Gerçekten Kayseri'nin birçok sıkıntısı vardı. O günlerde birçok arkadaşımızla kol kola girdik. Neredeyse 21 yıl kadar büyük bir mücadele oldu. Çok şükür, şehrimize hizmet ettik. Sonra Cumhurbaşkanımızın ısrarlı davetiyle Ankara macerası başladı. Orada bakanlık dönemi yine zordu, 'Çukur' eylemleri vardı. Arkasından genel başkan yardımcılığı ve yine depremin olduğu bir dönemde 1 yıldan fazladır da mücadelemizi devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK BÜYÜK PROJELERE İMZA ATTIK"

Kayseri'deki ömrünün hizmetle geçtiğini söyleyen Özhaseki, "Çok büyük projelere imza attık. Buna herkes şahit. Bir taraftan da gece- gündüz demeden adeta deli gibi çalıştık. Kötülere hiç yol vermedik. Ama hayırlı her işin de arkasında durarak doğru bildiğimizi destekleyerek de mücadelemizi sürdürdük. Özellikle söylemek istediğim konu da şu; insanlar bir vazifeye geliyorlar, ayrılıyorlar. Ama oradan başı dik ve müsterih olarak ayrılabilmek önemli. Cenabıhakk'ın huzuruna giderken yüz akıyla gidebilmek önemli.

Benim de prensiplerim oldu. Onlardan şu ana kadar taviz vermedim. Cenabıhak bundan sonra da verdirmesin. Doğruluktan ayrılmadık. Kamunun, yetimin malını kendi malımızdan ve canımızdan aziz bildik. Milletin malını, menfaatlerini kollamak dışında hiç kimseyi kollayalım diye bir derdimiz olmadı. Çok şükür bugün de artık aktif siyasi hayatı noktalıyoruz" diye konuştu.

"MİLLETİMİZDEN HELALLİK İSTİYORUM"

Memleketi Kayseri'de yaşamaya devam edeceğini belirten Özhaseki, şöyle konuştu; "Milletimizden helallik istiyorum. Benim her türlü hakkım helal olsun. Geriye doğru baktığımda vicdanımı sızlatan bir kötülük hiç yapmadığım gibi hizmetle dolu bir ömrü görmenin de mutluluğu içerisindeyim. Buraya kadar teşriflerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Kayseri'mizde olacağız.

Burası bizim baba ocağımız. Her bir köşesinde hatıramız var. Hem çocukluktan hem sonraki hizmet döneminden. Hafta başında pazartesi günü vakıf kuruluşuyla ilgili dilekçemizi de veriyoruz. Aile vakfımızı kuruyoruz. Orada bundan sonra öğrencilere burs vereceğiz. Özellikle kimsesiz, yetim ve gariplere burs vermeye devam edeceğiz. Eğitimlerine devam etmeleri için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Zaten vakıf hizmetlerinden gelmiştim. Yeniden vakıf hizmetlerine dönüyorum. İnşallah böylece ömrümüzü tamamlarız."

"Bakanlıktan istifa eden Mehmet Özhaseki aktif siyaseti bıraktığını açıkladı" haberi, 05 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakanlıktan istifa eden Mehmet Özhaseki aktif siyaseti bıraktığını açıkladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakanlıktan istifa eden Mehmet Özhaseki aktif siyaseti bıraktığını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 03:10 Fransa seçimlerinde beklenmedik sonuç: Aşırı sağ beklenirken sol ittifak kazandı
  2. 01:25 Hakan Çalhanoğlu'ndan Dünya Kupası mesajı geldi! Son dakika!
  3. 01:22 İzmir'de kıskançlık cinayeti
  4. 01:05 50 Yıllık geçmişi olan dev yumurta şirketi, alacaklılarına yenilerek iflas ettiğini duyurdu!
  5. 00:47 Emeklilere yüzde 25 indirim sağlayacak yeni bir uygulama duyuruldu!
  6. 00:47 Elektrikli otomobil sahiplerine müjde! Artık şarj istasyonu bulma derdi sona erdi!
  7. 00:47 Atık yağları atmayan parasını alıyor! Belediyeden dev kampanya: Litre başına para ödüyor
  8. 00:46 Fatih Terim canlı yayında Montella'yı eleştirdi: 'Sadece savunma yaparak kazanamazsınız'
  9. 00:13 Çinli Otomotiv Devi Türkiye'ye Geliyor! Binlerce İş İmkanı Kapıda!
  10. 00:01 Ankara'da emekliler için sevindirici gelişme! Hesaplarınızı kontrol edin: 11'inci ödeme yolda!
  11. 00:00 Doların Uyku Modundan Çıkış Tarihi Belli Oldu: İşte Yeniden Yükselişe Geçeceği Zaman!
  12. 00:00 Sergen Yalçın'dan çarpıcı eleştiri! Montella'ya köy takımı benzetmesi: 'Cesaretli olmalıydık!'
  13. 23:13 Salt Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne Eklendi
  14. 23:08 Trabzonspor, Liverpool’un Stoperi Nathaniel Phillips İçin Hamleye Geçti
  15. 23:04 İsrail-Gazze Savaşında 108 Gazeteci Hayatını Kaybetti
  16. 23:00 Türksat 6A'nın uzaya gönderilmesiyle gurur dolu bir gece yaşanacak!
  17. 23:00 EA Sports FC 25 çıkış tarihi: Flaş iddia
  18. 23:00 Google Haritalar, sürücülere sonunda rahat bir nefes aldıracak özellik sunuyor
  19. 22:59 Uzman, ilk kez dile getirdi: Dolar ve altın sahipleri için kötü haber
  20. 22:59 Emekli zammında son dakika gelişmesi gerçekleşti: Emekliler e-Devlet'e bakınca anladı
Politika Haberleri