Barış Pehlivan yazdı: İktidar medyası radikal kararlar alabilir

Barış Pehlivan yazdı: İktidar medyası radikal kararlar alabilir

Barış Pehlivan yazdı: İktidar medyası radika... Seçim öncesi muhalefete yer vermeyen iktidar yanlısı Sabah'ın, seçimden sonra Özel'e yer vermesi ve o günkü sayısının manşetinde Özel'in olup Erdoğan'ın olmaması dikkat çekmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 31 Mart Mahalli İdari Seçimlerinde büyük bir başarı elde ederek 34 il kazandı ve ülke genelinde yüzde 37.77 oy alarak birinci parti oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Sabah Gazetesi'nin sorularını yanıtlamıştı.

Seçim öncesi muhalefete yer vermeyen iktidar yanlısı Sabah'ın, seçimden sonra Özel'e yer vermesi ve o günkü sayısının manşetinde Özel'in olup Erdoğan'ın olmaması dikkat çekmişti.

Gazeteci Barış Pehlivan, yandaş medya ile ilgili gelen kulis bilgilerini paylaştı.

Cumhuriyet'teki köşesinde AKP yanlısı medya ile ilgili bir yazı kaleme alan Pehlivan, "İktidar medyasında ekonomik daralmalar olacaktır. Bazı gazeteler kapanma ya da sadece dijitalde yayın yapma gibi radikal kararlar alabilir" dedi.

Pehlivan şunları aktardı:

"Hepsi çok bilinen, iktidar medyasında çalışan dört ayrı televizyoncu ve gazeteci ile konuştum. Görüştüğüm medya mensuplarının ortak kanısı şuydu: "Değişmeliyiz!"

Ancak iktidar medyasında arzulanan değişimin olup olmayacağı mevzusunda farklı görüşler mevcuttu. Tartışma kapısını daha da aralasın diye içinde farklı görüşler de barındıran o sözleri aktaracağım. İşte AKP medyasını içinden bilen isimlerin "Bundan sonra ne olur" sorusuna verdikleri yanıtlar...

'RADİKAL KARARLAR ALINABİLİR'

Seçim medyayı da etkilemez olur mu, etkileyecek. Unutmayalım ki belediyelerin el değiştirmesiyle CHP muazzam bir maddi güç elde etti. Aynı şekilde iktidar da ciddi bir maddi güç kaybı yaşadı. Bunu yalnız "toplu gazete alımı" ile düşünürsek yanılırız. Özellikle iktidar medyası her belediye ile senelik sözleşmeler yapıyordu. Bu muhalif medyada da var. Ancak bu gelir ve güç artık iktidar medyasında yok. İktidarda kalan belediyelere de daha çok yük biner. Her şeye rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan medyadan zaten memnun değildi, etkili olduğunu düşünmüyordu. Şimdi kaliteyi artırmak zorundayız. Öyle ya seçim döneminde onca yayın organı o kadar haber yaptı; sonuç ne? Sıfır! İktidar medyasında ekonomik daralmalar olacaktır. Bazı gazeteler kapanma ya da yalnız dijitalde yayın yapma gibi radikal kararlar alabilir.

'GERİYE GİDİŞ VAR'

Demek ki bir başkan adayını gereksiz şekilde çok parlatmakla seçmeni etkileyemeyebiliyormuşuz. Sabah gazetesinin Özgür Özel manşeti derinlikle izlenmeli. Çünkü madem olabiliyordu, seçim kampanyası döneminde neden yapmadılar? Kaldı ki o manşetin Ankara’dan emirle yapılmadığına, aslına bakarsak Erdoğan’a bir mesaj içerdiğine dair ciddi bir söylenti var. Hiçbir yerde değişim olmasa bile, Sabah ve A Haber’de dönüşüm yaşanabilir. Erdoğan’ın bile kabul ettiği ekonomik kriz yokmuş gibi davranmaları, muhalif olan herkese amansızca saldırmaları ve diğer muhafazakâr medyaya yaşam hakkı tanımamaları camiada rahatsızlık yaratıyor. TRT’de ise şu an sessizlik hâkim. Hemen hemen herkes rahatsız ama köklü bir değişim olması beklenmiyor. Halbuki TRT’nin özellikle son üç senedir çok daha kötüye gittiğini bilen biliyor. Özel hayatına dair gelişmeler ortaya çıkana kadar, haber dairesi Hilal Kaplan’dan soruluyordu. Ancak Emine Erdoğan’ın devreye girmesiyle Kaplan’ın kanal içinde pasifize edilmiş olduğu konuşuluyor. Dahası TRT’de "Cumhurbaşkanına rağmen fakat onun mesuliyet yüklediği insanların yönetim hatalarından yaşanan bir geriye gidiş var" görüşü ağırlıkta."

"Barış Pehlivan yazdı: İktidar medyası radikal kararlar alabilir" haberi, 10 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Barış Pehlivan yazdı: İktidar medyası radikal kararlar alabilir haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Pehlivan yazdı: İktidar medyası radikal kararlar alabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:59 Taksim'de 1 Mayıs Gerilimi: Kutlama Talebi ve İzin Reddi Arasındaki Çatışma
  2. 20:56 İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı
  3. 20:55 İsrail ordusu, Gazze'de kendi askerlerine ateş ederek 2 ölüme sebep oldu
  4. 20:44 Bergen'in Senaristinden Yepyeni Proje!
  5. 20:42 A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Pro Lisans Eğitim Programı'nda Konuk Oldu
  6. 20:41 İmamoğlu Edanur için açıklama yaptı: "Sorumlular cezasız kalmayacak"
  7. 20:41 Diyarbakır Adliyesi'nde Çıkan Kavga: Bir Kişi Yaralandı, Güvenlik Önlemleri Artırıldı
  8. 20:38 Hayat Bilgisi dizisinde Didem'di! Yeliz Doğramacılar'ı gören tanıyamadı: "Kendine yazık etmiş "
  9. 20:37 Güçlükonak Festivalinde Yamaç Paraşütü Kazası: Paraşütçü R.U.A. Yaralandı
  10. 20:35 Kosova, Fitch Ratings'ten ilk kez kredi notunu aldı
  11. 20:34 Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy' açıklaması geldi!
  12. 20:33 Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar
  13. 20:31 Trump, Konuşma Yasağını İhlal Ettiği İçin Cezalandırıldı: 9 Bin Dolar Para Cezası Aldı
  14. 20:26 Af Örgütü: İsrail'in Gazze'deki İhlallerine Karşı Biden'a Çağrı
  15. 20:21 Guterres nüfuzlu ülkelere çağrıda bulundu: "İsrail'in Refah'a saldırısını engelleyin"
  16. 20:20 Nijerya'da Yakıt Krizi: Benzin İstasyonlarının Kapanmasıyla Ulaşım Sorunu Büyüyor
  17. 20:17 SİBERGÖZ-36 Operasyonları: Bakan Yerlikaya Liderliğinde 23 İlde 109 Şüpheli Yakalandı
  18. 20:11 Patates Salatasında Yeni Lezzet: Haşlama Sırasında Eklenen Malzemeler İle Fark Yaratın!
  19. 20:05 Türkiye'nin ekonomisine yön veren ekonomistlerin katıldığı etkinlikten izlenimler: Şaşıracaksınız!
  20. 20:02 Emekli Başvurularına Yüksek Promosyon Fırsatları: 18 Bin TL'ye Kadar Ödeme! İşte O 11 Banka!
Medya Haberleri