Barış Terkoğlu yazdı: Tuğgeneralin makam aracıyla Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapılıyormuş

Barış Terkoğlu yazdı: Tuğgeneralin makam aracıyla Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapılıyormuş

Barış Terkoğlu yazdı: Tuğgeneralin makam ara... Yok artık daha neler göreceğiz.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Suriye'deki operasyon bölgesinde görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapıldığını yazdı. Terkoğlu, "Konuştuğum kaynaklar, Suriye’deki birliklerde görevli Tuğgeneral B.Ç’nin emir astsubayının ve korumalığını yapan uzman çavuşun bu nedenle gözaltına alındığını söyledi" ifadelerini kullandı. Terkoğlu, "Bu vakası araştırırken vakanın ilk olmadığını öğrendim. Özellikle alt rütbelerde, benzer birçok işbirlikçi ortaya çıkarılmış" dedi.

Barış Terkoğlu, "Yok artık daha neler göreceğiz" başlıklı yazısında, "İnsan hayret ediyor denilen olaylar var. Onlardan biri geçenlerde Urfa’da yaşanmış. Kamuoyundan da sır gibi saklanmış. Açıkçası ben de duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Tam beş ayrı askeri kaynakla konuşarak teyit edince 'şimdi yazmanın zamanı' dedim" diyerek, skandal iddiaları köşe yazısına taşıdı. 

"Hani madem bunca koruma var da bu sınır nasıl geçiliyor diyoruz ya... Suriye’den Türkiye’ye yönelik insan kaçakçılığındaki büyük kuşku yetkilileri bile şaşırtmış. Zira kaçakçılık, Suriye’deki operasyon bölgesinde görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla yapılıyormuş. Güvenlik görevlileri normalde durdurulmayan, aranmayan araca savcılık izniyle operasyon yapmış. Para karşılığı Suriyelileri sınırdan geçiren askerleri kıskıvrak yakalamış" satırlarını yazan Terkoğlu, "Konuştuğum kaynaklar, Suriye’deki birliklerde görevli Tuğgeneral B.Ç’nin emir astsubayının ve korumalığını yapan uzman çavuşun bu nedenle gözaltına alındığını söyledi. İki asker, operasyon için Suriye’de bulunan tuğgeneralin makam aracıyla Suriye’den Türkiye’ye vızır vızır insan taşıyormuş. Bu işten de her postada binlerce dolar kazanıyormuş. Elbette generalin aracından kimse de şüphelenmiyormuş" ifadelerini kullandı. 

Milli Savunma bakan yardımcısını resmi bir açıklama için ısrarla aradığını, ama geri dönüş olmadığını aktaran Terkoğlu, "Konuştuğum diğer bakanlık kaynakları ise olaya hızla el koyduklarını, Tuğgeneral B.Ç’nin skandal olaydaki ihmalinden dolayı soruşturma geçirdiğini, emekliliğe sevk edildiğini söyledi. Öte yandan emir subayı ve koruma çavuşu hakkında ise savcılık soruşturmasının sürdüğünü, iki askerin TSK ile ilişiğinin de soruşturmanın sonucunda kesildiğini anlattılar. Kısacası, 'Üzerimize düşeni yaptık' dediler" diye yazdı. 

Terkoğlu, olayın yalnız tuğgeneral B.Ç ile sınırlı olmadığını kaydederek, Urfa’da görev yapan 20. Zırhlı Tugayı’nın Komutanı Tuğgeneral M.B’nin de soruşturmanın selameti için Hakkâri Yüksekova’da 3. Piyade Tümeni’ne komutan yardımcısı olarak atandığını söyledi.

"Bu vakası araştırırken vakanın ilk olmadığını öğrendim. Özellikle alt rütbelerde, benzer birçok işbirlikçi ortaya çıkarılmış" diyen Terkoğlu, yazısını, "Bir generalin makam aracıyla TSK çalışanının insan kaçakçılığı yapmasına 'skandal' deyip geçebiliriz. Ama skandal dediğimiz aslında bir alarm zili gibi. Duymazsak daha beterinden sakınamayız. Alışkanlık istila gibi. Milletlerin içine girdikten sonra onları kendisine çeviriyor" ifadeleriyle sonlandırdı. 

"Barış Terkoğlu yazdı: Tuğgeneralin makam aracıyla Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapılıyormuş" haberi, 20 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Barış Terkoğlu yazdı: Tuğgeneralin makam aracıyla Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapılıyormuş haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Terkoğlu yazdı: Tuğgeneralin makam aracıyla Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapılıyormuş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Medya Haberleri