Barış Yarkadaş yazdı: Savaş asıl şimdi başlıyor

Barış Yarkadaş yazdı: Savaş asıl şimdi başlıyor

Barış Yarkadaş yazdı: Savaş asıl şimdi başlıyor ''Rusya, Zelenski’nin yönettiği Ukrayna’yı ‘arka bahçesi’ olarak görüyor ve özellikle Azak Denizi’ne NATO’nun girmesine izin vermek istemiyor''

Rus milliyetçisi ve ‘Yeni Çar’ olma heveslisi Putin, İngiltere, ABD, AB ve NATO’nun oluşturduğu koalisyona, Ukrayna’ya tankı, topu ve tüfeğiyle girerek cevap verdi. Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi, aslında yeni bir dönemin başladığının da habercisi. Dünyanın her yeri, Ukrayna’da patlayan bombaların etkisiyle sarsılacak. Çünkü; bu savaş sadece Rusya-Ukrayna savaşı değildir… 5 gündür süren bu savaşı, sadece Rusya-Ukrayna Savaşı olarak yorumlamak, hem bugünü hem de geleceği yanlış okumamıza yol açar.

ÇOK ZOR BİR DÖNEM

Peki o halde ne oluyor?

Rusya, Zelenski’nin yönettiği Ukrayna’yı ‘arka bahçesi’ olarak görüyor ve özellikle Azak Denizi’ne NATO’nun girmesine izin vermek istemiyor. Rusya bu yüzden Zelenski hükümetini etkisizleştirip kendisini güvenceye almak istiyor.

Şu çok açık ki; Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Yılmaz Özdil’in de ayrıntılı bir şekilde yazdığı üzere, yeni para babalarının Ukrayna’daki siyasi temsilcisidir… “Oligark’’ olarak adlandırılan Yahudi iş insanı İgor Kolomoski’nin yönlendirmesiyle TV oyunculuğundan siyasete transfer olan ve Cumhurbaşkanı seçilen Zelenski, temsilcisi olduğu sermaye sınıfının talebini yerine getirmek için ısrarla NATO’ya girmek istiyor. Zelenski, tam anlamıyla bir Amerikan hayranı… Arkasına İsrail’in desteğini de almış durumda. Öyle ki; yakın koruması bile eski bir MOSSAD  ajanı… Rusya ise Zelenski’nin yönettiği Ukrayna’yı arka bahçesi olarak görüyor ve özellikle Azak Denizi’ne NATO’nun girmesine izin vermek istemiyor.

ZELENSKİ NEYİN PEŞİNDE?

Zelenski’nin cumhurbaşkanı seçilmeden hemen önce rol aldığı TV dizisi “Halkın Hizmetkarı’’ ise oligark İgor Kolomoski’nin tam 6 TV’sinde aynı anda yayımlanıyor ve Zelenski yeni bir siyasetçi adayı olarak sahaya sürülüyordu. Zelenski, geçmişte TV’sinde çalıştığı İgor Kolomski ve yeni oligarklara, şimdi cumhurbaşkanı olarak hizmet ediyor. Sonu gelmeyecek bir savaşın öznesi olarak, ABD’nin başını çektiği “dünyaya yeniden şekil verme’’ planının uygulanması için ülkesini ateşe atıyor. Zelenski, bunu bilerek ve isteyerek mi yoksa farkında olmadan mı yapıyor? Bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyoruz… Ancak görünen o ki; içine girdiği tutum, dünyanın bir ateş çemberine dönüşmesine hizmet ediyor.

PUTİN DE HAKLI DEĞİL…

Tabii bu durum; Putin’i de haklı çıkarmaz… Putin de “ABD ve NATO, burnumun dibine giremez’’ diyerek başlattığı savaşı, bir işgale dönüştürüyor. Putin, savaş bittiğinde kuşkusuz ki Ukrayna topraklarından çıkacak, ancak bu savaş artık hiç bitmeyecek. Savaş farklı cephelerde ve farklı araçlarla sürecek.

ABD VE NATO NE İSTİYOR?

Çünkü; İngiltere, AB, ABD ve NATO, Putin’i ısrarla Ukrayna’nın üzerine sürerek, dünyadaki tüm ülkelere “Rus tehlikesi’’nin sürdüğü mesajını verdi. Putin’i ve Rusya’yı uzun vadede yıpratmayı ve güçten düşürmeyi hedefleyen ABD ve NATO, Avrasya’yı yeni savaşın arenasına dönüştürdü. Artık dünyadaki tüm dengeler, Avrasya merkezli değişecek. Rusya, Çin ve Hindistan, ABD ve NATO’nun yayılmacılığına karşı yeni önlemler almak zorunda kalacak. Silah satışları patlayacak! Ülkeler, yeni bir güvenlik konseptine ihtiyaç duyacak.

NE ZAMAN BİTECEK?

Demem o ki; asıl savaş şimdi başlıyor ve bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. Zira; yaşadığımız yüzyıldaki savaşlar, sadece top, tank, tüfekle yapılmıyor. Bu savaşların en önemli araçlarından biri hiç kuşkusuz ki; ekonomik yaptırımlarla yıkıma uğratmak… Bu savaşın içinde siber saldırılar ve jeo-politik rekabet de var.

Böyle bir savaştan kimin yıkılmadan çıkacağı ise meçhul…

Ancak bildiğimiz tek bir şey var ki; o da bu savaşların halklara kan, gözyaşı ve acıdan başka hiçbir şey getirmeyeceği…

Türk solu Putinci mi oldu?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin ABD ve NATO yanlısı tavrını görmezden gelen kimi liberaller, bu gerçeği tespit eden sosyalistlere saldırıyor. Liberaller, hem Putin’i hem de ABD ve NATO’yu eleştiren sosyalistleri ve solcuları, “Siz Putinci oldunuz. Neden Zelenski’yi desteklemiyorsunuz?” diye hedefe koyuyor. Liberallere göre, Zelenski’yi eleştirmek, Putincilikmiş…

Hayatımda böyle bir aptallık daha görmedim!

İyi de hangi sosyalist Putin’in yaptıklarını övdü?

Hangi solcu ya da sosyalist, “Putin doğru yapıyor?” dedi.

Türk solu, liberal çevreler tarafından ABD’ci ve NATO’cu Zelenski’yi de eleştirdiği için haksız bir biçimde Putinci ilan edildi! Neyse ki; halkımız bu saçma fikirlere prim vermiyor…

Putin

BÜYÜK HAKSIZLIK!

Ancak ben yine de bu haksızlık karşısında tarihe not düşmek istiyorum:

Türk solu, Rus milliyetçisi ve ‘Yeni Çar’ olma heveslisi Putin’in yayılmacı politikalarına da Zelenski’nin yeni oligarkların çıkarları doğrultusunda ülkesini NATO ve ABD’ye peşkeş çekmek istemesine de karşıdır!

Türk solunun mevcut durumun tespitini yapması, Putin’e hak vermek değil, olan biteni tüm çıplaklığıyla göstermektir. Bu savaşta, Putin de NATO da Zelenski de ABD de Biden da haklı değildir.

Türk solunun aydınları, Putin, Zelenski, AB, ABD, NATO ve İngiltere’ye eşit uzaklıktadır.

Türk solu, emperyalist savaşların mağduru dünya halklarının yanındadır.

"Barış Yarkadaş yazdı: Savaş asıl şimdi başlıyor" haberi, 28 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Yarkadaş yazdı: Savaş asıl şimdi başlıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Yarkadaş yazdı: Savaş asıl şimdi başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Gündem Haberleri