Barış Pehlivan: ByLock’un sahibi hapisten çıktı

Barış Pehlivan: ByLock’un sahibi hapisten çıktı

Barış Pehlivan: ByLock’un sahibi hapisten çıktı “Tarih: 9 Haziran 2021. Keynes, savcılığın bilgisi dahilinde ABD’den yola çıktı ve Almanya’dan aktarmalı bir şekilde İstanbul Havalimanı’na indi. Polisler, ByLock’un lisans sahibini uçakta gözaltına aldı''

Gazeteci Barış Pehlivan, “delillerin toplanması, kendi ayağıyla ABD’den gelmiş olması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma ihtimali” gerekçe gösterilerek ByLock’un lisans sahibi David Keynes’i yurt dışına çıkış yasağı konup 3 Kasım’da cezaevinden sessiz sedasız tahliye edildiğini yazdı.

2017’den beri itirafçı olmak isteyen Keynes’in başvurusunun yıllar sonra kabul edildiğini aktaran Pehlivan, şunları yazdı:

“Tarih: 9 Haziran 2021.  Keynes, savcılığın bilgisi dahilinde ABD’den yola çıktı ve Almanya’dan aktarmalı bir şekilde İstanbul Havalimanı’na indi. Polisler, ByLock’un lisans sahibini uçakta gözaltına aldı. Günler süren sorgulamalardan sonra FETÖ üyeliğinden tutuklandı, Silivri Cezaevi’ne konuldu.  Tüm Türkiye Keynes’in geldiğini ve itirafçı olduğunu ancak iddianame yazılınca öğrendi. İlk duruşma 6 Ekim’deydi. Keynes, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye edilmeyi bekliyordu. Ancak hakkında tutukluluğa devam kararı verildi.

Aradan yaklaşık bir ay geçti...  Savcılık artık Keynes’in tahliyesini talep ediyordu. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluk durumunu incelemek için toplandı. Karar yazıldı: Delillerin toplanması, kendi ayağıyla ABD’den gelmiş olması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma ihtimali gerekçe gösterildi. Evet, ByLock’un lisans sahibi Keynes, yurtdışına çıkış yasağı konularak 3 Kasım’da cezaevinden çıkarıldı.”

“Hani, David Keynes’in ABD’den dönmeden önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçe var ya... İşte Keynes’in ilk itirafları üç sayfalık o kâğıtta başlıyordu” diyen Pehlivan, Keynes’in dilekçesinde şu ifadelerin yer aldığını söyledi:

“1990 yılında Ankara Siyasal’ı kazandım. İlk dönemin ortasına kadar o zaman cemaat adı verilen örgütün evinde kaldım. Ev imamı olan ve şu anda örgütün Birleşmiş Milletler’deki davalarını organize eden eski hâkim Talip Aydın ile anlaşamadığımdan ayrılıp kendi evime İstanbul’a döndüm. Diğer evde (ayrıldığı evi kastediyor) Prof. Çağrı Erhan, eski TRT Haber Dairesi Başkanı ve Eyüp’ten tanıdığım olan Ahmet Böken ve şu anda kaçak olarak İngiltere’de yaşayan Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros vardı.”

Keynes’in dilekçesinde ismi geçen Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi kim?

Öte yandan Pehlivan, Keynes’in dilekçesinde ismi geçen Prof. Çağrı Erhan’ın şu an Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi olduğuna dikkati çekti. Pehlivan Prof. Çağrı Erhan’a ulaşarak, “David Keynes’in ifadeleri hakkında neler söylemek istersiniz? Size bu konuda herhangi bir soruşturma açıldı mı ve savcılığa ifade verdiniz mi?” sorularını yöneltti. Erhan ise şöyle yanıt verdi:

“Böyle bir soruşturmadan haberim yok. İçeriğini bilmediğim için yardımcı olamayacağım.”

"Barış Pehlivan: ByLock’un sahibi hapisten çıktı" haberi, 09 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Pehlivan: ByLock’un sahibi hapisten çıktı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Pehlivan: ByLock’un sahibi hapisten çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  2. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  3. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  4. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  5. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  6. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  7. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  8. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  9. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  10. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  11. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  12. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  13. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  14. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  15. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  16. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  17. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  18. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  19. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  20. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
Gündem Haberleri