Barış Pehlivan yazdı: ‘İpini çekeceğiz’

Barış Pehlivan yazdı: ‘İpini çekeceğiz’

Barış Pehlivan yazdı: ‘İpini çekeceğiz’ ''Suçun ve masumiyetin kol kola gezdiği NATEK dosyasında verilen cezaları Yargıtay bozdu''

Aşk şiirini severiz de “99 Yüz” kitabının kıymetini bilmeyiz Cemal Süreya’nın. Şair orada tanınmış yüzlerin hayat öykülerini kendi gözüyle anlatır. Kitapta Türkan Şoray da vardır Necmettin Erbakan da... Keşke şimdi yaşasa da yine yazsa o portreleri. 

Örneğin cumhurbaşkanının başdanışmanı Fahri Kasırga yazılsa... Daha yeni Sedat Peker şöyle demiş: “Fahri Kasırga’nın oğlu Serdar Kasırga Amerika’daydı. Oradan Türkiye’ye çağırdılar. Şu an Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ ile beraber devlete çok büyük montanlı yazılım işleri yapıyorlar.”

O tweet’i görünce aklıma geldi. 15 Temmuz’dan sonra açılan FETÖ dosyalarından biri de NATEK davasıydı. NATEK ki devletin yüzde 80’inin bilişim güvenliğinin emanet edildiği şirketti. Rakibi de Erdoğan’ın en yakınındaki Kasırga’nın oğlu Serdar Kasırga’ydı. 

NATEK’in kurucularından Muhammet Tolga Erpolat verdiği ifadede şöyle diyordu: “Özellikle bu dönemde Serdar Kasırga ile yoğun bir rekabet içerisine girdik. Bizim verdiğimiz fiyatlar düşük olduğu için, biz işleri alıyorduk, Serdar Kasırga ve şirketi bu işleri alamıyordu. Özellikle SGK ihalesini aldıktan sonra, Serdar Kasırga’nın firması alamayınca beni tehdit etti, ‘Burada 2 milyon dolar vereceksin, vermezsen seni bitiririm’ dedi. Sonra benimle ilgili adliyelerde soruşturmalar başladı.”

Sadece oğul değil, baba Kasırga’nın da baskı yaptığı iddiası tutanaklara geçiyordu: “Serdar Kasırga’nın babası Fahri Kasırga, SGK Başkanı Selim Bağlı’yı yanına çağırarak ceza kesilmesi konusunda baskı yaptığını biliyorum. Ancak herhangi bir kurum tarafından bize yaptırım uygulanmadı. Ceza kesilmedi. Beysukent’te daire satış ofisinde tesadüfen Serdar Kasırga ile karşılaştık. Sonra mesajlaştık ve görüşmek için beni Çukurambar’daki Müslüm Kebap’a çağırdı. Kabul etmeyince Birlik Mahallesi’nde bir yerde buluştuk. Bana çok hata yaptığımı söyledi. Onların alacağı işi bizim şirketimiz aldığından dolayı böyle bir söylemde bulundu. Para ödememi söyledi. Ben de ona, ‘Serdar Bey sulh yapalım, üstüme gelmeyin bu kadar’ dedim. Benden iki talepte bulundu: İstemiş olduğu 2 milyonu bize öde, ayrıca Umut Yeşilırmak’ı bize vereceksin, dedi. Uymaz isen ipini çekeceğiz, dedi. Bunu ayrıca Selami Ateş’ten de duydum. Ben de telefon açtım, kendisine bu söylemlerini sordum. ‘Bitirecekse Allah bitirir, bitireceksen sen bitir’ dedim. Bahsi geçen SGK ihalesinden sonra baskılar iyice arttı. Toplumda NATEK firmasının FETÖ’cü olduğuna dair algı oluşturulmaya başlandı.”

Suçun ve masumiyetin kol kola gezdiği NATEK dosyasında verilen cezaları Yargıtay bozdu. “İpini çekeceğiz” dediği ileri sürülen Kasırga’ya ise kimse o “ipin” diğer ucunu sormadı. Şimdilik...

"Barış Pehlivan yazdı: ‘İpini çekeceğiz’" haberi, 17 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Pehlivan yazdı: ‘İpini çekeceğiz’ haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Pehlivan yazdı: ‘İpini çekeceğiz’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  2. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  3. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  4. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  5. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  6. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  7. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  8. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  9. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  10. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  11. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  12. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  13. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  14. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  15. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  16. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  17. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  18. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  19. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  20. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
Gündem Haberleri