Barış Yarkadaş yazdı: AKP yüzünden kabus yaşayan çocuklar

Barış Yarkadaş yazdı: AKP yüzünden kabus yaşayan çocuklar

Barış Yarkadaş yazdı: AKP yüzünden kabus yaş... CHP’li Başkan Halıcı, kentte yaşananları anlatırken, “Tam anlamıyla bir çileydi. Şu an bile 7 köyümüzde elektrik yok. Sayın Bakan ise işin siyasetini yapıyor.

Yıl 2022… Türkiye’nin Isparta kenti, hükümetin beceriksizliği, vurdumduymazlığı ve yandaşa rant aktarma sevdası yüzünden tam beş gün boyunca elektriksiz kaldı. Elektriğin üretim ve dağıtımını özelleştiren AKP iktidarı, Isparta halkını Cengiz – Kolin’in CK Akdeniz adlı şirketinin insafına terk etti. Ve bu şirket hiçbir şekilde denetlenmediği için, ne elektrik direkleri yenilendi, ne de gerekli trafolar kuruldu. AKP – MHP iktidarına yüzde 70 oranında oy veren Isparta halkı, 2022’nin Şubat ayında adeta ölüme terk edildi.

“HARİTADAN SİLDİLER!’’

KRT TV’de katılacağım TV programı öncesi, izleyiciye yeni bilgiler aktarabilmek için, CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’yı aradım ve kentteki son duruma ilişkin bilgi vermesini rica ettim.

CHP’li başkan, “Barış Bey, hükümet bizi adeta 5 gün boyunca unuttu. Isparta sanki yokmuş gibi davrandılar. Sadece hükümet değil, medyanın çok büyük bölümü de Isparta yokmuş ve burada sanki günlerdir elektrik kesik değilmiş gibi yayın yaptılar’’ dedi. Halıcı, “Biz adeta yoktuk, sanki haritadan silinmiştik” diyerek yaşadıkları kırgınlığı ifade etti.

BAKANA SESLENDİ

Tabii Yalım Halıcı’yı kıran tek şey bu değil… Enerji Bakanı AKP’li Fatih Dönmez’in kent karanlığa gömüldükten üç gün sonra gelip bir de CHP’yi suçlaması, başkanı kızdırmış… CHP’li Halıcı, AKP’li bakana şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sayın Bakan, üç gün sonra geldi ve bir basın toplantısı yaptı. Burada da partimizi suçladı ve ‘Muhalefet İstanbul’un rövanşını alıyor’ gibi sözler etti. Güya, Ekrem İmamoğlu İstanbul’daki kar yağışında başarısız olmuş, biz de bunun üstünü örtmek için Isparta’daki durumu abartıyormuşuz. Halbuki; Isparta’daki rezaleti tüm halk yaşadı, herkes bu rezalete şahit oldu. Ne ilgisi var İstanbul ile Isparta’nın… Ayrıca, Ekrem Başkan ve İBB ekibi, üzerine düşen görevleri de yerine getirdi.”

7 KÖYDE ELEKTRİK YOK

CHP’li Başkan Halıcı, kentte yaşananları anlatırken, “Tam anlamıyla bir çileydi. Şu an bile 7 köyümüzde elektrik yok. Sayın Bakan ise işin siyasetini yapıyor. Siz önce köylere bir elektrik verin de sonra konuşalım” diyor.

Kent halkının, AKP’nin özelleştirme politikaları yüzünden çok büyük bir eziyet yaşadığını anlatan Yalım Halıcı, “İnsanlar arabalarının akülerini söküp evlerinde lamba yaktılar. Kar suları tüplerde eritilerek banyo için kullanıldı. Hangi birini anlatayım…” ifadesini kullanıyor.

KAR YAĞARKEN KORKAN ÇOCUKLAR

Biz Yalım Halıcı ile konuşurken, CHP’li başkan, “Eyvah yine kar yağmaya başladı” dedi. Ardından da neden kaygı duyduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Barış Bey, biliyor musunuz, çocuklarımız kar yağıyor diye kabus yaşıyor. Camdan karın yağışını izlemeye bile korkuyorlar. Çocuklarımıza ve insanlarımıza öyle bir travma yaşattılar…”

Yalım Halıcı’nın bu sözleri beni derinden etkiledi…

Ben karın bol olduğu Kars’ın merkezinde büyüdüm. Kar bizim için kabusun değil, eğlencenin habercisi olurdu. Beğenmedikleri, dudak büktükleri, küçümsedikleri ve “eski Türkiye’’ diye akıllarınca aşağılamaya çalıştıkları o günlerde bile, hiçbir kentimiz 5 gün boyunca karanlıkta kalmamıştı. Isparta’yı karanlığa mahkum etmek ve çocuklarımıza unutamayacakları bir kabusu yaşatmak da AKP’ye nasip oldu. Hem de CHP’yi suçlayıp “Sizin zamanınızda elektrik bile yoktu” dedikleri günün tam ertesinde…

"Barış Yarkadaş yazdı: AKP yüzünden kabus yaşayan çocuklar" haberi, 10 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Yarkadaş yazdı: AKP yüzünden kabus yaşayan çocuklar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Yarkadaş yazdı: AKP yüzünden kabus yaşayan çocuklar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 92 Yıllık Şirket İflas Bayrağını Kaldırdı!
  2. 00:38 Ayrılmaz ikililerdi! Ahmet Kural ve Murat Cemcir'den merak edilen küslük!
  3. 00:38 New York Borsası yükselişle kapanarak günü tamamladı
  4. 00:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmeti Sosyal Medyayı Salladı! Fiyatlar Şaşırtıyor!
  5. 00:29 Gazze'de ateşkes olacak mı? Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
  6. 00:26 Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı!
  7. 00:25 Fenerbahçe'yi Eleyen Olympiakos, Dev Rakibine Gol Vurdu!
  8. 00:22 AK Parti Sözcüsü Çelik açıkladı: Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek
  9. 00:21 Emeklilerin Temmuz Zamı Beklentisi Karanlıklaşıyor: Eksik Zam Uyarısı Geldi!
  10. 00:19 Elektronik Devi iflas bayrağını çekti: Binlerce şubeye sahipti!
  11. 00:16 Enerji yasa teklifi TBMM'de kabul edildiği açıklandı
  12. 00:14 Elazığ'da 4,0 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
  13. 00:13 Mehmet Ali Erbil, Dini Nikah Kıydı!
  14. 00:12 Sandıktan sonra Gazze siyaseti değiştirmeye başladı: AK Parti kaybetti Filistin kazandı
  15. 00:09 WhatsApp'ı Artık Kullanamayacak Telefonlar Belli Oldu!
  16. 00:02 Show TV'nin Bahar Dizisine İddialı Rakip! Kanal D'den Yeni Dizi Sürprizi!
  17. 00:01 Survivor'da gergin anlar yaşandı!: Resmen takımı değişti!
  18. 00:01 Altın Sahipleri Dikkat! 2 Ay Sürecek Bu Olay Yarın Başlıyor! Hazırlıklı Olun!
  19. 23:58 MEB öğretmen atamaları belli oldu!: Proje okullarına başvuru tarihleri de açıklandı!
  20. 23:56 Tek ısırığı ile öldüren yılan görüldü!: İşte Türkiye'nin en zehirli yılanı!
Gündem Haberleri