Balıkesir'de tarımı ve hayvancılığı destekleyen proje! Küçük üreticilerin yüzü gülüyor

Balıkesir'de tarımı ve hayvancılığı destekleyen proje! Küçük üreticilerin yüzü gülüyor

Balıkesir'de tarımı ve hayvancılığı destekle... Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan üretimini desteklemek amacıyla Kepsut ilçesinde 81 üreticiye damızlık koç dağıttı. Bu kapsamda yapılan altıncı dağıtım ile toplamda 762 damızlık hayvan üreticilerle buluşturuldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz liderliğinde küçükbaş hayvan üretimini destekleyerek Kepsut'ta 81 üreticiye damızlık koç dağıttı. Büyükşehir, Kepsut'taki altıncı damızlık hayvan dağıtımıyla toplamda 762 damızlık hayvanı üreticilerle buluşturdu.

DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, küçük üreticinin desteklenmesi ve üretimde kaliteyi artırarak katma değeri yükseltme hedefi doğrultusunda Kepsut ilçesinde 81 üreticiye damızlık koç dağıttı. Başkan Yücel Yılmaz'ın liderliğinde hayata geçirilen proje kapsamında son 4 yılda Kepsut'ta toplamda 762 damızlık hayvanın üreticilere dağıtımı gerçekleştirildi.

BALIKESİR, MERA ISLAHINDA TÜRKİYE'DE BİRİNCİ!

Tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir'de gerçekleştirilen mera ıslahlarıyla Türkiye'de birinci sıraya yükselen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehri küçükbaş hayvancılıkta zirveye taşımayı hedefliyor. Başkan Yücel Yılmaz, şehre 5 adet Balıkesir Kuzusu Damızlık Üretim Merkezi kazandırarak kaliteli damızlık hayvan üretimine olanak sağlıyor.

BAŞKAN YILMAZ: "HEDEFLERLE BEREKET ARTAR"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hedefleri doğrultusunda şehri daha da bereketlendirmek istediklerini belirterek, "Hedefler konuldukça insana yaşam aşkı gelir, bereket artar. Çünkü odaklandığı, hedef koyduğu bir iş vardır. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize sevdalıyız. Kepsut'ta altıncı dağıtımı yapıyoruz. Koçlarımız hayırlı, uğurlu olsun. Kepsutumuzun bereketi tüm Türkiye'ye yayılsın diyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

YENİ HEDEFLERE DOĞRU: DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMLARI DEVAM EDECEK!

Balıkesir'in coğrafyasını göz önünde bulundurarak tarım ve hayvancılık alanında çeşitli projeler hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, damızlık koç dağıtımlarıyla üreticiye destek olmaya devam edecek. Gelecek yıllarda da yeni hedefler belirleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin ekonomisine ve hayvancılık sektörüne katkı sağlamaya devam edecek.

BALIKESİR, TARIM VE HAYVANCILIKTA MUHTEŞEM BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA!

Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, yaptığı açıklamada, "Balıkesir'in; tarım ve hayvancılık noktasında ürettiği bütün ürünlerde gerçekten muhteşem bir şehir olduğunu söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan "Mera ıslahları gerçekleştiriliyor. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza teşekkür etmek istiyorum. Çok çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Dağıtılan koçların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise damızlık üretim tesisinde üretilen koçlarla her geçen gün daha çok üreticiye ulaşacaklarını ve şehrin ekonomisinin daha da güçleneceğini ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın liderliğinde yürütülen projelerle Balıkesir, tarım ve hayvancılıkta muhteşem bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Damızlık koç dağıtımları gibi uygulamalarla şehir, küçük üreticilere sağlanan desteklerle adından sıkça söz ettiriyor ve tarım-hayvancılık sektöründe öncü bir konuma yükseliyor. Gelecek yıllarda atılacak adımlarla birlikte Balıkesir, bu alanda daha da güçlenerek bölgesel anlamda bir referans olmayı sürdürecektir.

"Balıkesir'de tarımı ve hayvancılığı destekleyen proje! Küçük üreticilerin yüzü gülüyor" haberi, 07 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Balıkesir'de tarımı ve hayvancılığı destekleyen proje! Küçük üreticilerin yüzü gülüyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Balıkesir'de tarımı ve hayvancılığı destekleyen proje! Küçük üreticilerin yüzü gülüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  2. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  3. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  4. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  5. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  6. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  7. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  8. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  9. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  10. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  11. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  12. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  13. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  14. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  15. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  16. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  17. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  18. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  19. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  20. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
Yerel Gündem Haberleri