Başak Cengiz'in katili hakim karşısında: Şeytan bana öldürmemi söyledi

Başak Cengiz'in katili hakim karşısında: Şeytan bana öldürmemi söyledi

Başak Cengiz'in katili hakim karşısında: Şey... Ataşehir'de samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i öldüren Can Göktuğ Boz ilk kez hakim karşısına çıktı. Boz ifadesinde, "Ben şizofren hastasıyım, kafamdaki seslerde şeytan sürekli konuşuyor. Şeytan bana o gün insan öldürmemi söyledi" dedi.

İstanbul Ataşehir'de meydana gelen samuray kılıçlı dehşet kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 28 yaşındaki Başak Cengiz, kaldırımda yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz'un (27) saldırısına uğramış hayatını kaybetmişti. Boz, ilk kez çıktığı mahkemede, şizofren olduğunu ve şeytanın kendisinden birini öldürmesini istediğini söyledi.

"BAŞAK CENGİZ'İ EVLADINIZ GİBİ GÖRÜN"

Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz ise "Hiç acımadan tanımadığı birinin zalimce, sırf zevk için canını alan birine en ağır cezayı talep ediyorum" diyerek mahkeme başkanına "Başak Cengiz'i evladınız gibi görün" dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz getirildi. Duruşmada Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, babası Avni Cengiz, nişanlısı Mahir Mızrak ve Başak Cengiz'in çok sayıda akrabası yer aldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, sanık avukatının talebi üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nca rapor hazırlandığını, raporda da 'Sanık cezaevinde olmayıp akıl hastanesinde olmalı' şeklinde görüş bildirildiğini söyledi. Sanık avukatı duruşmanın kapalı yapılmasını talep ederken mahkeme reddetti.

"ŞİZOFREN HASTASIYIM"

Tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, savunmasında "Ben şizofren hastasıyım, kafamdaki seslerde şeytan sürekli konuşuyor. Şeytan bana suç günü 'Dışarı çık insan öldür. Suç işlemezsen seni öldürürüm' dedi. Kafamın içerisinde şeytan beliriyor, görüntü ve siluet görüyorum. Ben daha öncesinde hastalıklar geçirmiştim sonrasında uyuşturucu ve bonzai kullandım. Doktor bana 'Ölebilirsin, beyin hücrelerinde azalma var' dedi. Çok tehlikeli bir hastalığım var. Çok pişmanım, özür dilerim" dedi.

"AİLEM HASTA OLDUĞUMU BİLMİYORDU"

Sanık "Şeytan söyledikten 15-20 dakika sonra dışarı çıkıp suç işledim. Şeytan olaydan sonra bir şey söylemedi" dedi. Mahkeme Başkanı "Ailen vesayetinin kısıtlanmasıyla ilgili bir şey yaptı mı?" şeklinde soru yöneltince, "Ailem hasta olduğumu bilmiyordu" diye konuştu.

"ŞEYTAN BANA HASTALIKLARINI SAKLA DEMİŞTİ"

Mahkeme başkanı sanığın polis ve savcılık ifadelerinde canı sıkıldığını, üzgün olduğunu ve kolay olduğunu düşündüğü için bir kadını öldürmek istediği yönünde ifade verdiğini hatırlattı. Başkan ilk ifadelerinde sanığın şeytandan bahsetmediğini belirterek çelişkileri sordu. Sanık da unutkanlıkla ilgili tedavi gördüğünü öne sürerek "Şeytan bana hastalıklarını sakla demişti çünkü orada" dedi.
Sanık iddia ettiği şeytanın olaydan 4 ay önce ilk belirdiğini söyledi. Mahkeme Başkanı "Şeytan mahkemeye hakikati söyle diye emir mi verdi de böyle diyorsun" diye soru yöneltince sanık son günlerde kendisiyle konuşmadığını kaydetti.

'YAKLAŞMA SANA DA SAPLARIM DEDİ'

Şikayetçi olarak dinlenen Kaan Ağca ise olay günü Başak Cengiz'in 'İmdat' diye seslendiğini duyduğunu, müdahale etmek istediğinde sanığın kendisine 'Yaklaşma sana da saplarım' dediğini söyledi. Ağca, sanıktan şikayetçi oldu.

'BAŞAK CENGİZ'İ EVLADINIZ GİBİ GÖRÜN'

Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz ise "Hiç acımadan tanımadığı birinin zalimce, sırf zevk için canını alan birine en ağır cezayı talep ediyorum. Burada acımıza rağmen size olan saygımızdan dolayı sessizce durmaya çalışıyoruz. Başak Cengiz'i evladınız gibi görün. Türkiye'de kadınlar için kanayan bir yara var. Siz adaletin bel kemiğisiniz, adalet sizin elinizde. Suçsuz insanı suçluya yedirmeyin. Kanını yerde koymayın, bir anne olarak yalvarıyorum size" diyerek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Duruşma salonunda bulunan izleyiciler gözyaşlarına boğulurken, Başak Cengiz'in babası Avni Cengiz de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

"SADECE BAŞAK'I DEĞİL GELECEĞİMİZİ DE KATLETTİ"

Başak Cengiz'in ağabeyi Fatih Cengiz ise sanığa savunmasının ezberletildiğini öne sürerek "Ben adalete inanıyorum. Başak Cengiz'in ne kadar iyi bir insan olduğunu anlatmaya size yetmez. Başak Cengiz bir melekti" dedi. Abla Zennure Türk ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek "Başak'ımız geri gelmeyecek ama adalet yerini bulacak. Başka kadın cinayetlerinin önüne geçme adına bu davanın önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Duruşma salonunda olay anına ait görüntüler izletildiğinde anne Beyhan Cengiz, daha önce görüntüleri izlemediğini belirterek gözyaşları eşliğinde salondan çıktı. Görüntülerin ardından salona dönen anne Cengiz, "Türkiye'de vicdanlı insanların sayısının çok olduğunu biliyorum. Vicdanlara sesleniyorum. Benim yavrum suçsuzken ceza verdi, canını aldı. Madem hasta, tedavi olmasını istiyorsunuz, bu sanık sandalyesine kimi oturtacaklar? Ben rabbime 3 aydır evlat acısını kimseye vermesin diye dua ediyorum. İlk gün bile o acıyla, 'Türk adaletine güveniyorum' dedim" diye konuştu.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Can Göktuğ Boz'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

"Başak Cengiz'in katili hakim karşısında: Şeytan bana öldürmemi söyledi" haberi, 25 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Başak Cengiz'in katili hakim karşısında: Şeytan bana öldürmemi söyledi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başak Cengiz'in katili hakim karşısında: Şeytan bana öldürmemi söyledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  2. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  3. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  4. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  5. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  6. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  7. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  8. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  9. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  10. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  11. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  12. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  13. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  14. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  15. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  16. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  17. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  18. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  19. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  20. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
Yargı Haberleri