Barış Terkoğlu: Hâkimleri döve döve karar çıktı

Barış Terkoğlu: Hâkimleri döve döve karar çıktı

Barış Terkoğlu: Hâkimleri döve döve karar çıktı Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında, 2020 senesinde Osman Kavala hakkında beraat kararı verdikten sonra hakkında soruşturma açılan mahkeme başkanı Galip Mehmet Perk'in başına gelenleri yazdı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, 18 Şubat 2020’de Gezi yargılamasında, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tüm sanıklar için beraat kararı veren ve Osman Kavala’yı da tahliye eden hakime neler olduğunu yazdı.

Mahkeme başkanı Galip Mehmet Perk, iktidar yanlısı medyanın hedefi olmuş ve FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddia edilmişti. Terkoğlu, Perk'in 'FETÖ iltisaklı 200’ü aşkın kişiyle irtibatının olduğu, amcasının FETÖ üyeliğinden yargılandığı, gerçek adının Kalo olduğu ve adını değiştirdiği, Gezi kararından 15-20 gün önce sanıklara ceza vereceğini söylediği' gibi birçok iddiayla saygınlık suikastına uğradığını yazdı.

Terkoğlu, tahliye kararının peşinden hakkında soruşturma başlatılan Perk ile ilgili detayları şu şekilde yazdı:

4 Nisan 2022’de, HSK’nin üç müfettişi, Gezi davasına beraat kararı veren başkan Galip Mehmet Perk, üyeler Ahmet Tarık Çifçioğlu ve Talip Ergen hakkındaki soruşturma raporunu tamamladı. Rapor, tam 193 sayfaydı.

Hemen şunu söyleyeyim...

Üç müfettiş hâkimlerle ilgili raporlarına şu eleştiri satırları yazmış: “(...) Etki altında karar verdikleri yönünde kanıt elde edilememiş(tir)...”

Yani HSK müfettişleri, beraat kararı veren hâkimlerin, baskı-tehdit-şantaj altında kalmadan karar verdiği kanaatine varmış.

HSK müfettişleri, başkan Galip Perk’in birlikte çalıştığı hâkim ve savcılardan üniversite yıllarındaki ev arkadaşlarına kadar 20 ayrı ifade almış, FETÖ bağlantısı bulamamış! Telefonunda Bylock aramış, bulamamış! Ankesörlü hattan aranıp aranmadığını araştırmış, bulamamış! Digiturk, Tivibu, Superonline’daki aboneliklerine bakarak FETÖ sebebiyle abonelikten çıkıp çıkmadığını araştırmış, bulamamış! Adalet bakanının kardeşinin FETÖ iltisaklı çıktığı yerde bir önemi var mı bilmem fakat babasının amcasının torunu FETÖ bağlantılı çıkmış! Bir de KHK ile kapatılan bir üniversitede bir yıl yüksek lisans yaptığı anlaşılmış. HSK müfettişlerinin, derin bir araştırmasının peşinden, Galip Perk, FETÖ iltisakı iddiasından aklamış.

Gelelim Galip Perk ve iki üye hâkim hakkında disiplin cezası istenmesine karar verilen diğer iki konuya...

Biri, “görevde kayıtsız kalmak” iddiasından ceza istenmiş. Müfettişler özetle demiş ki: Madem Gezi davası delillerini hukuka aykırı kabul ederek beraat kararı verdin, öyleyse yargılama süresince neden bu delillerle insanları tutuklu yargılamaya devam ettin? Demek ki delilleri yeterince irdelememişsin.

İkincisi, yalnız Galip Perk ile ilgili. Müfettişler tamamı yargı mensubu tam 10 şahit ile görüşmüş. Ortak bir kanaate varmış. Buna göre Perk, davada beraat kararı vermeden günler önce, meslektaşlarıyla dosya hakkında konuşmuş. Hatta Gezi davasında ceza vereceğini söylemiş. Ancak mahkeme günü bu kanaatini değiştirmiş. Kanaatini üçüncü kişilerle paylaşması yargı etiğine aykırı bulunmuş. Bu nedenle yer değiştirme cezası talep edilmiş. HSK 2. Dairesi, hâkimler hakkında şu ana kadar nihai bir karar vermese de rapor böyle.

"Barış Terkoğlu: Hâkimleri döve döve karar çıktı" haberi, 02 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Barış Terkoğlu: Hâkimleri döve döve karar çıktı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Terkoğlu: Hâkimleri döve döve karar çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 16:46 Putin'den Sert Uyarı: Zafer Günü Töreninde Batılıları Tarihi Çarpıtmakla Suçladı
  2. 16:44 Neuralink İnsan Denemesi: Beyin Çipi İmplantasyonunda Yaşanan Riskler Tartışmalara Yol Açtı
  3. 16:41 ÇAYKUR 2024 Yaş Çay Alım Kampanyası Başladı
  4. 16:23 Doğu Kesimler İçin Toz Taşınımı Uyarısı: Meteoroloji Açıkladı
  5. 16:18 Orta Dünya'nın Yeni Yolculuğu: Yüzüklerin Efendisi'nde Gollum'un Sırları Ortaya Çıkıyor!
  6. 16:09 Apple'ın iPad Reklamı Sanatı Ezdi: Tepkiler Üzerine Özür Diledi
  7. 16:01 10 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  8. 15:53 Bozbey, Çağlar ve Olay Medya Yöneticileriyle Buluştu: Toplumsal Birliktelik ve Eşit Hizmet Vurgusu
  9. 15:46 Ceviz Ağaçlarının Altında Oturmanın Sakıncaları: Bilimsel Araştırma İle Açıklık Kazandı
  10. 15:43 Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 20 İlde Operasyonlarla 366 Şüpheli Yakalandı!
  11. 15:28 Oyuncunun geçen ay gizlice boşandığı ortaya çıktı!
  12. 15:22 İnci Taneler'i Kadrosuna Bomba İki Transfer!
  13. 15:20 Jose Mourinho'nun Manchester United'a Dönüşü Spekülasyonlara Konu Oluyor
  14. 15:17 10 Mayıs 2024 güncel altın satış fiyatları
  15. 15:14 10 Mayıs 2024 Dolar ve Euro Kurları Sabit Kalıyor
  16. 15:08 Rio Grande do Sul'da Artan Seller Felaketi: Ölü Sayısı ve Kayıplar Artıyor
  17. 15:03 Ukrayna'da Zelenski'ye Suikast Girişimi: Rus İstihbaratı ve Koruma Birimi Skandalı
  18. 15:00 Damak Çatlatan Lezzet: Çikolatalı Kaşık Tatlısı Tarifi!
  19. 14:56 Angelina Pastanesi'nin Üzümlü Karanfilli Kurabiye Tarifi Evlerde!
  20. 14:11 Türkiye'de bankacılıkta devrim: Tek ATM Modeli (TAM) Projesi tanıtıldı
Medya Haberleri