Barış Akarsu'nun hayatı ekrana aktarılıyor

Barış Akarsu'nun hayatı ekrana aktarılıyor

Barış Akarsu'nun hayatı ekrana aktarılıyor Türk rock müziğin önemli isimleri arasında yer alan Barış Akarsu şarkıları ile uzun dönem listelerde üst sıralarda yer almıştı. Geçirdiği trafik kazası sonrasında hayata veda eden ünlü şarkıcı her yıl ölüm yıl dönümünde çeşitli törenlerle anılıyor.

Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında vefat eden Rock sanatçısı Barış Akarsu'nun hayatı film oluyor. Filmin yapımcılarından Aytaç Ağdağ filmle ilgili, "Hayatın içinden sahneleri tüm gerçekliğiyle seyirciyle buluşturmak ve yaşanmışlık hissiyatını izleyicinin kalbine ve aklına dokunarak gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yapımcılığını Aytaç Medya, Fikri Harika Prodüksiyon ve Metronom film adına Aytaç Ağdağ, Özgür Tari ve Oğuz Sözen’in üstlendiği filmin çekimlerine yaz aylarında başlanacak. Barış Akarsu'yu canlandıracak oyuncunun kim olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Barış Akarsu’nun yaşam hikayesi için uzun süredir devam eden senaryo aşaması tamamlanmak üzere ve cast çalışmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Barış Akarsu kimdir?

Barış Akarsu, 29 Haziran 1979’da Hatice ve Selahattin Akarsu’nun oğlu olarak Zonguldak’ta dünyaya geldi. Bir süre sonra ailesi Amasra’ya yerleşen Akarsu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve ortaokuldan sonra Amasra Lise’sine devam etti. Barış Çok küçük yaşlarda şehre gelen müzisyenlerden etkilenerek mızıka, flüt, klavye, gitar gibi çeşitli müzik aletlerini çalmaya başladı. Spora da ilgi duyan Akarsu basketbolla geçen 4 yıl ve karete’nin ardından lise yıllarında Amasra Yelken Kulübü’nde profesyonel olarak yelkencilik yaptı.

Lisenin ardından müzisyenliğin yanısıra animatörlük de yaparak bi süre Antalya’da kaldı ve daha sonra Karadeniz Ereğlisi’ne yerleşerek buradaki barlarda müzisyen olarak çalışmaya başladı. Akarsu diğer yandan buradaki yerel programlar hazırladı.

2004’de arkadaşlarının da ısrarıyla Atv’de düzenlenen yarışma programı Akademi Türkiye’ye katıldı. Bu programda izleyicinin yoğun ilgisiyle ve sevgisiyle karşılaşan Akarsu, yarışmanın da birincisi seçildi. Fakat yarışmanın büyük ödülü olarak ilan edilen albüm ve uluslararası yarışma sözleri yerini bulmadı. Kaset yapılmadığı gibi, Monaco’da düzenlenmesi planlanan World Best yarışmasının da iptal edilmesi nedeniyle bu yarışmaya katılamadı. İstanbul’a yerleşen Akarsu, kendi girişimleriyle Ocak 2005‘te “Islak Islak” isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden çıkan Islak Islak ve Kimdir O parçaları oldukça beğenilen Akarsu, tüm Türkiye’de konserler verdi. Ağustos 2006’da “Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek” adlı ikinci albümünü piyasaya çıkardı. Bu albümden seçtiği çıkış parçası ise “Vurdum en dibe kadar” isimli parçası oldu.

2006’dan itibaren Star kanalında yayınlanmaya başlayan televizyon dizisi Yalancı Yarim’in başrolünde ekrana geldi. Dizi’de canlandırdığı “Tarık” karakteriyle göz dolduran Akarsu, oyunculukta da iddialı olduğunu göstermiş oldu.

Akarsu, USDER tarafından ”sosyal kalkınma ve dayanışmaya verdikleri öneme göre” verdikleri ödüllerde ROCK Dalında En İyi Şarkıcı Ödülü‘nü, FUTURE dergisinin Yılın En Sevilen Rock Sanatçısı Ödülü’nü ve CEM KARACA Özel Ödülü‘nü aldı.

Barış Akarsu, yirmi sekizinci doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı’nda bir trafik kazası geçirdi. Otomobilde bulunan Zeynep Koçak (24) ve Nalan Kahraman (37) olay yerinde vefat etti. Barış Akarsu ise hastaneye kalbi durmuş olarak getirilmiş ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırılmıştır. Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırılan Barış Akarsu, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20:10 sularında hayatını kaybetti ancak ölümü 23:10’da açıklandı. Özel Bodrum Hastanesi önünde yoğun bakımda kaldığı sürece sevenleri nöbet tutmuş ve iyileşeceğini ümit etmiştir. 20:10 sularında kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılmaya çalışıldığı söylenmiştir. Vefatının ardından Yalancı Yarim dizisi ve yeni hazırladığı albüm yarım kalmıştır. 2008 yılının Ocak ayında dizide söylediği şarkılardan oluşan bir derlemenin de içinde olduğu ve 28 yıllık hayatından kesitlerin paylaşıldığı bir belgesel DVD çıkarılmıştır. Genç yaşta hayata veda eden Akarsu, Amasra’da toprağa verilmiştir.

"Barış Akarsu'nun hayatı ekrana aktarılıyor" haberi, 12 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Barış Akarsu'nun hayatı ekrana aktarılıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Akarsu'nun hayatı ekrana aktarılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri