Barış Yarkadaş: "Sarıgül ve İnce parti kuracak"

Barış Yarkadaş:

Barış Yarkadaş: "Sarıgül ve İnce parti kuracak" Gazeteci Barış Yarkadaş, Mustafa Sarıgül'ün ve Muharrem İnce'nin parti kuracağını açıkladı.

Gazeteci Barış Yarkadaş Mustafa Sarıgül'ün ve Muharrem İnce'nin parti kurma hazırlıkları içinde olduğunu belirtti. Sarıgül'ün partisinin 25 kişilik kurucular kurulunun hazır olduğunu söyleyen Yarkadaş, İnce'nin de yıl sonuna kadar parti kurmasını beklediğini belirtti.

tv100'de yayınlanan Ahu Özyurt ile Sağlı Sollu programına katılan Gazeteci Barış Yarkadaş, Mustafa Sarıgül'ün ve Muharrem İnce'nin parti kuracağını açıkladı. Yarkadaş, "Sarıgül, Türkiye Değişim hareketini, Türkiye Değişim Partisi yapmayı ciddi ciddi düşünüyor." dedi. Yarkadaş, Sarıgük'ün, şu an da Cumhur ittifakına daha yakın durduğunun konuşulduğunu belirtildi. Barış Yarkadaş’ın açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

"ŞU AN İÇİN CUMHUR İTTİFAKINA DAHA YAKIN"

"Mustafa Sarıgül Türkiye Değişim hareketini, Türkiye Değişim Partisi yapmayı ciddi ciddi düşünüyor. Bunun içinde 25 kişilik bir kurucular kurulu oluşturdu. Partinin genel sekreterliğine Hasan Aydın getiriliyor. Hasan Aydın, CHP Eski Milletvekili ve Eski Parti Meclis Üyesi aynı zamanda 23. dönem milletvekili. Sözcülük için de Mustafa Sarıgül eski bir CHP milletvekiline teklif götürdü, ama o milletvekili CHP içinde kalıp siyaset yapmaya devam edeceğini geçmişte Mustafa Sarıgül ile kendisinin ihtilafları olduğu için bu görevi kabul etmeyeceğini söyledi. Burada ilginç bir durum var. Mustafa Sarıgül'ün bu partiyi kuracağı çok açık. Ankara'da bir binası var. Orayı kullanacak. İstanbul'da arkadaşlarıyla kahvaltılar, toplantılar yapmaya başladı. Mustafa Sarıgül bu partiyi kurup yüzde bir, bir buçuk düzeyine getirmeyi başarır ise Millet İttifakı'nın içinde mi olacak yoksa Cumhur İttifakı’nın içinde mi olacak? Benim edindiğim izlenim Mustafa Sarıgül'ün şu an için kendisi hakkında yapılan yorumlara göre Cumhur ittifakına daha yakın durduğudur. İddialar ve yorumlar bu yönde"

"MUHARREM İNCE YIL SONUNA KADAR PARTİ KURACAK"

"Muharrem İnce, bugün itibarıyla Kocaeli'nde yaptığı o basın açıklamasıyla Cumhuriyet Halk Partisi ile olan en azından duygusal manada bağını ayırdı ve bitirdi. Ben Muharrem İnce ile konuştuğumda şunu sordum. "Ne yapacaksınız?" dedim. Muharrem İnce, “80 ilin tamamını bir kere dolaşacağım. Onlar bittikten sonra 100 ilçe ve 1000 köyü dolaşacağım” dedi. "Sokağı nasıl görüyorsunuz?" diye sorduğumda ise “Sokak çok canlı, sokakta bir arayış var ve insanlar sokakta siyasetçileri görmek istiyor. Bir umut arıyorlar Ardından da Muharrem İnce Kocaeli'nde başka bir toplantı daha yaptı. ben de Facebook'tan izledim. O toplantıda Memleket hareketinin 50 temsilcisini tanıttı. Memleket hareketinin 50 ildeki temsilcileri olduğu o toplantıda söylendi. Muharrem İnce 29 Ekim'de arkadaşları ile birlikte Ankara'da olacak. Sanırım Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştirecekler. Ardından İstanbul'a gelecekler ve 50 arkadaşıyla birlikte memleket hareketinin manifestosunu yazmak için bir kamp yapacaklar. Bence Muharrem İnce yıl sonuna kadar parti kuracak"

"Barış Yarkadaş: "Sarıgül ve İnce parti kuracak"" haberi, 23 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Barış Yarkadaş: "Sarıgül ve İnce parti kuracak" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Yarkadaş: "Sarıgül ve İnce parti kuracak" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Politika Haberleri