‘Balkondan Düşerek’ öldüğü iddia edilen Anzelika'nın davası: Anzelika'nın sevgilisi hakim karşısında

‘Balkondan Düşerek’ öldüğü iddia edilen Anzelika'nın davası: Anzelika'nın sevgilisi hakim karşısında

‘Balkondan Düşerek’ öldüğü iddia edilen Anze... Sancaktepe'de 10 Haziran 2021'de "balkondan düşerek" hayatını kaybeden Anzelika Srabiants'ın (33) ölümüne ilişkin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Burak Ercan ilk kez hakim karşısına çıktı.

Ercan savunmasında Srabiants'ın daha önceden de intihar edeceğini söylediğini iddia ederek "Daha önce de balkonda kendini sarkıtma eylemi olduğundan ve kabul etmediği için ertesi gün kendisini uyarma maksatlı video kaydını açtım. Sarkılı vaziyette olduğunu fark etmedim. Ettiğimde ise korkuyla telefonu bırakıp yanına koştum. Yapılı ve kilolu olduğu için çekemedim. Ben itmedim, atmadım" şeklinde savunma yaptı.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Burak Ercan getirildi. Duruşmada sanık Ercan'ın avukatları Aydın Mollaoğlu ve Ela Tekeş de hazır bulundu.

Tutuklu sanık Burak Ercan, mesleğinin köpek eğitmeni olduğunu ve olaydan yaklaşık 5-6 ay kadar önce maktulle tanışarak sevgili olduklarını belirtti. Anzelika Srabiants'ın her gün uyuşturucu madde kullandığını iddia eden Ercan, Srabiants'ın daha önce defalarca intihar girişimi olduğunu da öne sürdü.

Olay günü Srabiants'ın uyuşturucu madde kullandığını ve alkol aldığını iddia eden Ercan, evlerine taksiyle döndükleri sırada Srabiants'ın kıskançlık krizine girdiğini ve aralarında tartışma çıktığını belirterek "Eliyle alnımın sol tarafına vurdu, yüzüğü alnıma geldi ve alnım kanadı. Taksi seyir halindeyken Srabiants taksinin kapısını açtı. Ben de taksiciye "Dur abi, bak alnımı ne yaptı, bırak insin" dedim" şeklinde konuştu.

Srabiants'ın taksiden indiğini, bir süre sonra sokaktaki üç kişinin ona laf attığını ve bunun üzerine taksiden inerek Srabiants'ı başka bir taksiye bindirdiğini kaydeden Ercan, eve ulaştıklarını söyledi.

'SRABİANTS YAPILI VE KİLOLU OLDUĞU İÇİN ÇEKEMEDİM'

Eve girdiklerinde Srabiants'la hiç konuşmadıklarını öne süren Ercan, şöyle devam etti: "Yaklaşık 5-10 dakika sonra tuvaletten çıktım. Balkon yönünden Srabiants'ın sesinin geldiğini fark ettim. Daha önce de balkonda kendini sarkıtma, bağırma çağırma şeklinde taşkınlıklar yaptığı için ve bunları anlattığımda hiçbir zaman kabul etmediği için, ertesi gün onu uyarmak için cep telefonumun video kaydını açtım. O ana kadar balkonda sarkılı olduğunun farkında değildim. Video kaydından 3-4 saniye sonra ellerini ve balkondan sarktığını fark ettim. Korku ve panikle telefonu bırakıp yanına koştum. Önce elbisesinden tutup çekmeye çalıştım, elbisesi kaydı. Sonra kollarını tuttum. Ben çekerken o da duvara tutunup çıkmaya çalıştı, o ara kaydı. Srabiants yapılı ve kilolu olduğu için çekemedim. O da gücümün yetmeyeceğini anladı. Birileri bize yardım etsin diye İngilizce söyledi. Benim de aklıma kemerimi çıkarıp kemerimle yukarı çekebileceğim geldi. Tek elimle Srabiants'ın kolundan tutup diğer elimle kemeri çekmeye uğraşırken elleri kaydı ve düştü"

'HİÇBİR KUSURUM VE KASTIM YOKTUR'

Olaydan sonra aşağıya indiğini ve ambulans çağırdığını söyleyen Ercan, "Ben Srabiants'ı itmedim, atmadım. Hiçbir kusurum ve kastım yoktur. Öldürmemi gerektirecek hiçbir husumet aramızda yoktur. Hiç ciddi kavgamız olmamıştır. Daha önce yaptığı gibi içkili olduğu için balkona sarktığı ve dengesini kaybettiği için düşmüştür. Son anda yetişmeme rağmen kurtaramadım. Daha önce Srabiants'a köpeği saldırtmadım, kolundaki izler köpek dişi izleri değildir, tırnak izidir" dedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Sanık avukatı Aydın Mollaoğlu ise benzer konularda mahkemelerin beraat, savcılığın takipsizlik kararı verdiğine dair belgeleri mahkemeye sunarak, "Öldürmesi için bir sebep yoktur" dedi. Diğer avukat Eda Tekeş ise Anzelika Srabiants'ın psikotik ilaçlar kullandığını belirterek uyuşturucu madde ve ilaçların birlikte kullanımı halinde halüsinasyon görüldüğünü öne sürdü.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mevcut delil durumu ve suçlamayla ilgili öngörülen cezanın alt ve üst sınırını dikkate aldığında sanık Burak Ercan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Ukraynalı foto model Anzelika Srabiants'ın Sancaktepe'de 10 Haziran 2021 tarihinde sevgilisi Burak Ercan'ın balkonundan düşerek öldüğü anlatılıyor.

"‘Balkondan Düşerek’ öldüğü iddia edilen Anzelika'nın davası: Anzelika'nın sevgilisi hakim karşısın." haberi, 15 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın kategorisi altında bulunan ‘Balkondan Düşerek’ öldüğü iddia edilen Anzelika'nın davası: Anzelika'nın sevgilisi hakim karşısında haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Balkondan Düşerek’ öldüğü iddia edilen Anzelika'nın davası: Anzelika'nın sevgilisi hakim karşısında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  2. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  3. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  4. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  5. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  6. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  7. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
  8. 00:19 Kağıthane’de drift atan sürücüye 32 bin lira ceza!
  9. 00:19 Fatih Erbakan: "AKparti'ye seçimi biz kaybettirmedik, bazı yerlerde MHP kaybettirmiş oldu"
  10. 00:17 Herkesin alışveriş yaptığı o dev market zinciri iflas etti!
  11. 00:17 Teleferik faciasında 23 saniye ayrıntısı açıklandı: Anbean kameralara yansıdı
  12. 00:15 Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama geldi
  13. 00:12 Erdoğan yarın Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  14. 00:12 CHP Genel Başkanı Özel açıkladı: Erken seçim çağrım yok
  15. 00:12 Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  16. 00:05 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir aşkı sobelendi!
  17. 23:59 Yağmur Çevik ve Hande Sarıoğlu arasında canlı yayında buz kesen kavga!
  18. 23:31 Hadise'nin bir mekanda olduğunu öğrenen gazeteciler şok oldu! Hadise taninmaz halde yakalandı!
  19. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  20. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
Kadın Haberleri