Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı

Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı

Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19... Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılan eylemler devam ediyor. Farklı şehirlerde aileler, polis müdahalelerine rağmen bir araya geldi. Batman, İstanbul Bakırköy, Diyarbakır, Adana Ceyhan ve Antep'te aileler...

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılan eylemler devam ediyor. Farklı şehirlerde aileler, polis müdahalelerine rağmen bir araya geldi. Batman, İstanbul Bakırköy, Diyarbakır, Adana Ceyhan ve Antep'te aileler seslerini duyurmaya çalıştı. Batman M Tipi Cezaevi önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polis 19 kişiyi gözaltına aldı.

Bakırköy Cezaevi önünde de oturma eylemi yapmak isteyen aileler polis engeline takıldı. Burada oturmanın yasak olduğunu belirten polislere aileler, “Ne yapacağız. Kimi öldüreceğiz. Biz burada 10 kadınız. Ne korkuyorsunuz?” dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Batman M Tipi Cezaevi önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, 19 kişiyi gözaltına aldı. Cezaevi önünü ablukaya alan polis hemen yanındaki parkta açıklama yapmak isteyen aileleri çembere alarak, açıklama yapmanın valilik kararıyla yasak olduğunu söyleyip, aile üyelerini gözaltına aldı.

Bakırköy'de anneler, polisin engelleme ve gözaltıyla tehdit etmesine karşı, “Ne yapacağız. Kimi öldüreceğiz. Biz burada 10 kadınız. Ne korkuyorsunuz? Korkmayın. Her gün kadınları dövüyor ve gözaltına alıyorsunuz. Yazıklar olsun. Biz buradayız. Her gün geleceğiz" diyerek tepki gösterdi. Eylemleri polis tarafından engellenen aileler yarın tekrar geleceklerini belirterek alandan ayrıldı.

Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmaları engellenen anneler, polis ablukasına rağmen yürüyüş düzenledi. Anneler, eylemlerini her gün sürdüreceklerini söyledi. Parkın çevresini bariyerlerle kapatan polisler, anneler ile birlikte HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydeniz ve Semra Güzel’in parka girişine izin vermedi. Bunun üzerine aileler, kaldırım üzerine oturma eylemi başlattı.

Kürkçüler F Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen anneler burada da polis engeliyle karşılaştı. HDP, DBP ve Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER) üyelerinin de destek verdiği açıklama için cezaevi önüne gelen ailelerin önleri zırhlı araçlarla kesildi, polis müdahale uyarısında bulundu.

Engelleme üzerine aileler ve destekçileri, otobüslere binerek, 33 kilometre uzaklıktaki Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi önüne geldi. Burada ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyarak açıklama yapan aileler, ölümlerin son bulması için tecridin bir an önce kaldırılmasını istedi.  

Antep'de de, İHD Antep Şubesi, tutuklu yakınları ile Antep H Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Ortaya çıkacak acı tablodan siyasi iktidar sorumludur” mesajı verdi.

"Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı" haberi, 07 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
  2. 00:06 Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
  3. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  4. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  5. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  6. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  7. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  8. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  9. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  10. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  11. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  12. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  13. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
  14. 22:37 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun açıklamalar yaptı!
  15. 22:35 Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
  16. 22:31 Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
  17. 22:29 Haftanın en talihli 3 burcu belli oldu: Hangi burçlar zenginlik ve aşk yaşayacak?
  18. 22:27 Aşk hayatınızda sadakat mi arıyorsunuz? İşte en sadık 5 burç!
  19. 22:26 Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı!
  20. 22:25 Dries Mertens, yeni sözleşmeyle ilgili sorulara cevap verdi
Haberleri