Barış Atay'a saldıranların davasında yeni gelişme

Barış Atay'a saldıranların davasında yeni gelişme

Barış Atay'a saldıranların davasında yeni ge... TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a yapılan saldırı nedeniyle tutuklanan Ömür Canpolat, Çağlar Baş ve Çağrı Hasan Çalışkan isimli zanlıların avukatı tarafından tutukluluk kararına itiraz edildi.

TİP vekili Barış Atay'a saldırdıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlılar Ömür Canpolat, Çağlar Baş ve Çağrı Hasan Çalışkan’ın tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi.

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a yapılan saldırı nedeniyle tutuklanan Ömür Canpolat, Çağlar Baş ve Çağrı Hasan Çalışkan isimli zanlıların avukatı tarafından tutukluluk kararına itiraz edildi.

İleri'nin haberine göre, Yapılan itiraz Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Ömür Canpolat, Çağlar Baş ve Çağrı Hasan Çalışkan’ın tutukluluğu sürüyor. Atay, 30 Ağustos’u 31 Ağustos’a bağlayan gece İçişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildikten saatler sonra bulunduğu sokakta 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırganlardan Ömür Canpolat, Çağlar Baş ve Çağrı Hasan Çalışkan gözaltına alınmalarının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

NE OLMUŞTU?

Barış Atay Twitter’da yaptığı açıklamada, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti. 

Bu tartışmanın ardından Atay Kadıköy’de 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırganlar gece 01.00 sıralarında bir mekandan arkadaşı ile birlikte çıkan Atay’a arkadan saldırarak tekme atmıştı. Atay saldırganlar hakkında şikayetçi olurken hastanede verdiği ifadesinde Süleyman Soylu’yu işaret etmişti.

"FAİLİ SÜLEYMAN SOYLU'DUR"

Atay verdiği ifadede şunları demişti: "Bu olay cereyan edene kadar 1 Mayıs'ta DİSK binası önündeki eylemlerden itibaren sosyal medyadan ölüm tehditleri aldığıma ilişkin savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Bunlardan bir tanesi ise takipsizlikle sonuçlandı. Bunun akabinde kullandığım araca sabotaj yapıldı. Bunun da şikayetinde bulundum. Bu yüzden bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur."

"Barış Atay'a saldıranların davasında yeni gelişme" haberi, 11 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Barış Atay'a saldıranların davasında yeni gelişme haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Atay'a saldıranların davasında yeni gelişme 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:38 Karın Guruldamasını Azaltmanın Doğal Yolları: Yeşil Çay, Limonlu Su ve Zencefil Çayı İşe Yarıyor!
  2. 22:36 Tane tane dökülen fıstıklı helva tarifiyle herkesi mest edin!
  3. 22:31 Chris Hemsworth'un Oğlu İçin Brad Pitt İlhamı
  4. 22:28 Markus Gisdol: “Çok büyük bir adım attık”
  5. 22:26 Adamawa Eyaletindeki Kızamık Salgını: 42 Çocuk Hayatını Kaybetti
  6. 22:22 Suudi Bakan: Gazze'de Ateşkes İçin İİT Zirvesinde Çağrı
  7. 22:21 Abdullah Avcı'dan performans değerlendirmesi! “Performansımızın çok altında kaldık”
  8. 22:15 Tolunay Kafkas'tan Lig açıklaması: "Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız"
  9. 22:10 Formula 1 ABD Grand Prix'si Öncesi Heyecan Dorukta: Max Verstappen Liderlikte!
  10. 22:07 'Beyninde tümör olabilir' dediler, yerin dibine soktular! Nihal Yalçın, konuştu!
  11. 22:06 Beşiktaş, Genç Yetenek Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun Sözleşmesini Uzattı
  12. 22:02 Hadise Geri Dönüyor: Sing Again'de Jüri Koltuğunda!
  13. 21:59 İletişim Başkanlığı Duyurdu: Emine Erdoğan İçin Helikopter Pisti İddiaları!
  14. 21:57 "Kızılcık Şerbeti" yine zirvede!
  15. 21:57 İstanbul Küçükçekmece Çukur Faciası: 4 İBB Çalışanı Gözaltında
  16. 21:51 Barcelona 4-2 kaybetti! İspanya’da şampiyon belli!
  17. 21:48 Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'ın Oğlunun Ankara'daki Cenazesi Geniş Katılımla Gerçekleşti
  18. 21:44 İspanya ve Arjantin Arasındaki Diplomatik Gerilim: Tansiyon Yükseliyor
  19. 21:35 Tunç: İsrail'in Gazze Saldırılarına Adalet Çağrısı
  20. 21:34 Gazze'deki Ateşkes Görüşmeleri: İlerleme Kaydedilirken, Netanyahu'nun Saldırı Talimatı Gündemde
Politika Haberleri