Balyozla yıkılan 64 yıllık şadırvanın yeniden inşası için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekleniyor

Balyozla yıkılan 64 yıllık şadırvanın yeniden inşası için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekleniyor

Balyozla yıkılan 64 yıllık şadırvanın yenide... İZMİR'in Konak ilçesi, zamanı Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan ve bir kişinin balyozlu saldırısıyla yıkılan Şadırvanaltı Camisi önündeki 64 senelik şadırvanın tekrardan yapılması için İzmir Valiliği tarafınca hazırlanan proje onay için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge...

İZMİR'in Konak ilçesi, zamanı Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan ve bir kişinin balyozlu saldırısıyla yıkılan Şadırvanaltı Camisi önündeki 64 senelik şadırvanın tekrardan yapılması için İzmir Valiliği tarafınca hazırlanan proje onay için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunuldu. Kurulun projeye onay vermesinin peşinden şadırvanın eski yerine tekrardan yapılacağı bildirildi. Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım, "Kemeraltı altyapı emekleri tamamlanınca şadırvanın etrafındaki zemin düzeltme çalışmalarının da yapılacağını söylemiş oldu.

İzmir'in Konak ilçesi, zamanı Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan Şadırvanaltı Camisi önündeki 64 senelik şadırvan, balyoz ve hiltili saldırı ile yıkıldı. Geçen yıl ağustos ayında gerçekleşen vaka sonrasında soruşturma başlatıldı ve yıkımı gerçekleştiren kişi yakalandı. Şadırvanı yıkan şahıs hakkında adli süreç devam etmiş olduğu öğrenildi. Yıkılan şadırvanın tekrardan yapılması için Konak Belediyesi girişimde bulunmuş oldu. Ancak şadırvanın İzmir Valiliği tarafınca yaptırılacağı açıklandı. İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafınca proje hazırlandı ve onay için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunuldu. Kurulun projeye onay vermesinin peşinden şadırvan eski yerine yenide yapılacak. Şadırvanın 3,5 metre yüksekliğinde ve alanın tam orta yerine yapılacağını belirten Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım, "Kemeraltı'nın ahengini sağlayacak ve eski yapıya uygun olacak. Şadırvan, eski yerine nazaran birazcık daha ortaya doğru getirilecek. Bakır evren, kurşun kaplı kubbe, kurşun kaplama, ahşap alın süslemesi, ahşap dikme, mermer aynalık, taş kaideli ahşap oturak olacak. Elektrik trafoları kaldırılacak ve esnafın şikayetçi olduğu çöp ve koku problemi da yapılacak çabalama ile çözülecek" dedi.

ŞADIRVAN İLE MEYDAN PROJESİŞadırvanın bulunmuş olduğu parselin İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tapusunda bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "Parselin tapusu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ilişik olduğu için İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafınca şadırvan yeniden yapılacak. Projesi çizildi. Şu anda İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nda bulunuyor. Deprem sebebiyle son iki aydır kurul toplanamadı. Kurulun ilk toplantısında şadırvan projesi görüşülecek ve onayı çıkması ile yapımı için bir engel kalmayacak. Proje yalnız şadırvanla bitmiyor. Aynı zamanda meydan projesi düşünülüyor. Ama ilk ilkin şadırvan yapılacak. Kemeraltı altyapı emekleri tamamlanınca şadırvanın etrafındaki zemin düzeltme emekleri da yapılacak" ifadelerini kullandı.'KEMERALTI'NA SAHİP ÇIKALIM'

Kemeraltı esnaflık icra eden bir kişinin para karşılığı şadırvanı yıktırdığını dile getiren Yıldırım, "Kemeraltı'nda yaşayan bir esnafın bu kadar gücü, cesareti kendinde iyi mi buluyor, anlayamıyoruz. Şu an adli süreç devam ediyor. Kemeraltı'nda noksan olan ne? Birileri haiz çıkmaması mı, yoksa yapanın yanın kar kalıyor olması mı? Bu yapıya birisi haiz çıkarsa şu anda olduğu benzer biçimde yargılama süreci devam edebiliyor. Kemeraltı'na hep beraber, esnafı ile kamu kurum ve kuruluşları ile haiz çıkalım" diye konuştu.


"Balyozla yıkılan 64 yıllık şadırvanın yeniden inşası için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekleniyor" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Balyozla yıkılan 64 yıllık şadırvanın yeniden inşası için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekleniyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Balyozla yıkılan 64 yıllık şadırvanın yeniden inşası için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  2. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  3. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  4. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  5. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  6. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  7. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  8. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  9. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  10. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  11. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  12. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  13. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  14. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  15. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  16. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  17. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  18. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  19. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  20. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
Gündem Haberleri