Barış Pehlivan: AK Partili Arslan'ın kardeşinin kapatılan FETÖ dosyası

Barış Pehlivan: AK Partili Arslan'ın kardeşinin kapatılan FETÖ dosyası

Barış Pehlivan: AK Partili Arslan'ın kardeşi... Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Sedat Peker tarafından FETÖ ile AKP arasında arabuluculuk yaptığı öne sürülen AKP'li vekil Mücahit Arslan'ın kardeşinin FETÖ dosyasının nasıl kapatıldığını anlattı.

Gazeteci Barış Pehlivan, AKP’nin kurucu isimlerinden Mehmet İhsan Arslan’ın kızı Ayşe Arslan Çınar hakkındaki FETÖ dosyasının üzerinin örtüldüğünü yazdı. Pehlivan'ın aktardığına göre Çınar hakkındaki soruşturma, kapatılan başka bir dosyanın içine sokularak sümenaltı edildi.

AKP’nin kurucularından, partinin eski milletvekili Mehmet İhsan Arslan’ın BBC Türkçe’ye, “FETÖ ile AKP’nin nasıl işbirliği yaptığını ve 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün taktiklerini kullanmaya başladıkları” yönünde yaptığı açıklamasını hatırlatan Pehlivan, daha sonra Sedat Peker’in sosyal medyada ortada attığı iddiayı hatırlatarak şunları kaydetti:

“Peker’e göre, Mehmet İhsan Arslan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olan oğlu Mücahit Arslan, FETÖ ile partisi arasında 2.5 aydır arabuluculuk yapıyordu. Gazetemiz yazarı Mustafa Balbay ise 2021 başından beri Mücahit Arslan’ın bu çalışmalar içinde olduğunu belirtti.”

“Şimdi duydum ki tam da bu takvimle örtüşen sır bir olay yaşanmıştı” diyen Pehlivan, Mehmet İhsan Arslan’ın kızı ve Mücahit Arslan’ın kardeşi Ayşe Arslan Çınar’ın FETÖ üyesi olduğu ve yurtdışında örgütün kurumunda çalıştığı gerekçesiyle hakkında yapılan suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda terör soruşturmalarıyla bilinen önemli bir savcının söz konusu suç duyurusuyla ilgili soruşturmayı yürüttüğü sırada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ankara’da Ayşe Arslan Çınar ile ilgili zaten bir soruşturma var. Elindeki tüm dosyayı gönder, sen bırak, onlar devam etsin.” Talebinde bulunduğuna dikkati çeken Pehlivan, devamındaki gelişmeleri şöyle aktardı:

"Halbuki, savcı tam da terörizmin finansmanı suçunu belgelediğine inanıyordu. Hatta ABD’ye iletilmek üzere bu suç üzerinden bir iade dosyası oluşturmayı planlıyordu. 'Benden buraya kadarmış' dedi. Elindeki delilleri toplayıp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.   Lakin...  Bilmediği ve ondan saklanan kritik bir şey vardı. 'Birleşsin' diye gönderdiği soruşturma 2019’da kapatılmıştı.  Yani, Ayşe Arslan Çınar’ın FETÖ ile ilişkilerini ortaya koyan deliller aslında açık olmayan bir dosyaya gönderilmişti. Bu yolla üstü örtülüyordu.”

Ankara!daki savcılığın söz konusu dosya hakkında “Şüpheli Ayşe Arslan Çınar’ın FETÖ ile bağlantısını içeren dernek ve sendika üyeliğinin bulunmadığı belirlendi. Şüphelinin FETÖ tepe yönetimi ile de herhangi bir irtibat kaydının bulunmadığı tespit edildi” kararına vardığına işaret eden Pehlivan, “Erdoğan’ın nikâh şahidi olduğu Ayşe Arslan Çınar’ın dosyasına bakarsak, Türkiye’nin FETÖ ile mücadeledeki kararlılığı koca bir yalandı” diye ifade etti.

"Barış Pehlivan: AK Partili Arslan'ın kardeşinin kapatılan FETÖ dosyası" haberi, 21 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Pehlivan: AK Partili Arslan'ın kardeşinin kapatılan FETÖ dosyası haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Pehlivan: AK Partili Arslan'ın kardeşinin kapatılan FETÖ dosyası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:30 PSG ve Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktı
  2. 02:20 Dünya Bankası, Türkiye'ye yönelik 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu
  3. 02:16 İsrail ordusu'nun Refah'ta eve düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk 7 Filistinli'nin öldüğü bildirildi
  4. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  5. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  6. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  7. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  8. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  9. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  10. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  11. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  12. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  13. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  14. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  15. 00:30 Bakan Uraloğlu: "1 Nisan’dan bu yana tam 6 bin emekli geldi"
  16. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  17. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  18. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  19. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  20. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
Gündem Haberleri