Barış Yarkadaş yazdı: Yandaş medya özür dileyecek mi?

Barış Yarkadaş yazdı: Yandaş medya özür dileyecek mi?

Barış Yarkadaş yazdı: Yandaş medya özür dile... ''Neyse ki; dün sabah Anadolu Ajansı (AA) bir ‘Son Dakika’ haberi geçti de yandaş medya bir haftadır sürdürdüğü demagojiye son vermek zorunda kaldı''

İstanbul’u teslim alan karın tüm faturası, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kesilmek istendi. Öyle ki; İBB sahada yedi bin personel ve yüzlerce araçla çalışmasına rağmen, başta iktidar temsilcileri, sonra da onları takip eden yandaş medya, “İBB yolara tuzlama aracı bile koymadı” yalanını yaydı.

YALAN SİYASETİ

Bu yetmemiş olacak ki; AKP’nin önde gelen isimleri, İBB’nin sorumluluk sahasında bile olmayan kapalı yollarda çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak, “Bakın İBB çalışmıyor’’ dediler. Örnek olarak gösterdikleri yollardan biri de Kuzey Marmara Yolu idi…

Katıldığımız tüm TV programlarında “Kuzey Marmara Yolu İBB’nin sorumluluğunda değil’’ diye defalarca anlatsak da AKP’yi destekleyen yazarları bir türlü ikna edemedik!

BAKANLIK AÇIKLADI

Neyse ki; dün sabah Anadolu Ajansı (AA) bir ‘Son Dakika’ haberi geçti de yandaş medya bir haftadır sürdürdüğü demagojiye son vermek zorunda kaldı. AA’dan geçen habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 24 Ocak’taki kar yağışında kapanan Kuzey Marmara Otoyolu’nu işleten firmaya, sorumluluklarını yerine getirmediği için 6.8 milyon TL ceza kesmiş.

Bu ceza, yaklaşık 18 saat boyunca kapanan yoldan, İBB’nin değil, Ulaştırma Bakanlığı ile ismi haberde belirtilmekten kaçınılan firmanın sorumlu olduğunu bir kez daha teyid ediyor.

BEKLİYORUZ!

Bakalım her yayına çıktıklarında Kuzey Marmara Yolu’ndaki tıkanmadan dolayı İBB’yi ve Başkan Ekrem İmamoğlu’nu sorumlu tutarak hedef gösteren yandaşlar, özür dileme erdemini gösterebilecek mi?

Geçiş ücreti yetmez, tazminat da ödeyin!

Anadolu Ajansı’nın duyurduğu habere göre, Kuzey Marmara Yolu’nu işleten firma, o gece gişeleri kullanan ancak evine ya da işine gidemeyen yurttaşlardan aldığı geçiş ücretini de iade edecek.

Olumlu ama yetersiz bir adım!

YUNANİSTAN ÖRNEĞİ

Biliyorsunuz, aynı sorun aynı günlerde Yunanistan’da da yaşandı. Yunanistan da tıpkı AKP gibi otoyolların işletmelerini ve bakım hizmetlerini özel şirketlere devretmiş durumda. Yunan halkı da benzer yollardan birinde mahsur kalınca, ilgili firmanın CEO’su görevinden istifa etti. Şirket ise yolda kalanlara 2 bin Euro tutarında tazminat ödeyeceklerini açıkladı.

Aynı uygulama Türkiye’de de yapılmalıdır. Hem muhalefet partileri, hem de tüketici dernekleri, benzer bir tazminatın alınabilmesi için öncülük etmeli ve bu tazminatın mağdurlara ödenmesi sağlanmalıdır.

Abdülhamit Gül o sözleri yalanlamadı!

AKP’li Abdülhamit Gül’ün “görevden affı’’nı istemesinin ardından en çarpıcı kulis haberi Deutsche Welle (DW) Muhabiri Alican Uludağ’dan geldi. Uludağ, AKP’li Gül’ün yaşanan gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı sık sık dile getirdiğini yazdı.

İLGİNÇ BİLGİLER

Gazeteci Uludağ, haberinde özetle şu ifadeleri kullandı:

“Abdulhamit Gül’ün, uzun süredir özellikle MHP ile kurulan Cumhur İttifakı’nın da etkisiyle hükümetin güvenlikçi politikalarından rahatsız olduğu biliniyordu. Gül’ün son dönemde yakın çevresine duyduğu bu rahatsızlığını (Türkiye iyice polis devleti oldu. Özgürlük güvenlik dengesinde terazi güvenlik yönünde değişti. Hukuk devletine aykırı uygulamalar yapılıyor) diyerek dile getirdiği öğrenildi. İnsan Hakları Eylem Planı ve yargı reformu süreçlerine işaret eden Gül’ün buna karşılık reformun uygulamalarda takibinin yapılmaması ve uygulanmasını eleştirdiği bildirildi.”

SUSKUNLUĞUNU KORUYOR

Bu haberin yayımlanmasının üzerinden 48 saati aşkın bir süre geçti. AKP’li Gül ise gazetemiz yayına hazırlanana dek, herhangi bir yalanlama ya da açıklama yapmadı.

Gül’ün, DW gibi önemli bir internet sitesinde yer alan kulise ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması, aslında yaşanan rahatsızlığın boyutlarının hangi aşamaya geldiğini de gösteriyor.

Çocuklara kıymayın efendiler!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışma arkadaşlarının Trabzon’da katıldığı bir açılışta yaşanan tablo çok üzücüydü.

TV’lerde de izlediğiniz için ayrıntılarını yeniden yazmayacağım. Biliyorsunuz, kürsüye çıkarılan bir çocuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için belki de anlamını bile bilmediği “Hain” nitelemesini yaptı.

BUNU YAPMAYIN!

Hepimizin şok içinde izlediği bu görüntüler üzerine çok şey söylenir ama ben sadece Nazım Hikmet’in o eşsiz dizeleriyle meseleyi kapatmak istiyorum:

“Koşuyor altı yaşında bir oğlan,

uçurtması geçiyor ağaçlardan,

siz de böyle koşmuştunuz bir zaman.

Çocuklara kıymayın efendiler…”

"Barış Yarkadaş yazdı: Yandaş medya özür dileyecek mi?" haberi, 01 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Yarkadaş yazdı: Yandaş medya özür dileyecek mi? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Yarkadaş yazdı: Yandaş medya özür dileyecek mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  3. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  4. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  5. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  6. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  7. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  8. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  9. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  10. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  11. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  12. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  13. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  14. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  15. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  16. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  17. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  18. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  19. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  20. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
Gündem Haberleri