Barış Yarkadaş: 'Şuan YSK’nın yapması gereken İmamoğlu’nu davet edip mazbatasını vermektir'

Barış Yarkadaş: 'Şuan YSK’nın yapması gereken İmamoğlu’nu davet edip mazbatasını vermektir'

Barış Yarkadaş: 'Şuan YSK’nın yapması gereke... Tele 1 televizyonlarında yayınlanan Gün Bitiyor programında Murat Taylan’ın konuğu olan Barış Yarkadaş, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, "YSK kararının ardından, AKP'nin bir sonraki hamlesi seçimlerin...

Tele 1 televizyonlarında yayınlanan Gün Bitiyor programında Murat Taylan’ın konuğu olan Barış Yarkadaş, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, "YSK kararının ardından, AKP'nin bir sonraki hamlesi seçimlerin yenilenmesini talep etmek olacaktır. Şuan YSK'ya düşen şudur Ekrem İmamoğlu'nu davet edip mazbatasını vermektir. AKP şuan hukuk arıyorum adı altında İstanbul'a zaman kaybettiriyor" dedi.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Gün Bitiyor programında Murat Taylan’ın konuğu oldu. CHP Seçim Kordinasyon Merkezindeki atmosferi paylaşan Barış Yarkadaş an itibariyle sonuçları paylaştı.

Murat Taylan'ın konuğu olan Barış Yarkadaş'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

'CHP'NİN TUTTUĞU NÖBET TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ DERSİ VERİYOR'

31 Mart Seçimlerinde alınan oy 23.35 itibariyle YSK'nın da açıkladığı oranda da İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki fark 14.878 ve sandıkların yüzde 96'sı açıldı. Altı saat boyunca partilililerimiz büyük bir özveri ile nöbet tutuyor. Bu nöbert aynı zamanda Türkiye'ye demokrasi dersi veriyor.

'DOKUZUNCU GÜNDE DOKUZUNCU KEZ YİNE İMAMOĞLU BAŞKAN'

Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Keşke o açıklamayı hiç yapmasaydı. YSK da bu toplantıyı yapmak zorunda kalmasaydı. Ortada oyların yeniden sayımını gerektiren geçerli herhangi birşey yok. Kanun açık bir şekilde şunu söylüyor. Oylar sayılırken somut bir delil olması geekiyor.  Geçersiz oy usulune uygun basılmayan mühürdür. 27 binden 14 bine nasıl geldiğini soruyorlar. Zaten sözkonusu olan 27 bin oy değil, veriler YSK da 20 bin küsürdü. İmamoğlu bu süreçte sadece 7 bin oy kaybetti. Aslında 9. gün İmamoğlu'nun yeniden 9.kez İBB Başkanı olduğuna tanık oluyoruz.

'İTİRAZ ETTİKLERİ KOŞULLAR YEREL SEÇİMLERİN ÖZELLİĞİ ZATEN'

YSK neyin toplantısını yapıyor? Geri kalan sayılacak oylar seçim sonucunu değiştirmiyor hepsi karşıya yazılsa yine İmamoğlu kazanıyor. Neden Partili Cumhurbaşkanı olamamalı? YSK için baktığında bir tarafta hukuk diğer tarafta Cumhurbaşkanı. Hangisinin söylediğini yapacak. AKP şuanda İBB'nin 39 ilçesinin 25'ini kazandı. Bunlara itiraz etmiyorlar. Diyorlarki örneğin AKP'li vatandaş Güngören'de AKP'ye verdi Büyükşehirde İmamoğluna verdi. Yandaş medyada bu usulsüzlük olarak tartışılıyor.

'HALK ORGANİZE BİR ŞEKİLDE CHP'YE OY VERDİ'

Evet bir organizelik var. Halk organize bir şekilde CHP'ye oy verdi. Et alamayan mutfağında yangın olan vatandaş sana oy vermedi. AKP sandıkta kaybettiği seçimi geri almaya çalışıyor. AKP'nin mantığına göre bizim de bütün oyları yeniden saydırmamız lazım, CHP'nin de itiraz ettirmesi lazım. Biz büyükşehirde kazanmışız, ilçeler bizde değil. O zaman Mersin'in Antalya'nın kaybettiğimiz ilçelerini bize vermeleri lazım.

'AKP HAZMEDEMİYOR'

AKP hazmedemiyor. Seçimleri kaybetmeyi hazmedemiyor. Halkın iradesini demokrasiyi hazmedemiyor. İBB'nin bütçesini kaybetmeyi hazmedemiyorlar. 21 tarikat ve cemaate para veriyorlar ve onları besliyorlardı. Yandaş şirketleri besliyorlardı. Bu yüzden bu bütçeyi kaybetmekten korkuyorlar. Çalışın, bir sonraki seçime kadar 5 yıl var çalışın tekrar kazanın. Tabi o zamana kadar AKP diye bir şey kalırsa...

İmamoğlu yaptığı açıklama ile kimseyi tehdit etmiyor. Televizyonlar kamunundur. Televizyonun mülkü kime ait olursa olsun, havadan yayın yapıyorsun ve kamuya karşı sorumlusun. Kamunun havasını kullanıyorsun. Bir televizyon AKP'yi destekleyebilir. Ama AKP'yi desteklerken sürekli CHP ile ilgili yalan söylemek zorunda değilsin. Bu kadar tek yanlı habercilik dünyanın hiç bir yerinde yok. Yalan söylediniz zaman ne oldu o televizyonlar boş karakutuya döndü. İktidar tüm televizyonlardan tek yanlı haber yaptırdı. Bir çok ilde kaybetti. Televizyonların bir değeri kalmadı. Yandaş bir medyadan ayrılan arkadaşımın şahit olduğu durum ortaya koyuyor tüm meseleyi. Yandaşlara tek bir merkezden mail geliyor ve gelen talimatlar doğrultusunda haber yapılıyor.

'SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEYECEKLER'

YSK AKP'yi reddetti. Yapacakları birşey kalıyor. AKP'liler 31 Mart İstanbul Yerel Seçimlerinin İptali için başvuracaklar. AKP'nin düşüncesi seçmenimiz bize kızdı sandığa gitmedi. Eğer seçimi yeniletirsek sonuçları gören seçmenimiz sandığa gelecektir. Sizin köyden oradan buradan gelecek seçmeniniz varsa bizimde 1 buçuk milyona yakın sandığa gitmeyen vatandaşımız var bunlar da sandığa gelecektir elbette. Sandıktan umudu olmayan seçmenler bunlar. Bu seçim kesinlikle yeniden yapılmamalıdır. Bu seçim yeniden yapılırsa, ne bir hukuk devletinden ne de bir demokrasiden bahsedebiliriz.

YSK'nın toplantısı şuan bitti. AKP YSK temsilcisi Recep Özel açıklamalarda bulunuyor.

'BÜYÜKÇEKMECEDE USULSÜZLÜK YARATMAYA ÇALIŞTILAR'

Neden 51 sandık? Bu 51 sandıktan sayımının sonrasında bu makası kapatacaklarını düşünüyorlar. Belediye başkanı Hasan Akgül Büyükçekmece'de şunu söyledi. 3 Nisan seçim sonuçları alındıktan sonra 3 mülkiye müfettişi görevlendirildi. Gece çalışan bu görevliler ev ev dolaşarak o kişi şurada oturuyor mu bu kişi burada oturuyor mu diye dolandılar. Burada bir usulsüzlük yaratmaya çalıştılar. Recep Özel yanlış açıklama yapıyor şu anda 14 binin üstünde oy var yanlış bilgilendirme yapılıyor.

'DOLUYA KOYSALAR ALMIYOR, BOŞA KOYSALAR DOLMUYOR'

Yeniden sayım için elinde somut bir delil olması gerekiyor. Türkiyeyi neden oyalanıyorsunuz. Siz 51 sandığın içinde ne olduğunu nereden biliyorsunuz. İl seçim kurumunu ikna edemediniz, YSK'yı ikna edemediniz halkı ikna edemediniz daha neden süreci uzatıyorsunuz. AKP boşa koysa dolmuyor, doluya koysa almıyor. Mızrak çuvala sığmıyor. bu tam anlamıyla haksızlık demek. AKP bunun altında kalır.

Şuan YSK'ya düşen şudur Ekrem İmamoğlu'nu davet edip mazbatasını vermelidir. AKP şuan hukuk arıyorum adı altında İstanbul'a zaman kaybettiriyor. YSK yetki aşımına gitti.

"Barış Yarkadaş: 'Şuan YSK’nın yapması gereken İmamoğlu’nu davet edip mazbatasını vermektir'" haberi, 09 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Barış Yarkadaş: 'Şuan YSK’nın yapması gereken İmamoğlu’nu davet edip mazbatasını vermektir' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Yarkadaş: 'Şuan YSK’nın yapması gereken İmamoğlu’nu davet edip mazbatasını vermektir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Otomotiv Haberleri