Balkanlar'da koronavirüs vakalarında artış devam ediyor

Balkanlar'da koronavirüs vakalarında artış devam ediyor

Balkanlar'da koronavirüs vakalarında artış d... Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış yaşanmaya devam ediyor.

 

Bosna Hersek'te Kovid-19 salgınının başladığı marttan bu yana "günlük en yüksek vaka sayısı" tespit edildi. Son 24 saatte 347 artan ile vaka sayısı 9 bin 462'ye yükseldi. Ülkede 274 kişi yaşamını yitirirken, iyileşen kişi sayısı 4 bin 367 olarak güncellendi. Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan Bosna Hersek Federasyonu (FBiH) Başbakanı Fadil Novalic'in ise durumunun iyi olduğu belirtildi. Sırbistan'da vaka sayısı 22 bin 31'e ulaşırken, can kaybı 499 oldu. İyileşen kişi sayısının 14 bin 47'ye yükseldiği Sırbistan'da, günlük test sayısının artırıldığı bildirildi.

Hırvatistan ve Karadağ

Hırvatistan'da da vaka sayısı 4 bin 530 olarak açıklanırken, 125 kişi yaşamını yitirdi. Avrupa'da virüsün en son yayıldığı ülke Karadağ'da ise vaka sayısı 2 bin 472'ye ulaşırken, can kaybı 25'e yükseldi. İyileşenlerin sayısı 492 olarak kaydedilen Karadağ'da, "salgın" durumu ilan edildi. Salgın durumu kapsamında, tüm ülkede maske takma zorunluluğu başlatıldı.

Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova

Kuzey Makedonya’da ise şu ana kadar toplam 9 bin 547 kişiye Kovid-19 tanısı kondu. Bunlardan 442 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 71 kişi iyileşti. Arnavutluk’ta vaka sayısı 4 bin 358'e yükselirken, 120 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 463 de kişi iyileşti. Kosova’da ise toplam 6 bin 286 kişiye Kovid-19 tanısı kondu. Bunlardan 150 kişi hayatını kaybetti ve 3 bin 369 kişi iyileşti.

"Balkanlar'da koronavirüs vakalarında artış devam ediyor" haberi, 23 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Balkanlar'da koronavirüs vakalarında artış devam ediyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Balkanlar'da koronavirüs vakalarında artış devam ediyor 2023 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 11 Aralık 2023 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:15 Huawei'nin Yeni Elektrikli Otomobili Avatr 12 Türkiye Pazarında
  2. 12:00 Chery: TIGGO 7 en fazla satan model oldu
  3. 11:20 NBA'in sezon için turnuvasını Los Angeles Lakers kazandı
  4. 10:41 'Nursuz pislik' hakaret sayılmadı
  5. 10:26 Çalışma ekibine göre ittifaksız seçimde Ekrem İmamoğlu'nun 6 avantajı
  6. 10:18 Yasa dışı bahiste "kiralık hesap" tuzağı
  7. 10:14 Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi
  8. 09:45 Kurtlar Vadisi'nin meşhur oteli Sözbir Otel'in sahibi Serdar Sözbir'e silahlı saldırı
  9. 09:39 Lewis Hamilton 2023 Formula 1 üçüncülüğü kupasını alıp başkasına vermiş
  10. 09:34 Sinan Akçıl ile 4 yılda iki kez evlenip boşanan Burcu Kıratlı: Eksikliğini hissetmiyorum
  11. 09:29 31 yıl hapis cezası bulunan firari 12 yıl sonra yakalandı
  12. 09:26 İfade vermişti: Pensilvanya Üniversitesi Rektörü'nden 'antisemitizm' istifası
  13. 09:23 Şarkıcı Kurtuluş Kuş’un beraat kararında “siyasi bağlantı” iddiası
  14. 09:17 Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: Baba-oğul-torun gözaltında
  15. 08:55 Ozan Gündoğdu: Adaletin bir motokurye cinayetiyle sınavı
  16. 08:52 Dev ihaleyle Rönesans’a 24 milyar TL ödenecek
  17. 08:47 Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Polis, intihar ettiğini söyledi
  18. 08:41 Opel, hayvansal ürün içermeyen vegan iç kaplamalar sunuyor
  19. 08:37 Babala TV'nin ilk dizisi Olay Yeri'nin yayın tarihi açıklandı
  20. 08:35 Yılın Erkeği seçilen Kenan İmirzalıoğlu: Mesele erkek olmak değil, mesele beyefendi olmak
Dünya Haberleri