Barış Pehlivan: Fethullahçılarla mücadele ettiğini iddia eden iktidar aynı yöntemlerle gazetecileri susturma y

Barış Pehlivan: Fethullahçılarla mücadele ettiğini iddia eden iktidar aynı yöntemlerle gazetecileri susturma y

Barış Pehlivan: Fethullahçılarla mücadele et... Gazeteci Barış Pehlivan, 5’inci kez cezaevine giriyor. BirGün’e konuşan Pehlivan, “İktidar gazetecileri susturma yoluna gidiyor. Alışmamalıyız, pasifleştirme politikalarına karşı direnmeliyiz” diye konuştu.

Asena TUNCA

Libya’da yaşamını yitiren bir MİT mensubunun cenazesine ilişkin yaptığı haber gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan ve 6 ay cezaevinde kalıp “denetimli serbestlik” ile tahliye olan Gazeteci Barış Pehlivan, 5’inci kez cezaevine giriyor. Bir başka davadan 8 ay ceza alan, bu nedenle de 'denetimli serbestlik' hükmü bozulan gazeteci, 15 Ağustos’ta teslim olacağını bildirdi. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesi yazarı olan Pehlivan, 31 Temmuz'da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduğunu ve çıkacak karara göre cezaevine girip girmeyeceğinin netleşeceğini kaydetti. BirGün’e konuşan Pehlivan, özetle şunları söyledi:

SİLİVRİ’YE GİDECEĞİM

“Libya’da şehit edilen MİT personelinin cenazesine dair haberi yayımladığım için yaklaşık 3 yıl önce tutuklandım. İçerdeyken bizi çıkarılan infaz yasasından ayrı tuttular ve en nihayetinde 3 yıl 9 ay ceza alıp tahliye oldum. Denetimli serbestlik sistemine konuldum. Denetimli serbestlikte ‘kişi hakkında bir dava açılması durumunda davanın sonuçlanmasını beklemeksizin tekrar cezaevine gönderilmesi’ gibi bir tehdit var. Bu Demokles’in kılıcı gibi başımızda sallanıyor. Ben gazeteciyim, ayda 3-4 dava açılıyor. En nihayetinde benim Türkiye’deki bir Yargıtay üyesinin usulsüzlüklerini mahkeme dosyalarını baz alarak ismini bile vermeden yazdığım bir yazı gerekçesiyle hakkımda hakaret davası açıldı. Bu da denetimli serbestliğimin bozulmasına gerekçe gösterildi. Denetimli serbestlikten yararlanmam gerektiğine dair Bakırköy İnfaz Hâkimliği’ne başvurdum. Karar olumsuz sonuçlanırsa 15 Ağustos’ta 8 aylığına açık cezaevine teslim olmak üzere Silivri’ye gideceğim.”

ZULÜM DEĞİŞMİYOR 

“Nasıl ki zamanında Fethullahçılar bu devlette hukuksuz şeyler yaptıysa ve biz onlarla mücadele ettiysek Fethullahçılar yerine o koltuklara oturtulan başka gruplarla da mücadele etmek, onları deşifre etmek gazeteciler olarak görevimiz. Bizim yaptığımız da buydu. Maalesef, Fethullahçılarla mücadele ettiğini iddia eden iktidar aynı yöntemlerle gazetecileri susturma yoluna gidiyor. Örneğin BirGün yazarı Merdan Yanardağ içeride, beni şimdi tekrar içeri sokmaya çalışıyorlar. Hakkım olan bir yasadan faydalanmamı engellemeye çalışıyorlar. En özetle gelinen noktada sadece aktörlerin isimleri değişiyor ama zulüm değişmiyor.”

UTANÇ VERİCİ

 “BirGün, Cumhuriyet, Halk TV gibi halk adına ve iktidara eleştirel yayıncılık yapan, kamuoyunun bilme hakkına saygı duyan bir yayın organında çalışıyorsanız başınızdan davalar eksik olmuyor. Eğer Sabah, Yeni Şafak veya iktidarın A Haber’inde çalışsaydınız adliyeye pek gitmezdiniz açıkçası. Maalesef yargı o gözü kapalı simgesini tamamen çöpe atmış durumda. Şüphelinin kimliğine bakıyor. Şüphelinin nerede, ne iş yaptığına bakıyor. Beyazların ve siyahların yargısı gibi bir sistem oluşturulmuş gibi bu da çok utanç verici.”

BİRGÜN ÜZERİNDEN ÇAĞRI: ALIŞMAMAMIZ GEREKİYOR

Yurttaşlara BirGün üzerinden çağrı yapan Gazeteci Barış Pehlivan, “Alışmamak gerekiyor. Böylesi hukuksuzlukları es geçmemek gerekiyor. Protesto hakkını, itiraz hakkını, ses çıkarma hakkını sadece sosyal medyayla sınırlandırmamak gerekiyor. Bu pasifleştirme politikasının karşısında direnmek gerekiyor. Halk adına mücadele eden gazetecilere destek olmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

"Barış Pehlivan: Fethullahçılarla mücadele ettiğini iddia eden iktidar aynı yöntemlerle gazeteciler." haberi, 03 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Barış Pehlivan: Fethullahçılarla mücadele ettiğini iddia eden iktidar aynı yöntemlerle gazeteciler.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Pehlivan: Fethullahçılarla mücadele ettiğini iddia eden iktidar aynı yöntemlerle gazeteciler.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  2. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  3. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  4. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  5. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  6. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  7. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  8. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  9. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  10. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  11. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  12. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  13. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  14. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  15. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  16. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  17. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  18. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  19. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  20. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
Medya Haberleri